"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

İspanya ile ticaretimiz arttı

İSPANYA Sanayi Ticaret ve Turizm Bakanlığına bağlı Dış Ticaret Enstitüsünce, bu ülkede yatırım yapmak isteyen Türk iş adamları ve firmalarına yönelik hazırlanan ticaret portalının tanıtımı yapıldı.

Çırağan Sarayı’nda, ‘’spainbusiness.gen.tr’’ adlı ticaret portalının tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Dış Ticaret Enstitüsü Genel Müdürü Mario Buisan, geçen yıl İspanya’nın Türkiye’ye yönelik ihracatının yüzde 6.3 artarak 3 milyar Avro’ya ulaştığını belirtti. Uluslar arası malî istikrarsızlık ve dünya ekonomisindeki duraklamaya karşın 2008’in 7 ayında iki ülke ilişkilerinin çok olumlu gelişmeler gösterdiğini ifade eden Buisan, Türkçe hazırlanan portalın, İspanya’nın Türkiye ile işbirliğini arttırma arzusunun ve iki ülke arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesine katkıda bulunma isteğinin bir kanıtı olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin özel coğrafi konumu sebebiyle Orta Asya ve Orta Doğu pazarlarına açılmak isteyen firmalar için tabiî bir köprü görevini üstlendiğini, bu gerçeğin de İspanyol firmaları tarafından iyi bilindiğini belirten Buisan, tanıtımı yapılan internet portalının, İspanya ile iş ilişkisi kurmak isteyen Türk iş adamları ve profesyonellerine, İspanyol ekonomisi ve şirketleri hakkında tam ve güncel bilgi sunduğunu ifade etti. Konuşmanın ardından internet portalının tanıtımı yapıldı. Tanıtıma, iş çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı.

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Gözler yurtdışından gelecek parada

  İhracatta büyüme umudu kalmadı

  Her bebek, 7 bin dolar borçla doğuyor

  BP Türkiye'de değişim

  Kuveyt Türk hız kesmiyor

  Amasra, Hema ile hayat buluyor

  EKOYAK MAX ile yakıt tasarrufunda yeni boyut!

  Türk-Avrasya İş Konseyleri Genel Kurulu yapıldı

  Esnaf, krize karşı sigortadır

  İspanya ile ticaretimiz arttı

  Tarıma dayalı OSB'ler kurulabilecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır