"Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Bayramda 25 bin ton şeker ve çikolata satıldı

RAMAZAN Bayramı döneminde Türkiye’de yaklaşık 25 bin ton şeker ve çikolata satıldığı, üretici firmaların 250 milyon YTL civarında satış rakamına ulaştığı bildirildi.



Doğal gaz tüketiminde tasarruf dönemi

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İsmail Özkarakaya, akılcı bir tüketimle doğal gazın çok daha ucuz ve ekonomik kullanılabileceğini bildirdi.



Tüketicinin güveni azaldı

GFK Türkiye’nin araştırmasına göre, bu yılın Ağustos ayında 80,1 olan Tüketici Güven Endeksi, Eylül ayında 75,3 düzeyine geriledi.



29.4 milyar YTL yanacak

MERKEZ Bankası 1 Ocak 2009’da Türk Lirası’na geçileceği için piyasadan toplayacağı YTL’leri imha edecek.



AVM’ler Anadolu’ya yayılıyor

TÜRKİYE'DE 217 Alışverişmerkezi (AVM) hizmet verirken, 71’inin inşaatının sürdüğü, 31’inin de proje aşamasında olduğu bildirildi.



TTK iş umudu oldu

ZONGULDAK'TA, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı maden ocaklarında 3 bin kişinin işe alınacağını duyanlar, başvuru merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştururdu.



Silinebilir kâğıt

XEROX'UN yakın geçmişte duyurusunu yaptığı silinebilir kağıt buluşu, ABD’de düzenlenen WIRED NextFest’te kamuoyuna tanıtıldı.



DB: G-7 işe yaramıyor

DÜNYA Bankası Başkanı Robert Zoellick, en çok sanayileşmiş 7 ülkeden kurulu G-7’nin artık işe yaramadığını savunarak, bunun yerine, içinde 7 önemli gelişmekte olan ülkenin de bulunduğu yeni bir örgütün oluşturulmasını teklif etti.



Piyasalarda endişe dinmiyor

AVUSTRALYA Merkez Bankası’nın sürpriz bir şekilde faiz indirimine gitmesiyle morallenen piyasalarda İngiltere’den gelen haberler ibreyi terse döndürdü.



Çökerken de çarptılar

ABD’de iflas eden yatırım bankası Lehman Brothers’ın, iflâsından dört gün önce, görevden ayrılan üç üst düzey yöneticisine 23,2 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiği ortaya çıktı. Temsilciler Meclisinin Denetim ve Hükümet Reform Komitesinin Demokrat Başkanı Henry Laxman, Lehman Brothers’in yöneticilerini ‘’başkalarının parasıyla risklere girerken’’ bu astronomik paraları almakla eleştirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır