"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Son dakikada gelen altın goller

TÜRKCELL Süper Lig'de geride kalan 7 haftada 6 takım son dakikalarda gol atmayı başarırken, bu son dakika golleriyle takımların lig sıralamasında da değişiklikler gözlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden derlenen bilgilere göre, ligin ilk 7 haftasında oynanan 63 karşılaşmadan 9 müsabakada takımlar 90. dakikanın da dahil olduğu uzatma dakikalarında gol atma başarısı yakaladı.

SONUCU ETKİLEYEN ALTIN GOLLER

Bu 9 karşılaşmanın 6'sındaki goller maçın neticesine etki ederken, bu takımlardan Ankaraspor, son dakika golleriyle 2 galibiyet elde etme başarısı gösterdi. Fenerbahçe ve Konyaspor da son dakika golleriyle galibiyete ulaşan takımlar oldu. Ligin ilk 7 haftasında karşılaşmanın neticesini etkileyen son dakika gollerinin bulunduğu karşılaşmalar ve bu golleri atan oyuncuların listesi şöyle: 1. Hafta Konyaspor-Ankaragücü: 3-2 (Dk. 90 Cihan), 3. Hafta Gaziantep-Ankaragücü: 2-2 (Dk. 90 Chaaboni), İstanbul B.B.-Ankaraspor 1-2 (Dk. 90 4 Murat), 7. Hafta Kocaelispor-Fenerbahçe: 2-3 (Dk. 90 6 Semih), İstanbul B.B.-Antalyaspor: 2-1 (Dk. 90 İbrahim Akın), Kayserispor - Ankaraspor: 1-2 (Dk. 90 4 Kanote).

FENERBAHÇE 12. SIRAYA DÜŞÜYOR

Bu karşılaşmaların dışında 2. haftada Ankaragücülü Iglesias Trabzonspor'a, 4. haftada Fenerbahçeli Kazım Kazım Gençlerbirliği'ne ve 5. haftada Denizlisporlu Roberts ise Gaziantepspor'a attığı son dakika golleri oynanan müsabakaların sonuçlarını etkilemedi. Ligin 7. haftasında Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankaraspor takımın son dakika golleriyle galip geldiği ligde, şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda atılan son dakika gollerin çıkarılmasıyla oluşturulan puan durumunda Gaziantepspor 3, Eskişehirspor 2 sıra yukarıya yükselirken, Ankaraspor ve Fenerbahçe ise mevcut durumlarında 2 basamak aşağıda bulunuyor.

22.10.2008


 

Mehmet Polat ve Tabata'ya ceza

TÜRKCELL Süper lig'in 7. haftasında Konyaspor'a kendi evinde 1-0 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaşayan Gaziantepspor'da, maçın devre arasında kavga eden iki oyuncuya para cezası verildi.

Kulüp basın sözcüsü Mehmet Kızıl, yaptığı açıklamada, önceki akşam toplanan Gaziantepspor yönetim kurulunun çeşitli kararlar aldığını belirtti. Kızıl, Gaziantepspor-Konyaspor maçının devre arasında soyunma odasında yaşanan disiplinsiz davranışlardan dolayı Mehmet Polat'a 50 bin YTL, Brezilyalı futbolcu Tabata'ya ise 20 bin dolar para cezası verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Kızıl, bundan sonraki takım içinde disiplinsiz hareket edenlere hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini de kaydetti.

22.10.2008


 

Blatter Cüneyt Çakır'ı izleyecek

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Filistin-Ürdün (A Milli) ve İngiltere-Çek Cumhuriyeti (Ümit Milli) karşılaşmalarını yönetecek.

Bu arada FIFA'nın resmi internet sitesinde, 25-28 Ekim tarihlerinde İsrail, Filistin ve Ürdün gezisinde olacak olan FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'in de maçı izleyeceği duyuruldu. 26 Ekim'de Filistin ile Ürdün arasında oynanacak hazırlık karşılaşması için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan hakem talep eden FIFA'nın isteğini inceleyen Merkez Hakem Kurulu, Cüneyt Çakır'ı görevlendirmişti. Cüneyt Çakır ayrıca 18 Kasım 2008 tarihinde İngiltere ile Çek Cumhuriyeti Ümit Milli Takımları arasında Bramall Lane'de oynanacak hazırlık maçını yönetmek üzere İngiltere Futbol Federasyonu tarafından bu ülkeye davet edildi.

22.10.2008


 

Büyükleri yenmek Anadolu'ya yaramadı

SÜPER Lig'de üç büyük takımı yenmeyi başaran Anadolu kulüpleri daha sonraki hafta oynadığı karşılaşmada başarılı olamıyor.

Ligin 6. haftasında Fenerbahçe'yi deplasmanda 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek hezimete uğratan Kayserispor, 7. haftada Ankaraspor ile kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı karşılaşmada aynı başarıyı gösteremedi. Anadolu kulüplerinin galip geldikleri büyük maçlardan sonra başarılı olamamasının en büyük nedenin motivasyon eksikliği olduğu belirtiliyor. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ta böyle bir mağlubiyeti hiç hesap etmediklerini kendileri açısından sürpriz olduğunu söyledi. İyi oynadıkları karşılaşmalardan puan kayıplarıyla ayrılmalarının kendilerini daha fazla üzdüğüne dikkat çeken Kafkas, girdikleri pozisyonu değerlendirememenin cezasını çektiklerini söyledi.

22.10.2008


 

Avrasya Maratonu gün sayıyor

DÜNYANIN sayılı organizasyonlarından biri olan Kıtalararası Avrasya Maratonu 26 Ekim Pazar günü İstanbul'da yapılacak.

100 bin kişinin katılmasının beklendiği maraton için hazırlıklar sürerken arttırılan ödüllerle de büyük ilgi topluyor. Bu yıl 30.su koşulan maratonun 15km ve 42km koşularında ödül tutarı toplam 1001.000 dolar olacak. Bu yıl Avrasya Maratonu’nda şampiyon olan bayan ve erkek atletlere verilecek olan maddi ödül miktarı 60 bin dolar olarak belirlendi. Şampiyonluğu bir Türk sporcunun ulaşması halinde bu miktar 120 bin dolar olacak. Dünya rekoru kıracak olan atletin eline ise 160 bin dolar geçecek. Bu yolla usta atletlerin katılımı sağlanırken derecelerin uluslar arası değerlendirmelere yaklaşması sağlandı.

Maratonda Türk atletlerini motive ve teşvik etmek için Türkiye rekoru kıracak olan bayan ve erkek atletlere ödüllerin yanı sıra birer otomobil hediye edilecek. Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan Avrasya, aynı zamanda Türk atletizmi için önemli bir imtihan niteliği taşıyor. Ülkemizin en iyi bayan ve erkek maratoncuları, güçlü rakiplerine karşı mücadele verecekler. Her dönem olduğu gibi bu senede uluslar arası maratonlarda kullanılan son teknoloji ürünü mikroçip sistemi kullanılacak. Buna göre maratona katılacak atletlerin belirli mesafeleri hangi zamanda geçtiği elektronik ortamda takip edilecek.

MARATONDA GÜZERGAH DEĞİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı maratonda bu yıl güzergah değişikliği yapılacağını açıkladı. Güzergah değişikliği maratonun FILA ( Dünya Atletizm Federasyonu ) standartlarına uygun hale getirilmesi kot farkının ortadan kaldırılması için gerçekleştirildi. Dünya Atletizm Federasyonuna göre 42 kilometrelik Trafikte aksama yaşanmaması için Osmanbey, Mecidiyeköy ve Taksim’e girilmeyecek. Maraton, boğaz köprüsü girişinden başlayıp Boğaz köprüsü, Barbaros Bulvarı’ndan Sahil yolundan Galata oradan da Eyüp-Saraçhane üzerinden Unkapanı yoluna Bakırköy’e gidilip dönülecek sahilden Gülhane Parkı’ndan geçilip Sultanahmet’te sona erecek. Halk koşusu ise geçen sene olduğu gibi Beşiktaş İnönü Stadı’nda tamamlanacak.

22.10.2008


 

Tanjevic: TAU Ceramica karşısında iyi oynadık

BASKETBOLDA ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu'nda 2008-2009 sezonunun açılış maçında deplasmanda İspanya'nın TAU Ceramica takımına 80-70'lik skorla yenilen Fenerbahçe Ülker'de, antrenör Bogdan Tanjevic, ''Galibiyet için sonuna kadar mücadele ettik'' dedi.

Maçla ilgili değerlendirmede bulunan Tanjevic, her iki takımın da Avrupa Ligi'nin açılış maçına yakışır bir mücadele ortaya koyduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Avrupa Ligi'nin açılış maçının basketbolseverler için zevkli geçtiğini söyleyebilirim. Her iki takım da güzel bir oyun ortaya koydu. TAU Ceramica galibiyeti hak etti, ancak biz de galibiyete çok yaklaştık. Zaman zaman rakibimizi 5 sayı farkla takip etsek de galibiyete ulaşamadık. Her şeye rağmen, maçın sonuna kadar galibiyeti kovaladık ve galibiyeti son dakikalarda kaybettik.''

22.10.2008


 

Potada F.Bahçe ve Beşiktaş'ın bayanları Avrupa sınavında

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki ikinci maçında bugün deplasmanda Slovak temsilcisi Maxima Broker Kösice ile karşılaşacak.

Kösice kentinde yapılacak karşılaşma TSİ 18.30'da başlayacak. (D) Grubu'ndaki ilk hafta maçlarında Fenerbahçe, kendi evinde Litvanya temsilcisi TEO Vilnius'u 76-68 yenerken, Maxima Broker Kösice ise deplasmanda Fransa'nın Lattes Montpellier ekibini 67-65 mağlup etti.

BEŞİKTAŞ İSTANBUL'DA OYNUYOR

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki ikinci maçında bugün İstanbul'da Macar temsilcisi Mizo Pecs 2010 ile karşılaşacak. Beşiktaş Cola Turka Arena'daki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. (A) Grubu'ndaki ilk hafta maçlarında Beşiktaş Cola Turka deplasmanda Fransız temsilcisi Bourges Basket'e 79-49 yenilirken, Mizo Pecs 2010 ise kendi evinde İspanya'nın Halcon Avenida takımını 82-65 yenmişti.

22.10.2008


 

Türkiye hentbolda dev organizasyona aday oldu

HENTBOL Federasyonu, son zamanlardaki büyük girişimlerine bir yenisini daha ekleyerek, 2010 Dünya Erkekler ve Bayanlar Plaj Hentbol Şampiyonalarına aday oldu.

Türkiye, konuyla ilgili adaylık başvurusunu Uluslararası Hentbol Federasyonu'na (IHF) yaparken, karar 2009 yılında İtalya'da gerçekleştirilecek toplantı sonrasında belli olacak. Şampiyona için Türkiye'nin yanı sıra Hırvatistan, Brezilya ve Mısır da adaylık başvurusunda bulundu. Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz, organizasyonu büyük ihtimalle Türkiye'ye getireceklerini söyledi.

22.10.2008


 

İspanyollara göre Avrupa'da en iyi futbolcu David Villa

İSPANYOL basını, İspanya Milli Takımı'nın ve Valencia'nın yıldız futbolcusu David Villa'nın, France Football dergisi tarafından verilecek ''Altın Top'' ve Avrupa liglerindeki gol krallarına verilen ''Altın Ayakkabı'' ödüllerine en yakın futbolcu olduğunu savunuyor.

''Altın Top'' için açıklanan 30 adaydan biri olan Villa'nın, Almanya'daki son Avrupa Şampiyonası'nda gol kralı olarak İspanya'nın kupayı kazanmasındaki en önemli isimlerden biri olması ve Valencia kulübünde gösterdiği performansı ön plana çıkaran gazeteler, Villa'nın bu ödülü alması için yoğun bir kampanya yürütüyor. Villa, La Liga'da şimdiye kadar oynanan 7 maça 8 gol atarak gol krallığında ilk sırada bulunuyor.

22.10.2008


 

Millî amigo Birol Ertan sahalara veda ediyor

''MİLLİ Amigo'' olarak tanınan Birol Ertan, yıllardır yaptığı görevini bırakacağını ifade etti. Birol Ertan, yaptığı açıklamada, 40 yıldır bu görevi yaptığını belirterek, ''En kısa sürede bu şerefli görevimi noktalamak arzusundayım''dedi.

Türkiye'de kendisinin milli his ve bayrak sevgisiyle oynanılmak istendiğini ileri süren Birol Ertan, ''Çok nankör ve vefasız olduk. Pop star olmak lazımmış. Yurt dışındaki sporseverler beni daha iyi anlıyorlar'' şeklinde konuştu.

22.10.2008


 

2012 Türkiye golfü için tarihî milat olacak

TÜRKİYE Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Dünya Golf Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasının, her şeyin ötesinde, Türkiye'deki golfün, golf dünyası tarafından çok iyi algılandığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2012 yılında Dünya Golf Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını anımsatarak, bu tarihin Türkiye golfü için milat olacağını savundu. Ağaoğlu, turnuvanın ekonomik açıdan bakıldığında golf turizmine çok büyük katkı sağlayacağına inandığını da belirterek, ''Aynı zamanda Türkiye'nin isminin dünyada golf sporuyla birlikte anılması da ülkemiz açısından da büyük bir kazançtır. Diğer taraftan öyle umut ediyorum ki ülke olarak da golf sporunu daha iyi tanımamıza ve daha gerçekçi değerlendirmemize yardımcı olacaktır'' dedi.

22.10.2008


 

Ersun Yanal'ın hataları

İlk altı haftaya bakınca Trabzonspor'un zor yenileceği bir maça gidiyorum gibi hissettim.

Maç başladı, ilk on, on beş dakika, Trabzonspor'un saha içindeki isteği ve arzusu 'Trabzonspor bu akşam yenilmez' düşüncesini oluşturdu bende.

Trabzonspor golü yiyene kadar kalesinde falso vermedi. Baros'a sadece bir pozisyon verdi ama Galatasaray kalesinde Gökhan ile iki pozisyon yakaladı. Galatasaray ikinci pozisyona girmeden bir gol attı. Bu gol kaleci Tolga'nın nerede duracağını bilememesinden geldi. Boy desen, boy var. Ama o kadar alakasız bir yerde duruyordu ki, o boyla o kadar çaprazdan o golü havadan yemek akıl işi değil.

Orta-şut karışımı bahanesine kimse sığınmasın. Bakın Galatasaray kalecisine. De Santic en az üç net golü çıkardı. Tolga pozisyon bile olmayan yerden o golü yedi. İkinci golde yerleşim yanlışları var kabul ama hadi defans adam paylaşımı yapamamış, sen uyan Tolga. Üç metre öne çıksa o gol de yenmeyecek.

İki gol böyle yendi. Bir yandan bedava yenen goller, diğer yandan bedava atılamayan goller. Gökhan ve Umut nasıl kötü forvet olunurdan örnekler verdiler. Özellikle Umut'a seslenmek istiyorum. Bir maç oynayıp, on maç, o bir maçın kredisini yiyemezsin. Bana Galatasaray maçında lazımsın arkadaş. Bu maçın kasetini al ve evinde izle. Bakalım kendine kaç puan vereceksin? Trabzonspor'un maçı kaybetmesinin iki nedeni yenilen gollerle atılamayan goller. Onun için Trabzonspor kendi kendine yenildi diyorum. Öyle dört dörtlük maç oynamadı ama kaybetmeyebilirdi de.

Trabzonspor yakaladıklarından en az iki tane atsa bu maçın sonucu böyle olmayabilirdi. Bu sezon ikinci kez Trabzonspor gol atamıyor. Biri Beşiktaş, diğeri de Galatasaray maçı. Yani şampiyonluk yolundaki rakiplerine. Senin rakiplerin bunlar. Yenemezsen yenilmeyeceksin.

Karşılaşmayı tribünden izlediğim için oyuncuları tek tek gözleme fırsatım oldu. Tolga ve Umut'tan sonra Selçuk, Cale, Song ve Gökhan'ın da bilinen performanslarından uzak olduğuna şahit oldum. Özellikle Selçuk bu takımın kilit mevkiinde ve inanılmaz formsuz.

Bundan sonrası için Trabzonspor morali bozmayacak ama bir yandan da Ersun hoca, Galatasaray maçındaki hataları futbolcularının önüne koyacak. Koymalı da. Yarın Antep'le, Bursa'yla oynayacaksın ki aynı sonuçlarla karşılaşırsan işler tersine döner.

KADİR BIYIKLI

22.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır