"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Dünyanın da tercihi Obama

ABD başkanlık seçimi konusunda düzenlenen uluslararası bir ankette yer alan 70 ülkenin büyük bölümü, ABD’nin yeni başkanı olarak Barack Obama’yı görmek istediğini belirtti. Türkiye’de de tercihte bulunanların çoğunluğu Obama’yı seçti. Anketin yapıldığı ülkelerden 64’ünde Obama, tercih edilen isim oldu.

Dünya ‘Obama’ diyor

ABD başkanlık seçimi konusunda düzenlenen uluslararası bir ankette yer alan 70 ülkenin büyük bölümü, ABD’nin yeni başkanı olarak Barack Obama’yı görmek istediğini belirtti. Türkiye’de de tercihte bulunanların çoğunluğu Obama’yı seçti. Gallup kuruluşunun düzenlediği ankete Türkiye’den katılanların yüzde 70’i, “kimin ABD başkanı seçilmesini istersiniz” sorusuna cevap vermedi veya “bilmiyorum” dedi. Ankete katılan Türklerin yüzde 22’si Obama’yı seçerken, Cumhuriyetçi aday John McCain’i tercih edenlerin oranı ise sadece yüzde 8’de kaldı. Anketin yapıldığı ülkelerden 64’ünde Obama, tercih edilen isim oldu. Sadece Gürcistan, Filipinler, Kamboçya ve Laos’ta McCain daha fazla destek aldı. Ağustostaki Rusya-Gürcistan savaşında McCain, Moskova’yı Obama’dan daha sert eleştirmişti.

Litvanya ve Pakistan’da iki aday eşit destek aldı. Ancak Pakistan’da bu desteğin sadece yüzde 5’te kaldığı görüldü. Obama’nın babasının ülkesi Kenya, yüzde 89 ile, Demokrat adayın en popüler olduğu ülke çıktı. Batı Avrupa ülkelerinin de ezici çoğunlukla Obama’yı McCain’e tercih ettiği gözlendi. Örneğin bu ülkelerden Fransa’da yüzde 64’lük çoğunluk Obama’yı seçerken, McCain’i isteyenlerin oranı sadece yüzde 4’te kaldı.

Öte yandan El Kaide yanlıları, bir internet sitesi aracılığıyla, ABD’de 4 Kasımda yapılacak başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Partinin adayı John McCain’in kazanmasını tercih ettiklerini duyurdu. El Hisbeh adlı internet sitesinde yayınlanan yazıda, ‘’El Kaide terör örgütü ABD’yi askeri ve ekonomik açıdan tüketmek istiyorsa Irak ve Afganistan’daki savaşları sürdürme ihtimâli yüksek McCain’in iyi bir tercih olacağı’’ görüşü savunuldu. Son Amerikan askerine kadar savaşı sürdürecek McCain’in, seçimlerde desteklenmesi gerektiği belirtilen yazıda, McCain’in böylelikle selefi Bush’un başarısız yürüyüşünü sürdürebileceği öne sürüldü.

23.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünyanın da tercihi Obama

  Gates: Anlaşma yapılmazsa sonucu dramatik olur

  İran-Amerikan konseyine Tahran’dan ret

  Basın özgürlüğünde 103. sıradayız

  Rusya üslerini tamamlıyor

  Dünya silâh ticaretine düzenleme getirilsin

  Suudi Kral yağmur duâsı istedi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır