"Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

‘TÜRKİYE, IRAK’TA ABD SONRASINDAN KAYGILI’

Washington Times gazetesi, Türkiye’nin, ABD ile Irak hükümetlerinin sonuçlandırmaya çalıştığı güvenlik anlaşmasıyla ilgili çalışmaları ihtiyatla gözlemlediğini ve ABD’nin Irak’tan çekilmesi halinde bu ülkede doğabilecek güç boşluğundan kaygı duyduğunu yazdı.

Gazete, Ben Lando imzasıyla yayımladığı yorum haberde, Ankara’nın, muhtemel güç boşluğunun, Iraklı Sünni ve Şii Müslümanlar arasında yeni çatışmalara yol açmasından, Kürt nüfusunu cesaretlendirmesinden ve İran ile Suudi Arabistan’ın Bağdat üzerindeki etkisini artırma mücadelesinden çekindiğini ileri sürdü. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde, 2003’ten bu yana gözle görülür bir düzelme olduğunu yazan gazete, Türkiye’nin, geçen yıla kadar ABD’nin terör örgütü PKK ile mücadele yeterli çabayı sarf etmediği düşüncesinde olduğunu, ancak bu durumda da ABD Başkanı George Bush’un, istihbarat paylaşımı konusundaki adımıyla gelişme sağlandığını belirtti. Yorum haberde, 1989-1991 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği yapan Morton Abramowitz’in, “Türkiye, Irak’ın istikrarı açısından büyük öneme sahip ve Irak’ı birlikte tutmaya oldukça odaklanmış durumda. Bu çizgide bizimle birlikteler. Amerikan kuvvetlerinin (Irak’ı) terk etmesinden hiç hoşlanmazlar” şeklindeki ifadelerine de yer verildi. Abramowitz, Ankara’nın, terör örgütü PKK konusunu görüşmek üzere Bağdat’a yetkili göndermesini, Türkiye’nin, ABD’nin faal olmadığı bir dönemde, bir süre için ilişki kurulması yönünde attığı pratik bir adım olarak niteledi.

31.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokratların hedefi engelsiz çoğunluk

  Suriye’de ABD’ye öfke büyüyor

  ‘TÜRKİYE, IRAK’TA ABD SONRASINDAN KAYGILI’

  İsyancı general Nkunda hükümetle görüşmek istiyor

  ‘Türkiye artık ABD’nin müttefiki değil’

  Clinton : Obama ABD’nin geleceği

  Türkiye İsrail’den insansız uçak alıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır