"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Bediüzzaman haklı çıktı, Rus da dinsiz kalamadı

Moskova İslâm Üniversitesi Rektörü Marat Murtazin, Rusya’daki İslâmî gelişmeleri anlatırken; “Ateizm artık Rusya’da devlet politikası olmaktan çıktı” dedi. Said Nursî'nin “Rus da dinsiz kalamaz, Kur'ân'la musalâha veya tâbi olur” sözünü hatırlattığımız Murtazin, “Ateizm devlet politikası olmaktan çıktığına göre bu tesbitin gerçekleşmiş olduğu söylenebilir" ifadesini kullandı.


İnternet çocukları rahatsız ediyor

İnternete giren her dört çocuktan üçünün, sitelerdeki şiddet ve cinsel muhtevalı görüntülerle karşılaşarak bundan rahatsız olduğu belirtildi.

Hindistan aya gidiyor

Hİndİstan’In Ay’a gidecek ilk uzay roketi için geri sayım başladı. Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu’nun (ISRO) Başkanı S. Satiş’in verdiği bilgiye


  Tütün ürünlerinin ‘ölüm saati’ çalışıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Nikotin Bağımlılığıyla Mücadele yetkilileri, tütün ürünlerine bağlı hastalıklardan ölenlerin sayısının gösterileceği bir “ölüm saati”nin açılışını yaptı.


  Yaşlılar, yardımcı robotlara emanet

Japonya Chiba Üniversitesi’nden Prof. Dr. Toshiyo Tamura, ortalama insan ömrünün artmasıyla gelecekte yaşlıların yardımında kullanılacak robotların büyük önem kazanacağını söyledi.


  Yapay damar ile hayata tutundu

Bursa’da, dahi fizikçi Albert Einstein’in de ölümüne yol açtığı bildirilen ‘’karın aort damarı’’ yırtığı tesbit edilen 72 yaşındaki hastaya, özel bir hastanede yapılan ameliyatla ‘’yapay damar’’ takıldı.


  GERÇEKLER ORTAYA ÇIKARILMALI

Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger, “Ergenekon dâvâsının açılması ve savcıların kararlılıkla olayların üzerine gitmesi Türk demokrasisi adına büyük bir başarı. Devletin çetelerle yüzleşmesi ve gerçekleri ortaya çıkarması Türkiye'nin imajı açısından çok büyük önem taşıyor” dedi. Öger, dâvânın Avrupa'da da dikkatle izlenmekte olduğunu vurguladı.


  Hayal kırıklığı olmasın

Eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, Ergenekon dâvâsıyla insanların gerçekleri görmek istediklerini kaydederek, “Göremezlerse bu insanların hayal kırıklıkları bir sonraki adımı engeller. O sonraki adım da hukuk devleti haline gelemememizdir. Bu nedenle dâvâyı tarihî bir dâvâ olarak görüyorum” dedi.


  İstanbul’da yine molotof

İstanbul’da molotofkokteyli atılan 2 sağlık ocağı, bir market ve 3 araçta hasar oluştu.


  NUSAYBİN’DE OLAYLAR GECE DE DEVAM ETTİ

Mardİn’İn Nusaybin ilçesinde, önceki gün başlayan gerginlik, gece boyunca devam etti.


  TEHDİTLE ESNAFA KEPENK KAPATTIRDILAR

Van’In Başkale ilçesinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın, tutuklu bulunduğu İmralı Kapalı Cezaevi’nde fiziki şiddet gördüğü iddiasıyla harekete geçen örgüt yandaşları, tehditle esnafa kepenk kapattırdı.


  Ergenekon olaylarından en fazla Türk halkı çekti

İNGİLİZ The Daily Telegraph gazetesi, Ergenekon örgütünün bütün gayr-i meşru faaliyetlerinin en fazla Türk halkını yaraladığını belirterek, “Bu olanlardan en fazla Türk halkı çekti” diye yazdı.


  Türk tarihinin en büyük dâvâlarından biri

Fransa’nIn en çok okunan gazetelerinden Le Monde ise Ergenekon dâvâsını Türk tarihinin en büyük dâvâlarından biri yorumuyla okurlarına aktardı.


  Duruşmadaki sorunlara inceleme

Ankara Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin, "Ergenekon" dâvâsının önceki günkü ilk duruşmasında yaşanan sorunlara ilişkin soruları üzerine, mahkeme salonundaki düzenden, yargılamayı yapan mahkeme ve burada görev yapan hakimlerin birinci derecede sorumlu olduklarını söyledi.


  Eski savcı “Ergenekon” üyesi olmaktan gözaltında

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç G’ gözaltına alındı.


  Gerekçe tamam

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma dâvâsının gerekçeli kararını ‘’noktayı koyarak bitirdiklerini’’ belirterek, ‘’Sadece muhalefetle ilgili bekleyişimiz var, o kadar, başka birşey yok. Bir-iki gün içinde halledeceğiz’’ dedi.


  Meclis, iddiaları araştıracak

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, 2223 ekimde İstanbul’da temaslarda bulunacak.


  Bahçeli’den, Gül ve Erdoğan’a eleştiri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül’ün yabancı bir dergiye verdiği mülâkattaki sözlerini eleştirerek, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın geride kalan süreci suçlayıcı ifadelerle, geçmişte ayrımcılık yapıldığını söylemesi, asla kabul edilebilir ve yakışan bir durum değildir.


  Deniz Feneri mektubu Almanya’ya ulaşmış

ALMANYA'DA görülen Deniz Feneri davasıyla ilgili Türkiye’nin dosya talebine ilişkin evrakın, Almanya Bonn’da bulunan Federal Adalet Dairesince 16 Ekim 2008’de teslim alındığı öğrenildi.


  BBP: AB üyeliğine karşıyız

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’a Ulusal Program’a ilişkin rapor göndererek, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olduğunu, Türkiye’nin ihtiyacı olan reformları parti politikaları doğrultusunda destekleyebileceklerini bildirdi.


  AB’nin, Türkiye’ye ihtiyacı olacak

Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı Prof. Ahmet Davutoğlu, ‘’AB küresel bir güç olmak istiyorsa Türkiye’ye mutlaka ihtiyacı olacaktır’’ dedi.


  Toptan: AB ‘hayır’ diyemez

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’nin üyelik şartlarını yerine getirmesi halinde AB’nin, ‘’Hayır, sizi üye olarak kabul etmiyoruz’’ diyebileceğini zannetmediğini belirterek, ‘’Derlerse de ‘hadi siz yolunuza, biz yolumuza’ deriz’’dedi.


  Şaban Dişli taburcu oldu

KRONER by-pass ameliyatı olan AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, hastaneden taburcu edildi. Edinilen bilgiye göre, Medical Park Göztepe Hastanesi kalp-damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Ergun Demirsoy tarafından 12 Ekimde kroner by-pass ameliyatı yapılan Dişli’nin, yüzde 80 daralma olan 2 ana damarı yenilendi.


  Finlandiya'daki Türk büyükelçiliği kundaklandı

FİNLANDİYA'NIN başkenti Helsinki’deki Türk Büyükelçiliği kundaklandı, bir elçilik çalışanı yaralandı. Yetkililer, saldırıda elçiliğin ön kapısının yandığını, yangının itfaiye görevlilerince söndürülmeden önce iç taraflara yayıldığını belirtti.


  YÖK Genel Kurulu Şengör’ü görüşecek

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), yarın toplanacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın başkanlığında saat 10.30’da toplanacak kurulda, Yüksek Disiplin Kurulunun dosyaları ele alınacak.


  Her doktora ayrı para

Sağlıkta 1 Ekim’de yürürlüğe giren uygulamalarda her geçen gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkıyor. Hastanelerde muayene karşılığı 3 ile 10 Yeni Türk Lirası arasında değişen katılım payı ücreti, vatandaşın gittiği bölüm arttıkça yükseliyor.


  Her doktora ayrı para

Sağlıkta 1 Ekim’de yürürlüğe giren uygulamalarda her geçen gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkıyor. Hastanelerde muayene karşılığı 3 ile 10 Yeni Türk Lirası arasında değişen katılım payı ücreti, vatandaşın gittiği bölüm arttıkça yükseliyor.


  SGK, yaşlı ve özürlü memnuniyetini ölçecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yaşlı ve özürlü aylığı alan muhtaç kişilere yönelik olarak 12 ilde yaklaşık 1500 kişinin katılımı ile ‘’Fayda Sahibi Memnuniyet Araştırması’’ yapacak.


  İstanbul’da, 32 bin 325 sürücüye ceza kesildi

İstanbul’da geçen hafta yapılan trafik denetimlerinde, 32 bin 325 sürücüye ceza kesildi.


  15 derecenin üstünde soba yakılmayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nca, dış ortam sıcaklığının 15 derece veya altına düştüğünde kalorifer ve sobaların yakılması, bu derecenin üzerinde ise yakılmaması gerektiği bildirildi.


  Çocuk hakları, Sivas’ta masaya yatırıldı

Sİvas’ta, 16 şehrin çocuk hakları yetişkin ve çocuk temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen ‘’Çocuk Hakları İl Komiteleri 2008 Yılı Sivas Bölge Toplantıları’’ başladı.


  Şehir merkezinde taşımalı eğitim

Gazİantep’İn Şahinbey ilçesine bağlı İncilikaya Mahallesi’nde ikamet eden öğrenciler, şehir merkezinde taşımalı eğitim görüyor.


  Evleri yanan aile çadırda hayata tutunmaya çalışıyor

DÜZCE’DE 5 yaşındaki kızlarının sobaya attığı sinek ilâcının parlaması sonucu çıkan yangında evleri yanan aile, çadırda hayat mücadelesi veriyor.


  Turizm, ‘beyaz yıldız’ ile parlayacak

Küresel ısınma ve çevre kirliliğine karşı birçok sektör çevre dostu çalışmalara yönelirken, turizm sektörü hayata geçirdiği ‘’Beyaz Yıldız’’ projesiyle işletmeleri su, elektrik ve enerji kullanımı konusunda tasarrufa yönlendirmeyi amaçlıyor.


  Tarım işçileri, çocuk sayısını sınırladı

SOSYAL güvenceleri bulunmayan, derme çatma çadırlarda yaşam süren ve ebeveynlerinin ‘’ne kadar çocuk o kadar yevmiye’’ anlayışını terk eden genç tarım işçileri, çocuklarının da ‘’kendileri gibi sefalet içinde yaşama mahkûm olmamaları için’’ aile planlamasını öğrenerek, en fazla üçte karar kıldı.


  Almanya’da, kiliselerde Kapadokya’yı tanıtıyorlar

MERKEZİ Almanya’da bulunan Kapadokya Kültür Derneği, Kapadokya bölgesinin tanıtımı için Almanya’daki kiliselerde broşür dağıtıyor.


  Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları bugün başlıyor

MİLLî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yapacağı 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular bugün başlıyor.


  2 kilo 100 gram ağırlığında patates

NİĞDE’NİN Çiftlik ilçesinde 2 kilo 100 gram ağırlığında olan patates üretildi.


  5 bin yıldır şifa dağıtan maden suyu

AFYONKARAHİSAR Kızılay Madensuyu İşletme Müdürü Recep Dönmez, Gazlıgöl maden suyu ve kaplıcalarının yaklaşık 5 bin yıldır şifa amaçlı kullanıldığını söyledi.


  Zehirli mantara dikkat!

KASTAMONU’NUN İnebolu ilçesinde, 3 köyde toplam 14 kişi, yedikleri mantardan zehirlendi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır