"Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Trabzon'un hızı kesildi

TÜRKCELL Süper Lig'de ilk haftalarda başarılı bir performans ortaya koyarak liderliği ele geçiren ve kupada gruplara yükselen Trabzonspor, son dönemlerde ise kalesinde rakiplerine kolay geçit vererek bu başarısını arattı.

Bu sezon lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere ilk 5 resmi maçında sadece 1 gol yiyen bordo-mavili takım, son 5 maçta ise kalesinde 11 gol gördü. İlk 5 haftada Ankaraspor, Beşiktaş, Denizlispor ve Fortis Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçlarda gol yemeyen bordo-mavililer, tek golü Ankara'da 2-1 kazandığı Ankaragücü maçında kalesinde gördü.

HEM LİGDE, HEM KUPADA KÖTÜ BİR DÖNEM

Karadeniz ekibi, son 5 haftada ise Galatasaray ve Gaziantepspor'dan (Fortis Türkiye Kupası) 3 gol, Antalyaspor ve Konyaspor'dan 2 ve Gaziantepspor (Turkcell Süper Lig) 1 gol olmak üzere, kalesinde toplam 11 gol gördü. Trabzonspor, son haftalarda aldığı sonuçlarla ligde liderlik koltuğunu Beşiktaş'a kaptırırken, önceki gün Gaziantepspor'a 3-1 yenilerek Fortis Türkiye Kupası'na da kötü bir başlangıç yaptı.

31.10.2008


 

Türkiye'nin en modern stadı Kayseri'de inşa ediliyor

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, yapımı devam eden Kayseri Şehir Stadı'nın Türkiye'nin en modern stadı olduğunu söyledi.

Taşıdığı özellikler itibariyle de Avrupa'da sayılı statlardan birisi olacağını ifade eden Sarvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki için de övgü dolu sözler sarf etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin eşliğinde MHK üyeleriyle birlikte Kayseri Şehir Stadı'nı gezen MHK Başkanı Sarvan, Kayseri hakkında duyduklarının gördükleri karşısında az bile olduğunu kaydederek, "8 aydır Kayseri'ye gelmek istiyorduk, nasip bugünmüş. Sayın Başkan ve Kayseri hakkında çok şey duydum ancak buraya gelince bunların az bile olduğunu gördüm. Türkiye'nin en modern stadı burada yapılıyor. Avrupa bile sayılı statlardan birisi olacak. Kayseri'yi de şehircilik açısından çok modern ve gelişmiş buldum. Yaklaşık 10 yıldır gelmiyordum, çok büyük değişiklik ve gelişim gördüm" dedi.

400 KİŞİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de haftada birkaç gün gelip stattaki gelişmeleri takip ettiğini ifade ederek, "Her gelişimde bir ilerleme görüyorum. İnşaat hızla devam ediyor. Yaklaşık 400 kişi harıl harıl çalışıyor. Sona yaklaştık, önümüzdeki haftalarda koltukları yerleştirmeye başlayacağız. İnşallah Türk Futbolu için modern bir stadı şehrimize kazandırmış olacağız." diye konuştu. Özhaseki ve Sarvan açıklamaların ardından tribünleri, soyunma odalarını ve locaları gezdikten sonra atletizm pisti ve olimpik yüzme havuzunda incelemelerde bulundu.

31.10.2008


 

F.Bahçe'de yüzler gülüyor

FORTİS Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 yenenen Fenerbahçe'de yüzler gülmeye başladı.

Yıldız futbolcuRoberto Carlos, teknik direktör Aragones'in oyun sistemine ve anlayışına ayak uydurmaya başladıklarını kaydetti. Takımının uzun bir süre zor maçlar geçirdiğini belirten Carlos, "Biz şu anda sisteme ve hocamızın anlayışına ayak uydurmaya çalışıyoruz. Buna da uyum sağlamaya başladığımızı düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl başarılı bir oyun ortaya koyduk. İngiltere'ye giderek iyi bir maç çıkarmak istiyoruz. Geçen yıl yakaladığımız başarıyı tekrarlamak istiyoruz" dedi. Carlos, iki hafta sonra oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili bir soru üzerine her Fenerbahçeli futbolcunun Galatasaray derbisinde oynamak istediğini ifade etti.

31.10.2008


 

Yedekler göz doldurmadı

Ankaragücü deplasmanında Fenerbahçe'nin yedeklerini görme imkanı bulduk.

Aragones'in sahaya sürdüğü onbirde Edu, Roberto Carlos ve Semih dışındaki oyuncular genellikle bu sezonu yedek kulübesinde geçiren oyunculardı. Buldukları şansı iyi değerlendirmek zorunda olan bu oyunculardan kaleci Volkan Babacan dışındakiler göz dolduramadı. İlk yarıda ortaya koyduğu mücadeleden dolayı Deniz Barış'ı da unutmamak gerekiyor. Ama bu galibiyetteki aslan payı kurtardığı iki net pozisyonla kaleci genç Volkan'a ait. Ankaragücü karşısında sahada sorumluluk alacak bir oyuncu yoktu.

Uzun zaman sonra formasına kavuşan Tümer bu beklentiyi karşılayamadı. Alex olmayınca sahada yerini dolduracak bir lider oyuncu da yok. Semih ilerde yalnızları oynadı. Maçın gidişatına etki etmekten uzak kalan Roberto Carlos ve Burak ise attıkları isabetsiz şutlarla etkili olmaya çalıştılar. Kazım ise olay olmaya devam ediyor. Kırmızı kartla oyun dışında kalmadan önce de oyunun içinde zaten yoktu. Bu futbolcu ile acilen iletişime geçilmeli. Aragones ile arası iyi değil, sahaya çıkıyor futbol ile arası soğuk, mutlaka bu oyuncunun sorunlarına çare bulunmalı. Fenerbahçe'nin hala bir sistemi yok. Teknik direktör Aragones sistemini oturtamadı. Bakıyoruz Fenerbahçe kendinden bir kaç gömlek alttaki takımlar karşısında bile tek farklı skoru koruma çabası içinde oluyor. Dişli takımlara karşı bunu yapamazsınız .

EFE KIRMIZI

31.10.2008


 

Yanal'ın deplasmanda 3 forvetle oynama yanlışı

Kupanın ilk sınavı, daha üç gün önce oynadığın rakibinin karşısındasın. Gaziantep ve Nurullah Sağlam nasıl bir oyun sistemine sahip biliyorsun.

Erman, Tabata, Mehmet Yozgatlı ile topu iyi kullandıklarını, Eduarda ile de gol bulacaklarını tahmin etmek zor değil. Antep sahasında tek forvet oynuyor, sen deplasmanda üçlü forvetle çıkıyorsun. Cesaretli bir anlayış ama bazen de nerede durman gerektiğini bileceksin.

Kupadaki Gaziantep maçı moralleri biraz bozdu. Ersun Yanal'ın takımları düşüşe mi geçiyor sorusunu akla getirmedi değil ama yukarıda sözünü ettiğim nedenleri göz ardı etmeyin. Trabzonspor böyle oynarsa her maçta üçlük olur. Benden söylemesi. Neden? Çünkü orta sahası yok. Ersun hoca orta alanı olmayan takımdan Ceyhun'u da alınca Trabzonspor o dakika maçı bitirdi. Dört forvet kulağa hoş geliyor ama bu dört adamın hiçbiri geriye yardım etmiyor. Dönen toplarda da orta alanı kolayca geçen Antepliler golleri arka arkaya sıraladı.

Ceyhun-Ferhat değişikliği yanlış, dörtlü forvete geçmek yanlış, Serkan'ı sağbekte kullanması yanlış. Bu kadar yanlıştan sonra Antep gibi bir takımdan puan almak da zor olurdu. Gaziantepspor, bu ligin en iyi üç takımından biri. Trabzon'daki maçta Trabzonspor hiç olmazsa mücadele etmişti. Bu maçta hepten kendini bıraktı. Takımın güçten düştüğünü de görmek mümkün. Eleme maçı değil, puan maçıydı. Yine de Trabzonspor yenilmemeli, en az beraberlikle Antep'ten dönmeliydi.

KADİR BIYIKLI

31.10.2008


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

1 Kasım Cumartesi:

14.00 Hacettepe-Konyaspor: Aytekin Durmaz

15.00 İstanbul B. B.Bld.-Trabzonspor: Cüneyt Çakır

19.00 Eskişehirspor-Fenerbahçe: Kuddusi Müftüoğlu

2 Kasım Pazar:

14.00 Sivasspor-Denizlispor: Suat Arslanboğa

14.00 Gençlerbirliği-Antalyaspor: Deniz Çoban

14.00 Bursaspor-Ankaraspor: Koray Gençerler

14.00 Kocaelispor-Ankaragücü: Süleyman Abay

15.00 Kayserispor-Beşiktaş: Selçuk Dereli

19.00 Galatasaray-Gaziantepspor: Halis Özkahya

31.10.2008


 

Halter Federasyonu bugün yeni başkanını seçiyor

HALTER Federasyonu'nun 1. Mali ve 2. Olağan Genel Kurulu, bugün Ankara'da yapılacak.

Crowne Plaza'da gerçekleştirilecek genel kurulda, mevcut başkan Dr. Hasan Akkuş ve Doç. Dr. Uğur Günel başkanlık için mücadele edecek. Saat 10.00'da başlayacak genel kurulda çoğunluk sağlanamaması halinde, cumartesi günü aynı saatte ve çoğunluk aranmaksızın genel kurul tekrar toplanacak.

31.10.2008


 

Nihat'ın takımı Villarreal 3. lig takımından 5 gol yedi

İSPANYA Kral Kupası 4. tur ilk maçlarında 3. lig takımlarından Poli Ejido'ya deplasmanda 5-0 yenilen Villarreal, gecenin en büyük sürprizini yaptı.

İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan, La Liga'da yenilgisiz 4. sırada yer alan Villarreal'in, 3. lig takımı Poli Ejida karşısında varlık gösteremeyerek, rezil olduğunu yazdı. Bir 3. lig takımının Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Villarreal'i ''ezdiğini'' ön plana çıkartan Marca gazetesi, 7 ay sonra ilk defa yenilgi gören Villarreal'in ''tarihi bir mağlubiyetle yıkıldığını'' ifade etti.

31.10.2008


 

Hidayet ve Mehmet NBA'de ilk maçlarında 13'er sayı attı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Zaza Pachulia'nın takımı Atlanta Hawks'a 99-85 yenilirken, milli basketbolcu 13 sayıyla oynadı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Türkoğlu, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışların birinde başarılı olurken, 12 kez denediği 2 sayılık atışların 4'ünü sayıya çevirdi. 2 kez geldiği faul çizgisinde de tam isabetle oynayan Türkoğlu'nun 13 sayı, 8 ribaunt ve 1 asistlik performansı, yenilgiyi önleyemedi. Magic'de 22 sayı ve 15 ribauntla oynayan Dwight Howard'ın performansı, galibiyet için yeterli olmazken, Mickael Pietrus'un 20 sayı ve 3 ribauntluk çabası da yenilgiyi önleyemedi.

OKUR'DAN NUGGETS'A 13 SAYI

Utah Jazz, sahasında Denver Nuggets'ı 98-94 yenerken, Mehmet Okur 13 sayı kaydetti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Okur, 1 kez denediği 3 sayı atışı sayıya çeviremezken, 11 kez kullandığı 2 sayılık atışların 5'inde isabet buldu. 4 kez geldiği serbest atış çizgisinde 3 isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 13 sayı, 10 ribaunt ve 3 asistle tamamlayarak, takımına katkı sağladı. Jazz'da 25 sayı, 14 ribauntla oynayan Carlos Boozer maçın en skorer ismi olurken, Andrei Kirilenko 16, Ronnie Brewer da 15 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

31.10.2008


 

"Yılın En İyi Futbolcusu" adayları açıklandı

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA),''Yılın En İyi Futbolcusu'' adaylarını açıkladı.

Uzmanlarca belirlenen 23 isim şöyle:Emmanuel Adebayor (Togo), Sergio Agüero (Arjantin), Andrei Arshavin (Rusya), Michael Ballack (Almanya), Gianluigi Buffon (İtalya), Iker Casillas (İspanya), Deco (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahilleri), Samuel Eto'o (Kamerun), Cesc Fabregas (İspanya), Steven Gerrard (İngiltere), Zlatan Ibrahimovic (İsveç), Andres Iniesta (İspanya), Kaka (Brezilya), Frank Lampard (England), Lionel Messi (Argentina), Franck Ribery (France), Cristiano Ronaldo (Portekiz), John Terry (İngiltere), Fernando Torres (İspanya), Ruud van Nistelrooy (Hollanda), David Villa (İspanya), Xavi (İspanya).

31.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır