"Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Arazi gücünü şehir konforunda yaşayın

"VW'NİN KOMPAKT SUV SEGMENTİNDE İLK ADIMI OLAN TİGUAN, FAR TASARIMI VE ŞİŞKİN ÇAMURLUKLARI İLE SEMPATİK BİR GÖRÜNÜM SUNUYOR."

ÜRETİLEN her aracın bir karakterinin olduğundan ve familyasında bir benzerinin olduğundan bahsetmişizdir. Çok tutan bir modelin farklı segmentlerde benzerlerini üretmek oldukça iyi bir inovasyon. Bu mantıktan yola çıkan VW grubu çok tutan Golf modelini büyütmüşler ve Suv segmentinde Tiguan modelini tasarlamışlar. İri bir golf görünümüne sahip olan Tiguan, yeğeni golf kadar pratik ve en az onun kadar yakışıklı.

VW'nin kompakt SUV segmentinde ilk adımı olan Tiguan, far tasarımı ve şişkin çamurlukları ile sempatik bir görünüm sunuyor. Alıştığınız Suv araçların kaba görünümüne sahip olmayan ve 4.425 mm'lik uzunluğu ile son derece kompakt bir görünüme sahip olan araç, özellikle şehir içinde yüksek ve sportif bir araç isteyenlerin beklentilerini karşılıyor. Sempatik görünümü iç tasarımına da yansıyan araçta hem malzeme kalitesi hem de işçilik yönünden mükemmeliyetçi yaklaşımın izlerini görebiliyorsunuz. Yüksek sürüş pozisyonuna sahip olan Tiguan'ın iç mekânı da oldukça büyük bir hayat alanı sunuyor. 2.605 mm'lik dingil mesafesine rağmen hem öndeki yolcu ve sürücü hem de arkada seyahat edenler için yeterli diz ve baş mesafesi sunuluyor. Görüş açıları oldukça rahat olan araçta, geri vitese aldığınızda orta konsoldaki LCD ekran sayesinde arka kısmından kamera görüntülerini görebiliyorsunuz. Böylece park etmek eziyetten çok, bir zevke dönüşüyor.

Koltuğa yaslatan motor

Tiguan 2.0 TDI 140 HP motorunda 7.2 litrelik ortalama yakıt tüketimi ile oldukça ekonomik diyebiliriz. 10.5 sn'de gerçekleşen 0-100 km/s hızlanması ile de adeta binek bir araç hissini uyandırıyor.

ABS, ESP, EDS, EDTC, ASR, 6 adet havayastığı gibi güvenlik donanımları sunan Tiguan, fren konusunda oldukça başarılı. Panik frenlerde bile istikrarlı kalması ve 4'lü flaşörlerinin otomatik olarak devreye girmesi ile kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Türkiye'de 1.4 TSI 150 HP benzinli seçeneği ile de satılan Tiguan'ın düşük motor hacminden dolayı daha az vergi ödenmesi de ayrı bir avantaj olarak sunuluyor. 31.500 euro'dan başlayan 1.4 lt motor seçenekli Tiguan, 2.0 lt motor seçeneğinde 48.500 euro'ya kadar çıkıyor.

[email protected]

ESAD SİVRİ

10.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Arazi gücünü şehir konforunda yaşayın

  CHEVROLETDE CAZİP KAMPANYALAR KASIMDA DEVAM EDİYOR

  HEDEF, TÜRKİYE'DE HER İKİ LASTİKTEN BİRİNİ SATMAK

  HYUNDAI'DEN SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMASI

  "MAZDA İLETİŞİM" İLE 3 YIL ÜCRETSİZ YOL YARDIMI

  SEAT'TAN AVANTAJLI KAMPANYA FIRSATI!

  KIŞA BAKIMLI GİRİN

  NISSAN ALMANIN TAM ZAMANI

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır