"Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Hukuk

Yargıtay’dan tefeci faizine sınırlama

MALİYE Bakanlığı’nın izniyle ikrazatçılık yapan kişi ve kuruluşların, ödünç sözleşmeleri ile kullandırdıkları krediler için öngördükleri sözleşme faizi ve gecikme/temerrüt faizlerine Yargıtay tarafından sınırlama getirildi.

Yargıtay, ekonomik bakımdan zayıf, güçsüz kişilerin karşı tarafça önceden hazırlanan genel işlem şartına (matbu sözleşmeler) katılma yoluyla girdikleri sözleşme ilişkileri sözleşme ilişkilerinde edimler arasında dengesizlik bulunduğu takdirde; sözleşmenin aynen yerine getirilmesinin borçlunun ekonomik varlığını önemli ölçüde etkilemekte ise sözleşmeye müdahale edilerek ekonomik açıdan güçsüz olan tarafın korunması gerektiğini belirtti.

Uygulamada çoğunlukla banka ve finans kurumlarının kredi vermek için aradıkları şartları yerine getiremeyen ve yasaklı durumda olduklarından kredi kullanamayan kişi ve şirketler ikrazatçı kuruluş ve kişilerden kredi almak zorunda kalıyorlar. Yargıtay ikrazatçı firma ile borçlu arasında yapılan kredi sözleşmelerinde kararlaştırılmış bulunan sözleşme faizi ile temerrüt faizinin bankalarca verilen kredi faizleri de gözetilerek makul bir seviyeye indirilmesi gerektiğine hükmetti.

31.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Yargıtay’dan tefeci faizine sınırlama

  Kira ödemelerinde yeni dönem 1 Kasım’da başlıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır