"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ürdün’de, İsrail malları protesto edildi

Ürdün’de yüzlerce kişi, bir toptan gıda marketi önünde egzotik İsrail meyve ve sebzelerinin satılmasını protesto eden oturma eylemi yaptı.

İsrail karşıtı pankartlar taşıyan protestocular, İsrail’den gelen havuç ve domatesin yanı sıra Hint kirazı, avokado, kivi ve ananas gibi egzotik meyvelerin süpermarketlerde ve manavlarda satışının kaldırılması için tüccarlara çağrıda bulundu. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu protestocu kalabalığı, gösteri sırasında İsrail bayrağını ve boş meyve-sebze karton kutularını yaktı. Protesto gösterisini, 170 binden fazla doktor, hemşire, mühendis ve diğer meslek gruplarından kişileri temsil eden Profesyonel Örgütler Birliği adlı bir dernek organize etti. Dernek, 46 yıllık savaş halini bitiren 1994 yılındaki anlaşmanın ardından İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkıyor. Dernekte normalleştirmeye karşı komitenin başkanı olan Badi El Rafiah, ‘’Protesto ediyoruz çünkü meyveler, zorla Siyonist yerleşimciler tarafından alınan bizim Arap topraklarında yetişiyor’’ dedi. Bir protestocu da ‘’İsrail ürünlerini satın almak, Filistinlilere zulüm eden askerî eylemler için vergi ödeyen İsrailli çiftçilere destek vermektir’’ diye konuştu.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Clintonlar resmen Obama’ya döndü

  Castro: Obama’nın yaşaması mû'cize

  Kuzey Kore, terör listesinden çıktı

  Ürdün’de, İsrail malları protesto edildi

  Ayrılıkçı lider sadece bağımsızlık istiyor !

  İran’dan ABD’ye iki şart

  Kürt yönetimi ile gizli görüşme

  ABD, AFGANİSTAN’DA AŞİRET LİDERLERİNE OYNUYOR

  ABD, yine Pakistan topraklarına saldırdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır