"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Ankara’da Kırgız rüzgârı

ANKARA’DA yaşayan Kırgızlar, Keçiören’de düzenlenen ‘Türk Dünyası’ndan Esintiler’ adlı konserde buluştu. Konsere katılan Kırgızlar, ünlü türkücüleri Roza Amanova’nın hareketli türküleriyle coştu.

Türk dili konuşan ülkelerin kültür ve sanat alanlarında işbirliğini sağlayan Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY), dün gece Keçiören Huzurevi Konser Salonu’nda konser düzenledi. ‘Türk Dünyası’ndan Esintiler’ adlı konserde Türk Dünyası Müzik Topluluğu ile Kırgız Ordo Sahna Grubu ve Kırgızistan’ın ünlü türkücülerinden Roza Amanova sahne aldı. Kırgız millî çalgılarının ilgiyle takip edildiği konsere Kırgızistan Büyükelçisi Mambetcunus Abılov ile Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Turgut Altınok da katıldı.

Programda yaptığı konuşmada bu tür faaliyetlerin iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerini geliştirdiğini vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Altınok, yakın zamanda Estergon Kalesi’nde Kırgız Sofrası’nın hizmete gireceğini söyledi.

Kırgız Sofrası’nda, et ve hamurdan yapılan ‘beşparmak’, Kırgız pilavı ve mantısı gibi Kırgız mutfağına ait yemekler sunulacak.

Programa katılan Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Mambetcunus Abılov, ülkesinde geçtiğimiz hafta başında meydana gelen deprem felâketinden etkilenenler için anlamlı bir program düzenlediklerini ifade etti.

Kırgız Büyükelçi, 70’ten fazla kişinin öldüğü depremin ardından yardıma koşan Türk halkına teşekkür etti.

Abılov, önümüzdeki günlerde tedavi için Almanya’ya gidecek olan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev’in ciddî bir sağlık sorunu olmadığını söyledi.

Büyükelçi Abılov, Bakiyev’in ayağındaki rahatsızlığının gençliğinde ağır spor yapmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Frankfurt’a olumlu bir iz bırakacağız

  8 asırlık Taş Medrese 22 yıl sonra restore ediliyor

  Ankara’da Kırgız rüzgârı

  Tarihî “Gelin Hamamı” yenilendi

  3. Selim’in ney'inden süzülenler

  Geleneklerimizi UNESCO koruyacak

  Haliç’te çocuklar unutulmadı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır