"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Gates: Anlaşma yapılmazsa sonucu dramatik olur

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Irak ile ABD arasında güvenlik anlaşmasının bir an önce imzalanmaması halinde, bunun sonuçlarının dramatik olacağı uyarısında bulundu.

Gates, aralarında AFP’nin de bulunduğu 3 ajansa verdiği mülakatta, ‘’Amerikan askerlerinin BM’nin tanıdığı sürenin (31 Aralık 2008) sona ermesinden sonra Irak’ta kalmalarının statüsünü belirleyen anlaşma (SOFA) olmazsa ya da BM tarafından görev süresi uzatılmazsa bunun sonuçları dramatik olur’’ dedi. Zamanın geçtiğini ve ilerleme sağlamaya devam etmek gerektiğini belirten Gates, ‘’Sadece 2 seçenek var: SOFA ve BM’nin Amerikan askerlerinin görev süresini uzatması. Ancak bugün BM’ye giderek istediğimizi elde etmenin garantisi yok. O zaman da ABD’nin Irak’taki varlığına yasal bir çerçeve bulmak için kesinlikle bu güvenlik anlaşmasını yapmak gerek’’ ifadesini kullandı. Gates, ayrıca bu anlaşmanın hem Irak hem de ABD için iyi olduğunu kaydetti. Irak bakanlar kurulu, önceki günkü toplantısında, güvenlik anlaşmasının taslağında değişiklik yapılmasını kabul etmiş, gerekli değişiklikleri yapmanın anlaşmayı ulusal çapta kabul edilebilir hale getireceği konusunda mutabakata varmıştı. Irak hükümetindeki Şiî partiler, ABD ile yapılan güvenlik anlaşmasının taslağında değişiklik yapılmasını istemişlerdi. Aylardır süren müzakereler sonucunda varılan anlaşma, Bağdat hükümeti kalmalarını istemedikçe Amerikan askerlerinin ülkeden 2011 sonunda çekilmesini öngörüyor.

23.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünyanın da tercihi Obama

  Gates: Anlaşma yapılmazsa sonucu dramatik olur

  İran-Amerikan konseyine Tahran’dan ret

  Basın özgürlüğünde 103. sıradayız

  Rusya üslerini tamamlıyor

  Dünya silâh ticaretine düzenleme getirilsin

  Suudi Kral yağmur duâsı istedi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır