"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Arsenal affetmez

Fenerbahçe, Kocaeli deplasmanında ilk galibiyetini aldı ama ortaya koyduğu futbol ile taraftarlarını yine hayal kırıklığına uğrattı.

Bu futbol anlayışı ve etkisiz mücadele ile hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da bir başarı elde etmek mümkün değil. Şampiyonlar Liginde yarın Kadıköy'de ağırlayacağı Arsenal önünde de aynı etkisiz futbolunu sürdürmesi halinde sahadan boynu bükük ayrılacağını şimdiden söylememiz gerekir.

İspanyol teknik direktör Luis Aragones ile takımın kimyası nedense hiç uyuşamadı. Geçen sezon Avrupa'da kıran kırana mücadele edip, çeyrek final oynayan bu futbolcular, Aragones'in gelmesiyle sanki futbola yeni başlarcasına acemi hareketler yapmaya başladı. Lig sonuncusu Kocaeli önünde yenilen 2 gol Fenerbahçe gibi bir takıma yakışıyor mu? Hele 2. gol öncesi rakibini 7'ye 3 karşılayan savunmanın yaptığı hatalar affedilecek gibi değil. Kocaeli'den galibiyeti rakibin teknik direktörü Yılmaz Vural hediye etti. Fenerbahçe'nin isminden korkan Vural, takımına savunma futbolu oynatmasının faturasını son dakikada yedikleri golle ödedi.

Aragones bugün koltuğunda oturuyorsa Guzia-Semih ikilisine borçludur. Bu iki futbolcu Kocaeli'de hem asist yaptı, hem de takımlarına bu sezon ilk defa bir deplasman galibiyetti tattırdı. Diğerleri -buna kaptan Alex de dahil- sahada adeta gezindiler. Uzun bir aradan sonra birlikte oynayan Edu-Lugano ikilisi uyumsuz bir çift görümündeydi. Her ikisi de büyük hatalar yaptı. Roberto Carlos geçen sezonu mumla aratıyor. Olması gereken yerlerde hamleler yapamıyor. Aragones'in mecburen oynatığı Selçuk'ta hiçbir gelişme yok. Ofans futbola hiç ayak uyduramadı. Rakip bu bölgeyi istediği gibi yönetti.

Semih'in sakatlıktan kurtulması hem takım için, hem de özellikle Guiza için iyi oldu. Semih en azından orta sahada mücadele edip top kazanmaya çalışıyor. Ayrıca gole dönük oynadığı için Guiza'ya destek veriyor. İspanyol oyuncuya attırdığı gol öncesindeki asisti usta işiydi.

Şimdi gözler yarın Kadıköy'de oynanacak Arsenal maçına çevrildi. Fenerbahçe'nin aksine rakip hem güçlü, hem de çok iyi takım futbolu oynuyor. Tipik bir İngiliz ekibi. Ama çok pas yapıp, rakibi bunaltıyor. Yaş ortalaması 18 ile 20 arasında değişiyor. Fransız hocaları Wenger 12 yıldır takımın başında bulunuyor. İngiltere'de Manchester United'ın efsane hocası Ferguson'dan sonra en uzun süre takımın başında kalan teknik adam oldu. İsmi duyulmamış ama istikbali olan genç yetenekleri yetiştirerek yıldız yapıyor. Fenerbahçe bu maçı kaybederse gruptan çıkması çok zorlaşacak. Belki de UEFA'ya katılması bile tehlikeye girecek. Bu açıdan baktığımızda temsilcimizin bu maçtan alacağı 1 puan bile başarı kabul edilmelidir.

EROL DOYURAN

20.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Arsenal affetmez

  F.Bahçe alarm veriyor

  F.BAHÇE'DE GÖZLER ARSENAL'E ÇEVRİLDİ

  Vural: Hakem 40 saniyede işi bitirdi

  Semih, Aragones'e bir nefes verdi

  F.Bahçe Ülker TAU ile bugün deplasmanda karşılaşıyor

  Sağlam: Yırtdışından 4-5 kulüpten teklif aldım

  Formula 1'de Hamilton şampiyonluğa çok yakın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır