"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Hasat dönemi geldi, traktöre yine de ilgi yok

TÜRKİYE'NİN traktör merkezi konumunda olan Konya’da, pancar hasadı ve hububat için ekim dönemi olmasına rağmen ikinci el traktör piyasasında büyük bir durgunluk yaşanıyor.

İç Anadolu’da pancar hasadı ve hububat için ekim dönemi olmasına rağmen çiftçiler, modeline ve markasına göre fiyatı 1500 YTL ile 35 bin YTL arasında değişen traktörlere ilgi göstermiyor. Konya Traktör Pazarı’nda faaliyet gösteren bir firmanın sahibi Sadi Örs, yaptığı açıklamada, ikinci el traktör satışlarının geçen yıllarla kıyaslanmayacak kadar durgun olduğunu söyledi. Örs, traktör pazarında 75 firmanın faaliyet gösterdiğini belirterek, ‘’Türkiye’nin traktör satış merkezi konumundayız. Isparta, Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman gibi bir çok ilden müşterilerimiz var’’ diye konuştu. Hububat ve meyve hasadından çıkıldığını, pancarda hasadın halen sürdüğünü belirten Örs, ‘’Çiftçinin en paralı olduğu dönemdeyiz. Şimdi de hububat ekimi için çiftçi tarlaya girecek. Ancak ikinci el traktör satışları neredeyse durma noktasına geldi. Bankaların yüksek faiz uygulaması ve buğdaya verilen düşük fiyat da satışlarımızı olumsuz etkiliyor’’ dedi. Bir başka firmanın sahibi Osman İnan da köylünün alım gücü olmadığı için satışlarda durgunluk yaşandığını bildirdi.

23.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Enerjide dışa bağımlılık riski

  Doğalgaz hâlâ en ucuzu

  Hasat dönemi geldi, traktöre yine de ilgi yok

  Jeotermal kaynakta Avrupa birincisiyiz

  Tasarruflu lamba satışları arttı

  ABD’de yatırım yapmanın tam zamanı

  Türkiye’de cep telefonu sayısı 90 milyonu aştı

  Çiftçiye kuraklık desteği

  Dolar hız kesmiyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır