"Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Krize karşı acil önlem alınmalı

ADANA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, ABD’de başladıktan sonra hızla Avrupa ülkelerine yayılan ekonomik krizin boyutlarının, piyasalardaki finansal belirsizlik ve güvensizliğin de etkisiyle genişleyerek sürdüğünü belirterek, hükümetin iş dünyasının beklentileri doğrultusunda önlem almasını istedi.

Şaban Baş, “Dünyayı hızla etkisi altına alan ekonomik krize karşı sergilenen vurdum duymaz politikalar kaygılarımızın artmasına sebep olmaktadır” dedi. ATO Başkanı Şaban Baş, tüm dünyayı saran ve özellikle de gelişmekte olan ülkeler için son derece önemli bir tehdit oluşturan küresel mali piyasalarda yaşanan finansal krize yönelik acil çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Hükümetin, krizin yol açacağı kötü senaryoları düşünerek buna göre alınacak kararları hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Şaban Baş, Türkiye’de uzun süredir yaşanan durgunluk ortamının, olası bir krizin etkilerinin son derece vahim şekilde hissedilmesine yol açacağından kaygı duyduğunu ifade etti. Baş, “2001 krizinden sonraki süreçte elde edilen kazanımlarımızı, yaşanabilecek olan ve ayak sesleri yakından duyulan yeni bir krizle kaybetme lüksümüz yoktur. Çünkü, bunun bedelini tüccarı, sanayicisi, işçisi ve köylüsüyle bütün Türkiye en ağır şekilde ödemiştir” dedi.

09.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Borsalarda düşüş bir türlü durmuyor

  En pahalı kredi kartını Türkler kullanıyor

  Bütçeye kriz tırpanı

  2000 yabancı yatırımcı İstanbul’da buluşuyor

  Krize karşı acil önlem alınmalı

  IMF: Kriz tırmanacak

  Şirketler kapanıyor yenisi açılmıyor

  Avrupa borsalarında kırmızı alarm sürüyor

  Dünyanın şeker dengesi açık verdi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır