"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

F.Bahçe alarm veriyor

Fenerbahçe nihayet deplasmanda üç puanla tanıştı.

Sarı lacivertliler ilk yarıda top çevirmekten ileriye gidemeyince etkili pozisyonlara giren taraf Kocaelispor oldu. İlk yarı Fenerbahçe adına Güiza'nın bir net pozisyonundan başka tehlikeli bir gol girişimini göremedik. Rakip takım golüde bulunca Fenerli futbolcular iyice panik oldular. Semih Şentürk maçın ilk yarısında orta sahaya çok yakın oynadı. Bu da Güiza'nın kendini gösterememesine neden oldu.

İkinci devreye başlarken Yılmaz Vural hoca Serhat'ı oyundan alarak ilk yarıda bulduğu üstünlüğü korumak istedi. Ancak Kocaelispor ilerde top tutamayınca Fenerbahçe baskısını arttırdı ve rakibini kendi yarı alanına hapsetti. İkinci yarı ile birlikte Semih'in Güiza'ya yaklaşması ile birlikte Fenerbahçe üst üste pozisyon bulmaya başladı. Güiza önce kendi attı sonra da Uğur'a attırdı. Bir anda öne geçen Fenerbahçe maçı rörantiye almışken birden kalesinde golü gördü. Aslında bakarsanız yenilen iki golde de Fener savunmasının çok büyük hataları var. Adam paylaşımında hata ve kademeye zamanında girilememesi Şampiyonlar Ligi maçlarında telafisi olmayan sonuçlara sebep olabilir. Roberto Carlos bir türlü takıma tam katkı sağlayamıyor. Fenerbahçe'nin sol kanadı defans olarak da hücum olarak da aksaklık gösteriyor. Sağ tarafta Gökhan'ın yokluğunda forma şansı bulan Önder vasattı yerine giren Ali Bilgin ise o mevkinin oyuncusu değil. Aragones acilen defansif zaaflara bir çözüm üretmeli.

Fenerbahçe'ye kritik bir dönemde, zor bir deplasmanda ilaç gibi bir üç puanı hediye eden isim ise Semih oldu. Uzatmaların uzatmasında attığı bu golle Semih nöbetçi golcü ünvanının yanına birde son dakika golcüsü ünvanı eklense isabet olur. Alex'in etkisiz kaldığı maçın yıldızı Güiza oldu. Hafta arası İspanya forması ile bir asist yapan yıldız oyuncu hem golünü attı hemde Semih ve Uğur'a iki gol attırarak galibiyetin baş mimarı oldu. Her geçen gün takıma katkısının artacağının sinyallerini de vermiş oldu.

Ayrıca FIFA'nın saha içindeki herkesin uymasını istediği belli kuralları var. Yılmaz Vural gibi tecrübeli bir hocanın hakemlere kendisine devamlı laf söyletmemesi gerekir. Kurallar neyi emrediyorsa onu yapacaksın. Bir iki defa tamam ama devamlı da kurallar ihlal edilmez ki. Maçtan sonra hakeme yükleniyor başarılı çalıştırıcı. Ama en büyük kozu Serhat Akın'ı oyundan alarak rakibe nasıl bir ikram yaptığını görmüyor nedense. Fenerbahçe sahaya mutlaka kazanmaya çıkmış. İlk yarıyı önde kapatıyorsun. Sonra anlamsız bir şekilde hücum gücünü düşürecek bir hamlede bulunuyorsun. Rakip üstüne geldikçe seni ileriye taşıyacak adam yok. Teknik adamlarımız futbolun pozitif yönünü sahaya yansıtmaları halinde daha başarılı olacaklarını unutmamalılar.

EFE KIRMIZI

20.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Arsenal affetmez

  F.Bahçe alarm veriyor

  F.BAHÇE'DE GÖZLER ARSENAL'E ÇEVRİLDİ

  Vural: Hakem 40 saniyede işi bitirdi

  Semih, Aragones'e bir nefes verdi

  F.Bahçe Ülker TAU ile bugün deplasmanda karşılaşıyor

  Sağlam: Yırtdışından 4-5 kulüpten teklif aldım

  Formula 1'de Hamilton şampiyonluğa çok yakın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır