"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Frankfurt’a olumlu bir iz bırakacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 60. Frankfurt Kitap Fuarı etkinliği çerçevesinde Frankfurt şehrinde açılan sergileri gezerek bilgi aldı. Günay, “Türkiye’nin onur konuğu olarak katıldığı fuardan olumlu bir iz bırakarak ayrılacağız” dedi.

Fuarda Türkiye’nin kültür ve düşünce tarihinin bütün renkleriyle dünyaya yansıtıldığına dikkati çeken Günay, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler’in de Türkiye’nin standını gezdikten sonra etkilendiğini belirtmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Türkiye ile Almanya arasında değişik konularda köklü ilişkilerin olduğuna da işaret eden Günay, “Ancak kültürel açıdan ilk kez böyle bir çıkartma oldu. Türkiye, öncesi ve sonrasıyla Frankfurt’ta tam anlamıyla bir kültür çıkartması yaptı” diye konuştu.

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının da fuardan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Günay, “Türkiye bütün renklerini yansıtmasının yanı sıra Türk edebiyatının da dünyaya açılması fırsatını yakaladı” dedi.

Bakan Günay, Topkapı Müzesi ve Frankfurt Uygulamalı Sanat Müzesi’nin birlikte düzenlediği “Lale, Kaftan ve Levni: Topkapı Sarayı’ndan Moda ve Minyatürler” adlı sergiyi, Frankfurter Dom kilisesinde Atilla Durak’ın “Ebru Kültürel Çeşitlilik Üzerine Yansımalar” adlı fotoğraf sergisini ve Pauluskirche adlı kilisede açılan “Made in Turkey” adlı çağdaş Türk sanatçılarının resim sergisini gezdi.

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Frankfurt’a olumlu bir iz bırakacağız

  8 asırlık Taş Medrese 22 yıl sonra restore ediliyor

  Ankara’da Kırgız rüzgârı

  Tarihî “Gelin Hamamı” yenilendi

  3. Selim’in ney'inden süzülenler

  Geleneklerimizi UNESCO koruyacak

  Haliç’te çocuklar unutulmadı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır