"Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Yardımlaşma yok

Son haftaların formda takımı G.Amtepspor ile G.Saray'ın maçı, beklentilerimin altında bir karşılaşma oldu.

Son haftaların formda takımı G.Amtepspor ile G.Saray'ın maçı, beklentilerimin altında bir karşılaşma oldu. G.Antapspor eksikleri olması nedeniyle belli ki kadro sıkıntısı sebebiyle olumsuz etkilenmişti. Lig ve kupada Trabzonspor karşısında çok iyi futbol oynayan G.Antepspor' un pozitif futbolunu bu maçta göremedik. Nedeni G.Saray'ın çok iyi oynamasından değil, demin de zikrettiğim gibi Antep'in kendinden kaynaklanıyordu.

G.Saray yıldız oyuncularının özel meziyetleriyle maç kazanmaya devam ediyor. G.Saray bu futbol kalitesi, ekip olma ruhu, mücadele gücü gibi vasıflarıyla, başına her zaman iş açabilecek görüntü arzediyor. Yani G.Saray her türlü neticeye açık futbol oynuyor. Mesela maç 2-0 iken bile G.Saray maçı her an kaybedebilir havasında. Takım savunması zaafı üst düzeyde. İleride tek forvetli, defansta alan savunması taktiğiyle oynuyor.

Arda'nın maç sonundaki ifadesine göre, bu taktikle hızlı hücum yapmayı planlamış Skibbe. Ama G.Saray bu hızlı hücum denemelerini yapan bir görüntüde değil. G.Saray kalabalık hücum yapan bir görüntüde de değil. Kalabalık hücuma çıktığında geri dönüşlerde yeterli değil. Sadece orta göbekte oynayan Ayhan ve Meira defansa yardıma gelebiliyor. Arda, Kewell ve Lincoln de-fans zaafı olan oyuncular. İki bekten Sabri ve Hakan hücuma çıktıklarında rakip onların alanlarından tehlikeli hücumlar yapabiliyor.

G.Saray şu an itibariyle defansta ve hücumda dengeli bir takım görüntüsü veremiyor. Oynadığı maçın o anki atmosferine ve oyuncuların maç günü performanslarına göre netice alabilir. Yani G.Saray'ın disipline olmuş, standart bir futbol ve oyun anlayışıyla kurgulanmış oyun yapısını henüz göremiyoruz.

SAİD OKUR

04.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray'da Benfica heyecanı

  Trabzon tekrar lider

  ERSUN YANAL KAZANDIRDI

  Kayseri evinde 3 büyüklere yenilmiyor

  Arsenal maçına İtalyan, Benfica maçına İngiliz hakem

  Yardımlaşma yok

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır