"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Amasra, Hema ile hayat buluyor

TÜRKİYE'NİN en büyük maden projesinde emin adımlarla ilerleyen Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş, Bartın ve ilçesi Amasra’da, ekonomiye kazandırdıkları katma değer ile esnafın ve halkın takdirini kazanıyor.

Hema Endüstri A.Ş.’ nin 600’ü aşkın çalışanının yemek ihtiyacını karşılayan Amasra Sofrası Lokanta işletmecisi İbrahim Arslan, Amasra ilçesinde Hema’nın yatırımlarının başlaması ile birlikte ilçede her mevsim hareketlilik yaşandığını belirtti. Arslan, şunları söyledi: “Turizm sezonunun çok kısa olması nedeniyle kış mevsiminde Amasra’da durgun günler yaşanıyordu. Hema’nın çalışmaları hızlanması, bu yörenin gençlerine iş imkânı sunması ile birlikte ilçemizdeki hareketlilik her geçen gün artmaktadır. Hema’da 800’e yakın çalışan, ekonomiye ve biz esnaflara büyük katkılar sağlıyor. İlçemiz önceki yıllarda Turizm ve Kültür Merkezi iken, Hema Endüstri ile ‘Enerji Üssü’ haline gelmesi, yeraltı zenginliklerinin ülke ekonomisine kazandırılması ile birlikte ‘Turizm, Kültür ve Enerji Merkezi’ olan yöremiz artık, göç veren değil, göç alan bir merkez haline gelmesi biz Amasralı ve Bartınlı esnafı memnun etmektedir.”

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Gözler yurtdışından gelecek parada

  İhracatta büyüme umudu kalmadı

  Her bebek, 7 bin dolar borçla doğuyor

  BP Türkiye'de değişim

  Kuveyt Türk hız kesmiyor

  Amasra, Hema ile hayat buluyor

  EKOYAK MAX ile yakıt tasarrufunda yeni boyut!

  Türk-Avrasya İş Konseyleri Genel Kurulu yapıldı

  Esnaf, krize karşı sigortadır

  İspanya ile ticaretimiz arttı

  Tarıma dayalı OSB'ler kurulabilecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır