"Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Görüş


G.Saray hediye etti

Galatasaray 3 gün önce oynadığı ve özellikle Portekiz basınının övgüsünü alan güzel futbolunu, derbide ortaya koyamadı. Maça 1-0 gibi bir skorla başlamak G.Saray için Kadıköy'de çok büyük bir avatajdı. Atmış olduğu golün değerini bilemeyip onu muhafaza edememek, G.Saray'a yeni bir F.Bahçe hüsranı yaşattı. Halbuki G.Saray ilk yarıda o golü muhafaza etmeyi başarabilse, F.Bahçe'yi aynı akibete uğratabilirdi.

Maçın müdahili olması ve daha önce oyun içi müdahalelerini yetersiz bulduğum Skibbe, F.Bahçe' nin kendi sahasına hapsettiği takımı için B planı bulmaması, G.Saray'ın maçı aynı biçimde sürdürmesi sonucunu doğurdu. F.Bahçe saha dağılımını G.Saray'a göre planlamıştı. G.Saray'ın etkili kenar oyuncusu Arda'yı kademeli kapattı. Ayrıca G.Saray defansıyla orta sahasının bağlantısını çok iyi kesti. Benfica maçındaki pas trafiğini G.Saray bu maçta sahaya hiç yansıtamadı.

Oyuncular o maçın havasından çıkmamış gibiydiler. Halbuki F.Bahçe, en iyi zamanında bile G.Saray'ı yeniyordu. Bu unutulmuştu sanki. Maçı kazanma adına F.Bahçeli oyuncular G.Saray'lı oyunculara oranla çok daha fazla mücadele ettiler ve maçı istediler. G.Saray'ın iki oyuncusu Ayhan ve Servet canını dişine takarken F.Bahçe'de bütün oyuncular aynı çabanın içindeydi. Hal böyle olunca, müsabaka oyuna orantılı sonuçlandı.

Hakem Hüseyin Göçek henüz derbi yönetecek kapasitede değil. Lincoln'ün sayılmayan golünü endirekt vuruş diye saymadı. Ancak bu vuruşu, çift vuruş vermesi hataydı. Çünkü rakibin yaptığı hareket direkt vuruşu gerektirir. Ayrıca Ümit'in havadayken bel kısmından yediği şarj penaltıydı. Birde stad atmosferinden etkilenmiş olacak ki; Göçek takdir haklarını F.Bahçe lehine kullandı.

Netice olarak, F.Bahçe'nin mağlup olması halinde kaos yaşayabileceği durumundan kurtulması, ezeli rakibi G.Saray tarafından F.Bahçe'ye sunulan derbi hediyesi oldu.

SAİD OKUR

11.11.2008


Mücadele ederek kazandı

Derbide Galatasaray karşısında bu sezon hiç alışık olmadığımız bir Fenerbahçe görüntüsü vardı sahada. Rakibe geniş alan bırakmayan, koşan, mücadele eden, yardımlaşan bir ekip gördük. Orta saha ve defans arasında boşluk bırakmayınca defansif zaaflar oluşmadı. Rakip oyuncuların ayağına top gelir gelmez karşılarında Fenerbahçeli bir oyuncu vardı. Roberto Carlos hiç etmediği kadar mücadele etti. Deivid'i kutlamak gerekiyor. Bu kadar ciddi ve uzun süreli bir sakatlıktan sonra böyle önemli bir maçta 90 dakika takımın en başarılı isimlerinden birisi olmayı başardı. Selçuk ise attığı gol dışında da iyi oynadı. Josico ile beraber Arda, Lincoln ve Kewell gibi oyunculara baskı yaparken ataklarda Fenerbahçe'yi ileri taşımasını da bildiler. Rakip Galatasaray baskılı oynamasına rağmen Fenerbahçe oyunu kontrol etmesini bildi. Duran toplardaki becerisini kullanarak gollar buldu. Gol silahları Semih ve Güiza ise yakaladıkları fırsatları daha iyi değerlendirebilseler fark daha fazla olabilirdi.

Fenerbahçe'den taraftarın beklediği şey mücade eden bir takım görmek. Derbide bunu gördük. Oyuncular mücadele ettikçe trübünlerin desteği arttı. Luis Aragones sahaya sürdüğü takım ve yaptığı değişikliklerle galibiyete uzanmasını bildi.

EFE KIRMIZI

11.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır