"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Kepenk indirmediler

Van’da iki gün önce çıkan olaylarda, esnafa kepenk kapatmaları yönünde çağrıda bulunan bazı küçük gruplar, istedikleri katılımı göremeyince çağrıya uymayan bazı işyerlerinin camını kırıp, ev ve araçlara zarar verdi.

AĞRI'DA DA KEPENKLER AÇIKTI

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nazif Acarbay ise bazı grupların çağrıda bulunmasına rağmen kent merkezindeki esnafın kepenk kapatmadığını, kentte sağduyunun hakim olduğunu ve herhangi bir taşkınlık yaşanmadığını söyledi.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nazif Acarbay ise bazı grupların çağrıda bulunmasına rağmen şehir merkezindeki esnafın kepenk kapatmadığını ve şehirde sağduyunun hakim olduğuna işaret ederek, Ağrı’da herhangi bir taşkınlık çıkmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Ahmet Şen de Hakkarili esnafın kendi iradesiyle değil, tehditle kepenk kapattığını bildirerek, bu durumun şehir ekonomisine büyük zarar verdiğini söyledi. Şen, tasvip etmedikleri olayların bir daha yaşanmamasını arzu ettiklerini dile getirdi. Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe de esnafa ve ülke ekonomisine büyük zarar veren olaylara birilerinin ‘’dur’’ demesi gerektiğini dile getirerek, olaylarda en büyük zararı esnaf ve vatandaşların gördüğünü vurguladı.

KÜÇÜK GRUPLARIN EYLEMİ ŞEHRE MAL

EDİLMEMELİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, küçük gruplar tarafından çıkarılan olayların bir şehre mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Van, Hakkari ve Ağrı’da son günlerde bazı marjinal gruplar tarafından çıkartılan olaylara, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere esnaf ve vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Van’da iki gün önce çıkan olaylarda, esnafa kepenk kapatmaları yönünde çağrıda bulanan bazı küçük gruplar, istedikleri katılımı göremeyince çağrıya uymayan bazı iş yerlerinin camını kırıp, ev ve araçlara zarar verdi. Gösterilerde iş yerleri zarar gören esnaf, olayların sona ermesiyle işlerinin başına döndü.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kandaşoğlu, şehirde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, esnafı hedef alarak demokratik hak adı altında olay çıkartan grupların, bu tür davranışlarıyla hem şehre hem de partilerine zarar verdiğini ifade etti. Doğu Anadolu Bölgesi’nin turizm merkezi konumundaki bir kentin, bu tür olaylarla anılmasının büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Kandaşoğlu, ‘’Küçük gruplar tarafından çıkartılan olaylar, bir şehre mal edilmemelidir’’ dedi.

Kandaşoğlu, ticaretin hiçbir şeyle karıştırılmaması gerektiğine de değinerek, şöyle konuştu: ‘’Çünkü ticaretin dini, dili ve siyaseti olmaz. Tüccarlar çeşitli siyasi görüşlere sahip olabilir, ama bunun ticarete karıştırılmaması gerekir. Siyasetle ticaret birbirine karışırsa hem tüccara hem de ülkeye zarar verir. Biz VATSO olarak ilin gelişimi, tüccarların kalkınması için mücadele ederken, bu tür olaylar büyük bir maddî kayba ve bölgenin geleceğine zarar veriyor. Bunların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.’’ Bu arada Batman’da, esnafı kepenk kapatmaya zorlayan 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, esnafı tehdit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan N.A., M.T.Ö. ve F.K., yapılan sorgulamanın ardından sevk edildikleri adlî mercilerce tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

23.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BİTKİLERE İLHAMI VEREN KİM?

  Hindistan uzayda

  Kendi mutfağımıza dönelim

  Kuş gribi tehdidi sürüyor

  Nasa’dan ödüllü yarışma

  Güneş enerjisinde devrim

  Ölüm bile ayıramadı

  NİYET OKUMA, ÇÖZÜMSÜZLÜK GETİRİYOR

  Üniversiteler kışla değildir

  Öğrenci affı genişletilmeli

  Anayasa değiştirilemezse demokrasiyi tıkar

  "Mahkememizle polemik içine girmek istemem"

  Erdoğan: Üyeliğimiz AB’ye güç katar

  AKP dışarıda kazanıyor, içerde kaybediyor

  Kepenk indirmediler

  Devletin bulunduğu yerde terör barınamaz

  Gözaltına alınan bazı göstericiler tutuklandı

  Jandarmadan Ankara'da ''zümrüt'' operasyonu

  Diyarbakır’da 6 kişi tutuklandı

  Ergenekon'u sadece ajanslar takip edecek

  Basın özgürlüğünde 103. sıradayız

  Türk ve Ayna hakkında inceleme

  Üniversiteler kurultayda buluşacak

  YÖK, YENİ REKTÖRLERİ “BİLGİLENDİRECEK’’

  Bölümlü, Of’un “küçük İstanbul”u

  Sözleşmeli öğretmen başvuruları başladı

  Kara yollarında ‘traktör’ uyarısı

  Tüp patlamasında faciadan dönüldü

  Bingöl’de 2 terörist ölü ele geçirildi

  TŞOF’dan yeni Trafik Kanun Tasarına itiraz var

  İstanbul’da molotoflu gece

  Şüpheli paketten ekmek çıktı

  ‘SGK’ya alışamadık

  Profesyonel anlayışla çalışıyoruz

  Sürücü kursları kaldırılmayacak

  Çocuklar haklarını arıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır