"Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Çapı bu kadar

Hafta içinde G.Saray Olimpiyakos'u iyi güzel bir oyunla yenince, güven sarsıntısı geçiren Skibbe yeniden camiada güven tazelemişti.

Tabi öncesinde de Trabzon galibiyeti güvenin başlangıç süreci olmuştu. Ancak Eskişehirspor karşısında alınan ağır yenilgiyle, Skibbe'yle ilgili güven bunalımı yeniden G.Saray camiasının gündemine damgasını vuracaktır. Skibbe' yle ilgili şu tespit daha gerçekçi olur düşüncesindeyim.

G.Saray takımının kadrosu yetenekli oyuncularden müteşekkil. Bu kadroyu bir antrenör fizik kondüsyon olarak hazırlayıp sahaya sürse, aşağı yukarı bu ayarda bir futbol zaten oynar. Asıl mesele, müsabaka esnasında, olası tedbirleri alabilmek ve gerekli taktik değişiklikleri yapabilmektir.

İşte bu can alıcı noktanın uygulamasını yapmak için, takımın teknik direktörü son derece önem arzeder. Teknik adamın kaliteli olması ve olmaması, maç içinde atraksiyon gerektiği zamanlarda daha bir ortaya çıkar. Daha önce Bursa maçı ve bu haftaki Eskişehir maçındaki örnekler gibi. Bu taktiksel değişikliği yapamayıp, oyunu kenardan seyreden teknik adamla daha öncede yazdığım gibi G.Saray büyük hedeflere varamaz.

Skibbe'nin çapı bu kadar. Bursa maçında maçı tek başına alan Yusuf'u 90 dakika seyredip, ömrünün en iyi maçını oynamasına müsade etmişti. Hatta Yusuf bu maçtan sonra Milli Takıma çağrılmıştı. Eskişehirspor maçının ilk 5 dakikasında Youla'nın; "Ben bu maçta çok tehlikeliyim" mesajını, Skibbe algılamayınca G.Saray bir maçta kalesinde dört gol gördü.

Halbuki çabuk olan Youla'yı, G.Saray'ın en çabuğu Sabri'yle kilitleyebilir, üç puanı alıp gidebilirdi. Hatta bunu G.Saray'ın 2-1 öne geçmesinden sonra yapabilme basiretini dahi Skibbe gösteremedi. Ne diyelim, artık yönetim bu konuyla ilgili hatasının sonuçlarına katlanmak zorun da kalacaktır.

SAİD OKUR

28.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray böyle gitmez

  Milan Baros da kurtaramadı

  FEDERASYON CEZASI KAPIDA

  Çapı bu kadar

  A Millî Takımına Türkiye'yi tanıtma ödülü verildi

  Mehmetçik Turnuvası başladı

  Yanal: Ligde çok şeyler değişecek

  Zico, Özbekistan liginde çıktığı 5 maçı da kazandı

  Büyükler puan kaybetti, F.Bahçe kendine geldi

  TOPLU SONUÇLAR

  HAFTANIN KARMASI

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN YILDIZI

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  9. HAFTANIN MAÇLARI

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır