"Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Yüzbinler Avrasya'da buluşuyor

İSTANBUL'DA bu yıl 30. kez düzenlenecek Kıtalararası Avrasya Maratonu, bugün koşulacak. Maraton, Anadolu yakasında Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde başlayacak ve bu yıl ilk kez Sultanahmet At Meydanı'nda sona erecek.

Maratonun başlangıç ve bitiş noktası arasındaki kot farkından dolayı bu yıl güzergahta değişiklik yapıldı. 30. Kıtalarararası Avrasya Maratonu'nda atletler, Anadolu Yakası'nda Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden saat 09.00'da verilecek startla koşuya başlayıp, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a, oradan sahil yolundan Karaköy'e, Galata Köprüsü'nden geçip Eyüp'e gidecek ve Feshane'den dönerek, Unkapanı'nı geçip, Yenikapı'dan sahile inecek ve Bakırköy'den dönerek, Gülhane Parkı'ndan geçip Sultanahmet At Meydanı'nda maratonu tamamlayacak.

ÖDÜL 1 MİLYON 1000 ABD DOLAR

Avrasya Maratonu'nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da toplam para ödülünün 1 milyon 1000 ABD Doları olarak açıklandı. Maratonda erkekler ve bayanlarda birinciler 60 bin ABD Doları, Türkler tasnifinde de erkekler ve bayanlarda birinciye 20 bin ABD Doları para ödülü verilecek. Maratonda parkur rekorunun ödülü ise erkekler ve bayanlarda 5 bin ABD Doları olacak. Türk atletler maratonun genel sıralamasında ilk 3'e girerlerse, genel sıralama ödülünün ikiye katlanacağı, ancak Türkler tasnifi ödülünü alamayacakları bildirildi. Maratonda ayrıca bu yıl ilk kez Türkiye rekoru kıran erkek ve bayan atletlere para ödülünün yanı sıra, birer otomobil hediye edilecek. Bu arada, bu yıl 100'e yakın uluslararası televizyon kanalının maratonu canlı veya bant yayınıyla haber yapacağı bildirildi.

YİNE ÇİP SİSTEMİ UYGULANACAK

Maraton bu yıl 3. kez çipli sistemle koşulacak. Çipli sistemde, ayakkabısına mikroçip takılan atletin parkura yerleştirilen elektronik plakalar üzerinden geçmesiyle devreye giriyor ve dereceyi belirtiyor. Maraton ile birlikte koşulan 15 Kilometrelik Koşu da Anadolu yakasında Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden verilecek startla saat 09.00'da başlayacak. Atletler, maraton güzergahından Unkapanı Köprüsü'nde ayrılarak, sahilden Gülhane Parkı'nı geçip, Sultanahmet Meydanı'nda koşuyu tamamlayacak. 15 kilometrelik koşuda erkekler ve bayanlarda birincilere 4 bin ABD Doları para ödülü verilecek.

HALK KOŞUSU'NA 100 BİN GELECEK

Halk Koşusu ise saat 09.30'da, Altunizade Köprüsü altında verilecek startla başlayacak. Bu yıl maratonda olduğu gibi Halk Koşusu'nun da güzergahı değişti. Koşu Altunizade Köprüsü'nde başlayıp Boğaziçi Köprüsü, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş ve ardından BJK İnönü Stadı'nda sona erecek. Halk Koşusu'na yaklaşık 100 bin kişinin katılmasının beklendiği açıklandı.

26.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yüzbinler Avrasya'da buluşuyor

  Beşiktaş ilk 15 dakikada golü buluyor

  G.Saray, Eskişehirspor'la 12 yıl sonra karşılaşıyor

  Trabzon, G.Antep önünde liderlik hesapları yapıyor

  SÜPER LİG'DE BUGÜN

  Polat: Her yıl 20 milyon dolar nakit açık veriyoruz

  Hertha Berlin, Hakan Balta'yı transfer listesine aldı

  Real Madrid kasasına yılda 351 milyon avro koyuyor

  TOPALOĞLU yeniden Okçuluk Federasyonu başkanı oldu

  Mustafa Denizli farkı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır