"Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İskandinav hacıların sayısı artıyor

Stockholm Din Hizmetleri Müşavirliğinden alınan bilgilere göre, geçtiğimiz yıl sadece İsveç’ten hacca giden sayısı 220’yi bulurken, bu sayı bu yıl diğer bazı İskandinav ülkelerinden katılımlarla 330’ları buldu.


Avustralya’nın alkolle başı dertte

Avustralya’nIn New South Wales eyaleti, Sydney’de artan alkolle bağlantılı şiddet olaylarının önüne geçmek için bir dizi yeni karar aldı.

Sera gazı artışı devam ediyor

Güçlü bir sera gazı olarak bilinen metanın atmosferdeki miktarının geçen yıl hızla arttığı belirlendi.


  Suudi Arabistan’da kızlara özel üniversite

Suudİ Arabistan’da kızlara özel üniversite açılacak.


  McCain kazanırsa ülkeyi terkedecekler

İNGİLİZ şarkıcı Seal, ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimini Cumhuriyetçi aday John McCain’in kazanması durumunda, Alman eşi Heidi Klum ve 3 çocuğuyla birlikte bu ülkeyi terk edeceğini söyledi.


  Uydu fotoğrafı pazarı kızışıyor

Earth isimli yazılımıyla uzaydan çekilen yeryüzü fotoğraflarını bilgisayar kullanıcılarına ücretsiz olarak da sunan Google’dan sonra Microsoft da görüntü sağlayıcı Digital Globe firmasıyla yeni bir anlaşma imzaladı.


  Suyla çalışan pil yaptı

TayvanlI Prof. Liao Chong-pin ıslatılınca enerji veren pil icat etti.


  HALK SÖZ SAHİBİ OLUYOR

“Türkiye henüz AB’ye üye olmadan da AB’den fayda sağlamaya başlamıştır” diyen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “Artık belli bir kesimin söz sahibi olduğu bir Türkiye’den, halkın tüm kesimlerinin söz sahibi olduğu bir Türkiye’ye geliyoruz” şeklinde konuştu. Babacan, “AB sürecinde temel hak ve hürriyetleri uygulama konusunda daha kararlı adımlar atmalıyız” ifadesini kullandı.


  18 Aralık’tan sonra en az 2 müzakere başlığı açılacak

AB Dönem Başkanı Fransa’nın AB işlerinden sorumlu Bakanı Jean-Pierre Jouyet, Türkiye ile AB arasındaki hükümetlerarası konferansın 18 Aralıkta toplanmasının beklendiğini açıkladı. Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılan Fransız Bakan, bir grup Türk gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında, 18 aralıkta toplanması beklenen konferansta, Türkiye ile en az 2 müzakere başlığının açılmasının planlandığı söyledi.


  Gül, bu sene de iki ayrı resepsiyon verdi

29 EKİM Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona yoğun katılım oldu.


  KRİZDEYİZ

Ordu’da yapılan Cumhuriyet resepsiyonuna Vali Ali Kaban, köylüleri de davet etti. Ayaklarındaki lastik ayakkabılarıyla resepsiyonda sıkılgan tavırlar sergileyen çiftçiler, ilginç görüntüler oluşturdu. Cemil Tepe adlı köylü, kendilerini davet edenlere teşekkür ettiğini belirterek, “Ben çok fazla birşey hissedemiyorum çünkü bunalımdayız. Yani bir tek ben değil, üretici bunalımda şimdi” diye konuştu.


  Ergenekon iddianamesi özetlenerek okunuyor

‘’Ergenekon’’ davası kapsamında 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın 5. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülen davanın dünkü duruşmasına, aralarında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu 46 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.


  Genelkurmay imam istedi mi?

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Genelkurmay Başkanlığı tarafından iç güvenlik harekatına ilişkin Bakanlar Kuruluna verilen brifingle ilgili olarak, ‘’Spesifik olarak, ‘Şu konuyu şöyle çözelim’ gibi bir tespit veya öneri olmadı.


  İnsansız hava araçları İsrail'den Kasım'da geliyor

İSRAİL Savunma Bakanı Ehud Barak’ın davetlisi olarak İsrail’e resmi ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail’in insansız hava araçlarının ilk ikisini Kasım sonunda Türkiye’ye teslim edeceğini söyledi.


  Sokaklarda ‘umuda doğru’

İSTİKRAR ve Sosyal Kalkınma Derneği ile Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından sokakta çalışan ya da yaşayan çocukların sayılarının azaltılması ve sokak kültüründen uzaklaşması amacıyla Van’da, ‘’Umuda Doğru’’ projesi hazırlandı.


  Aileyi cennet yapmak elimizde

Bursa İlâhiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt, ailenin insan bünyesinin kalbi gibi olduğunu, kalp insanın yaşaması için ne kadar önemli ise, toplum için de ailenin o kadar önemli olduğunu kaydetti. Kurt, “Müminin evi kendisi ve tüm aile fertleri için cennetin bahçelerinden bir bahçe olmalıdır. Bu da ancak evlerimizi Kur’an ve Peygamberimizin (a.s.m) emirleri istikametinde şekillendirmemiz ile mümkündür” dedi. Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz de, ailenin iyi korunması gerektiğini kaydetti. Gündüz; “Ayakta kalan son kalemiz aileyi iyi korumalıyız. Aileyi ayakta tutmanın yollarını öğrenmeli ve uygulamalıyız” diye konuştu.


  Belediye bursuna yoğun başvuru

ANKARA Büyükşehir Belediyesinin 2008-2009 öğrenim döneminde 20 bin öğrenciye vermeyi planladığı burs için 74 bin 595 öğrenci başvurdu.


  Avustralya, Türk öğrencileri bekliyor

Avustralya’nIn, yurt dışında eğitim görmek isteyen gençler için ABD ve Avrupa’ya göre gerek hayat gerekse konaklama şartları bakımından daha ucuz olduğu bildirildi.


  13 bin sözleşmeli için son şans

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla, KPSS10 puan üstünlüğü esasına göre, toplam 13 bin sözleşmeli öğretmen görevlendirecek.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır