"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

İLO, işsizlik için uyardı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), mâlî krizin küresel ekonomi üzerindeki etkisinin, gelecek yıl sonuna kadar 20 milyon kişinin işini kaybetmesiyle sonuçlanacağı uyarısında bulundu. ILO’nun IMF’nin tahminlerine dayanarak verdiği rakamlara göre, halen dünya genelinde 190 milyonu bulan işsiz sayısı 20 milyon kişinin eklenmesiyle 210 milyona ulaşacak. krizden muhtemelen en çok inşaat, emlâk, mâli hizmetler ve oto sektörü etkilenecek.



“Kriz, 1997-1998’deki krizden daha kötü”

GÜNEY Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, küresel finansal krizin, ülkesinin ekonomik sıkıntılarını 10 yıl önce Asya finansal krizine göre daha fazla arttırdığını söyledi.



Sarkozy, ekonomi yönetimi teklif etti

AVRUPA Birliği dönem başkanı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, malî krize karşı alınacak tedbirler çerçevesinde, avro para birimi kullanan ülkeler arasında, Avrupa Merkez Bankası ile çalışacak ‘’bir ekonomi yönetimi kurulmasını’’ teklif etti.



Fransa’dan 6 büyük bankaya yardım

FRANSA Maliye Bakanı Christine Lagarde, Fransa hükümetinin ülkenin önde gelen altı bankasına sermayelerini güçlendirmek için sene sonundan önce 10.5 milyar Euro yardım yapacağını açıkladı.



TOKİ, yabancıya İspanya Modeli ile yazlık yapacak

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) yabancılar için inşa edilecek tatil köyü ve yazlıklar için Maliye Bakanlığından 416 adet arsa ve arazi talebinde bulundu.



OECD: Zengin- fakir arasında uçurum artıyor

MERKEZİ Paris’te bulunan Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan bir raporda üye ülkelerde zengin ve fakir arasındaki uçurumun giderek arttığı, ancak sosyal patlama endişesinin bulunmadığı bildirildi.



MÜSİAD Uluslararası İş Forumu bugün

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği 12. Uluslararası İş Forumu (IBF), bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.



Kavun, karpuz tarlada kaldı

YOZGAT'TA tarlada kalan talep fazlası kavun ve karpuz, kurbanlık hayvanlara yem oldu. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bu yıl yaklaşık 10 bin dekar alana kavun ve karpuz ekimi yapıldı.



Giyim sektörü, krizin ve havaların soğumasını bekliyor

SON günlerde havaların iyi gitmesi ve küresel finansal kriz sebebiyle durgunluk yaşayan giyim ve ayakkabı sektörü, gelecekten umutlu.



Besiciler et fiyatlarının düşmesinden şikâyetçi

KONYA Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, toptan karkas etin fiyatının son 10 gün içinde 9,8 YTL’den 9,2 YTL’ye düştüğünü, şu an kesim yaptıran besicilerin zarar ettiğini söyledi.



Reform, sosyal güvenlik açıklarını azalttı

SOSYAL güvenlik reformu, prim tahsilatında arttırılmasına dönük adımlar ve sağlık giderlerinin kısılmasına dönük tedbirler, sosyal güvenlik açığı üzerinde olumlu etkisini göstermeye başladı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır