"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Öğrenci affı bu hafta Genel Kurulda

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetim konularıyla başlayacak. Tuzla tersaneler bölgesinde iş kazası sonucu meydana gelen ölümlerin ardından kurulan Araştırma Komisyonunun 3 aylık çalışması sonucu hazırladığı rapor, Genel Kurul gündemine gelecek.

Araştırma Komisyonu raporu, yarın görüşülecek. Geçen hafta görüşülmeye başlanan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda değişiklik içeren yasa tasarısına, 22 Ekim Çarşamba günü devam edilecek.

Öğrenci affını düzenleyen yasa tasarısı da Genel Kurulda görüşülecek. Tasarı, 7 Haziran 1995 tarihinden itibaren her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenlere, 2 ay içerisinde başvurmaları halinde aftan yararlanabilmesini öngörüyor. Tasarıyla, 1980 sonrası çıkarılan aflardan hiç yararlanmayanlar da kapsama alınırken, ön lisans ve lisans düzeyinde ilişiği kesilenlere; devam şartını yerine getirmedikleri dersler için 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme ve 4 sınav hakkı verilecek.

Tasarı aynen benimsenirse, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitim kurumlarında (GATA, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları) ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görürken 7 Haziran 1995 tarihinden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar ilişiği kesilenler, YÖK tarafından askeri okullar dışındaki fakülte veya yüksekokullara yerleştirilebilecek. Açık öğretim sistemi ile öğrenim yapılan ön lisans, lisans tamamlama ve lisans programlarından kaydı silinenler de bu haktan yararlanacak. Aftan yararlanacakların askerliği tecil edilebilecek, ayrıca öğrenim kredisi veya katkı kredisi borcu bulunanların borçları ertelenecek.

Serbest Bölgeler Kanunu ile Gümrük Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısı da bu hafta ele alınacak. Bu hafta ayrıca 2009 Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından 23 Ekim Perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulacak.

Kamu İktisadî Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, Başkanlık Divanı seçiminin ardından denetim çalışmalarına başlayacak. Komisyon; 22 Ekim Çarşamba günü TEKEL, 23 Ekim Perşembe günü TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş ile PETKİM’in 2006 yılı hesaplarını inceleyecek.

Uyuşturucu başta olmak üzere madde bağımlılığı ve kaçakçılığı sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Salı günü Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı dinleyecek. Ankara / aa

20.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Anadolu göçmen kuşlara hasret

  Türkiye, üç kat fazla tuz tüketiyor

  Antalya’da nar hasadında bereket

  ‘Yasak otobüsü’ İstanbul’da

  Grip ölümcül olabilir

  Rüyalarınız siyah-beyaz mı?

  Türk hamamına ilgi azalıyor

  Akçaabat köftesi döner oldu

  ÖNCEKİ KARAR TEMYİZDE BOZULMUŞTU

  Danıştay Başsavcılığı için 4 aday yarışacak

  Yaralı er şehit oldu

  Güler CERN’i ziyaret edecek

  MİLLİYETÇİLİK İSLÂM DÜNYASINI PARÇALADI

  ‘Gizli tanıklar’ mozaiklenecek

  Öğrenci affı bu hafta Genel Kurulda

  Sezer’den, Karayalçın’a şartlı destek

  Ayhan Bilgen’den “sağduyu” çağrısı

  Aile hekimliği ile 1 milyar YTL tasarruf

  Yaz saati uygulaması ay sonunda sona erecek

  MEB: Uzun süreli öğretmen boşluğu yok

  Doğu’da sıcaklık azalıyor

  Definecilere müzede temizlik cezası

  Sakaryalı vatandaşlardan eğitime destek

  Trafikte silâh tehdidi

  Şair Dağlarca defnediliyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır