"Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Marmaray’da son imzalar

Asya ile Avrupa’yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesinde kullanılacak demiryolu araçlarının temini ihalesinde imzalar atıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projede kullanılacak demiryolu araçlarının temini sözleşmesi kapsamında 440 aracın 2012-2014 yılları arasında teslim edileceğini bildirdi.


Açlık sınırı 812 YTL’ye çıktı

Memur-Sen tarafından yapılan araştırmada, Ekimde 4 kişilik ailenin açlık sınırı 812 YTL 736 YKr, yoksulluk sınırı ise 2 bin 180 YTL 163 YKr olarak bel

Elektrikler kesildi, herkes panikledi

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 11. duruşmasında iddianamenin okunduğu sırada elektriklerin kesilmesi, salonda kı


  TELEVİZYON KİLO ALDIRIYOR

Dİyet, Obezite ve Beslenme Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Özyazar, günde 1 saat televizyon karşısında oturanların, oturmayanlara göre daha fazla obezite riski taşıdığını bildirdi.


  Eğitimciler, doğal gaza zammı protesto etti

Eğİtİmcİler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyesi bir grup, Fatih’te doğal gaza yapılan zammı protesto etti. Aksaray Metro İstasyonu önünde toplanarak çeşitli dövizler açan grup, meşaleler yaktı. Üzerlerinde battaniyeler bulunan grup üyeleri adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Bir No’lu Şube Başkanı Emrullah Aydın, ‘’Battaniyelerle haksız doğal gaz zammını protesto ediyoruz. Isınmak için evlerimizde doğal gaz yakamayacağız. Elektrik de zamlandı, onu da yakamayacağız. Isınmak için tek şık kaldı, battaniyelere sarınacağız’’ dedi. Açıklamanın ardından bir süre alkışlı protestoda bulunan grup, daha sonra dağıldı. İstanbul / aa


  “Bafa’ya su, Ege’ye bereket” projesi

Coca-Cola Türkiye ile WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) işbirliğiyle son 20 yılda su seviyesi iki metre düşen Bafa Gölü’nü canlandırmak için ‘’Bafa’ya su, Ege’ye bereket’’ projesi başlatıldı. Coca-Cola Türkiye Başkanı Ahmet Burak, yaptığı yazılı açıklamada, Bafa Gölü’nde su seviyesini korumak ve yükseltmek için WWF-Türkiye ile ‘’Bafa’ya Su, Ege’ye Bereket’’ projesi’ni başlattıklarını belirtti. Burak, projeyle, Bafa Gölü çevresindeki 360 bin dekarlık tarım alanında damla sulama yönteminin yaygınlaştırılması ve bu sayede yüzde 70’e varan su tasarrufu sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Aydın / aa


  Olmayan kuruma müdür atandı

Nİğde’de eski Bağ-Kur İl Müdürü Kamil Şahinoğlu, mahkeme kararıyla, lağvedilen kuruma yeniden müdür olarak atandı.


  Finike’de orman yangını çıktı

Antalya’nIn Finike ilçesine bağlı Salur köyü yakınlarındaki Tocak Atyol mevkisinde başlayan orman yangını sürüyor. Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşanyaptığı açıklamada, yangının, ulaşılması zor bir bölgede çıktığını belirterek, ‘’5 hektarlık sarp bir arazide devam eden yangını söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor’’ dedi. Recep Kaşan, yangına 130 orman işçisinin yanı sıra yöredeki köylerdeki orman mükellefi vatandaşların da müdahale ettiklerini, kızılçam ağaçlarıyla makilik alandaki yangının seyrinin çok tehlikeli olmadığının anlaşıldığını ifade etti. Bu arada, bölgedeki tespitlerine göre sarp arazideki yangın bölgesine arozözler ulaştırılamıyor. Bu nedenle orman işçileri ve köylüler, tırmık, tahra, balta, nacak ve motorlu testerelerle çalışarak, güvenlik şeridi açmaya başladı. Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan da yangın bölgesine gelerek, Akçaalan köyündeki yüksek bir tepeden söndürme çalışmalarını izledi ve yetkililerden bilgi aldı. Antalya / aa


   Türkiye-İtalya zirvesi yarın toplanacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Türkiye-İtalya Zirvesi yarın İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin de katılımıyla İzmir’de toplanacak.


  Gül’den, Atatürk ve inkılâp övgüleri

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘’Atatürk’ün çağın ruhunu anlayan, ileri görüşlü barışçı bir lider olduğunu bütün dünya görmüştür.


  TİB Başkanı: Dinlemede çok şeffafız

TELEKOMİNİKASYON İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi verirken, ‘’Bu konuda (dinleme), çok şeffaf olduğumuzu iddia ediyorum’’ dedi.


  Sosyal güvenlik eksikliği yoksullaştırıyor

DÜNYA Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından hazırlanan bir raporda, dünyada her yıl sosyal güvenlikten yoksun olduğu için hizmet bedelini cepten ödeme durumunda kalan 100 milyondan fazla kişinin yoksulluğun pençesine düştüğü vurgulandı.


  12 Eylül’de partilerin, 28 Şubat’ta milletin sosyolojisi bozuldu

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 12 Eylül 1980 darbesiyle siyasetin, 28 Şubat’ta ise siyaseti belirleyen milletin sosyolojisinin tamamen bozulduğunu söyledi.


  Demokrasiyi, teröre feda etmeyeceğiz

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadele sırasında hukukun üstünlüğünden, demokratikleşmeden ve insan haklarından taviz vermelerinin beklenmemesini isteyerek, ‘’Demokrasiyi, teröre feda etmeyeceğiz’’ dedi.


  “ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNE İHTİYAÇ VAR”

“Hükümet olarak hedefimiz, hiçbir işkence vakasının olmadığı bir Türkiye’dir’’ diyen Atalay, bu hedefe ulaşmak için ‘İşkenceye sıfır tolerans’’ politikasının kararlılıkla uygulandığını belirtti. Atalay, Hükümetin, işkence ve kötü muamelenin önlenmesi için her türlü tedbiri aldığını ve almaya devam edeceğini ifade etti. Atalay, “Hukukî ve cezaî müeyyidelerin yanında, hatta bundan daha önemlisi insanlık suçu olan işkenceye karşı toplumsal farkındalığın ve bilincin geliştirilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Bu konuda bir zihniyet dönüşümüne de ihtiyaç vardır. Asıl zor olan ve zaman alan da budur’’ diye konuştu.


  “KİMSE BİZDEN TAVİZ BEKLEMESİN’’

Atalay, terörle mücadeleye, Meclisin desteği, siyasî iradenin kararlığı, güvenlik güçlerinin azmi, milletin sabrı, fedakârlığı ve desteğiyle devam edildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Terörle mücadelede olmazsa olmaz ilkemiz, terörist ile vatandaşın birbirine karıştırılmamasıdır. Şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki bu hassasiyetimiz olumlu sonuçlar vermiştir. Vatandaşımızın güvenini kazandık ve bunu daha da geliştirmeye devam edeceğiz. Devlet-millet kaynaşmasını arzu ettiğimiz seviyelere çıkarma yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu mücadele sırasında hukukun üstünlüğünden, demokratikleşmeden ve insan haklarından taviz vermemizi kimse bizden beklemesin. Biz, kesinlikle demokrasiyi, teröre feda etmeyeceğiz.’’


  Çin parlamento heyeti TBMM’de

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Jiang Futang ve beraberindeki heyeti kabul etti.


  Bayraktar: Kıbrıs, tarım faslında kriter olmamalı

Türkİye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kıbrıs konusunun AB müzakerelerinin tarım ve kırsal kalkınma faslında kriter olmaması gerektiğini belirtti.


  Kıbrıs’ta 7. görüşme bugün

KIbrIs sorununa kapsamlı çözüm bulmayı amaçlayan müzakerelere bugün devam edilecek. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, bugün saat 16.00’da Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek.


  27 kaçak yakalandı

AydIn’In Kuşadası ilçesi ile İzmir’in Çınarlı semtinde, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen 27 yabancı uyruklu yakalandı. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Kuşadası Körfezi’nde operasyon düzenledi. Ekipler, lastik botla yurt dışına gitmeye çalışan 8’i Irak, 4’ü Afganistan, 4’ü Moritanya ve 2’si Eritre uyruklu 18 kaçağı açık denizde yakaladı. İzmir’de ise Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu kişileri taşıdığı ihbarı yapılan 35 AS 4182 plakalı minibüsü, Çınarlı Şehitler Caddesi’nde durdurdu. Minibüste, yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıkları belirlenen 8’i Afgan, biri Ruanda uyruklu 9 kişi yakalandı. Minibüs şoförü D.Z. göz altına alındı. Kuşadası - İzmir / aa


  İDO'dan, Kurban Bayramında ek seferler

İSTANBUL Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), Kurban Bayramı sebebiyle bazı hatlarda ek seferler yapacak. İDO’dan yapılan açıklamaya göre, 5 ile 14 Aralık tarihleri arasında Kurban Bayramı sebebiyle yaşanacak yoğunluğu dikkate alan İDO, bayram süresince deniz yolunu kullanacak tatilcilere yönelik ek seferler planladı. Bu kapsamda, iş günlerinde karşılıklı 2 sefer yapılan Yenikapı-Bursa hızlı feribot hattındaki sefer sayısı, bayram tatili boyunca 5’e çıkartılacak. Aynı şekilde karşılıklı 2 kez yapılan Yenikapı-Bandırma seferleri de 5 Aralık Cuma günü karşılıklı 7, bayram süresince de karşılıklı 8 sefer şeklinde devam edecek. Yine bayram süresince Pendik-Yalova seferlerinin yanı sıra Yenikapı-Yalova hattına da talebe bağlı olarak ek seferler konulacak. İstanbul / aa


  Minarede güvercin var

MERKEZİ EZANLA BİRLİKTE, KAPISI BULUNMAYAN TARİHÎ CAMİLERİN MİNARELERİNE GİREREK YUVA YAPAN GÜVERCİNLERİN YAVRULARI, BÜYÜDÜKLERİNDE DIŞARI ÇIKAMAYARAK ÖLÜYORLAR.


  Mevsimine göre beslen, hastalıktan korun

ÇOCUKLARIN beslenmesini mevsimlere göre düzenlemenin hastalıklardan koruyacağını belirten beslenme ve diyetetik uzmanı Ruhan Süme, özellikle sonbaharda, çocukların vücut direncini artıracak hastalıklara yakalanmasını önleyecek gıdalara mutlaka ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Süme, yaptığı açıklamada, “Sonbahar mevsimde meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmeli. Bu grupta özellikle portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi meyvelere ağırlık verilmeli. Sebze olarak da taze fasulye, ıspanak, maydanoz, domates, patates, sivri biber, salatalık gibi sebzeler tercih edilmeli” dedi.


  Maldivler, yüksek yerler için para biriktiriyor

KÜRESEL ısınma yüzünden denizlerin yükselmesiyle bu yüzyıl içinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Maldivler hükümeti, “yüksekçe yerlerden” toprak alabilmek için para biriktiriyor. Hindistan’ın güneyinde binden fazla mercan adasından oluşan ve deniz seviyesinden en yüksek noktası sadece 2,3 metre olan Maldivlerin seçimle işbaşına gelen Devlet Başkanı Muhammed Ani Naşid, İngiliz Guardian gazetesine verdiği demeçte, suların yükselip adaları istilâ etme ihtimalini göz önüne alarak, yılda 1 milyar doları bulan turizm gelirlerinin bir kısmını bundan böyle bir kenara koyacaklarını ve birikecek parayla suların istilâ edemeyeceği yerlerden toprak alacaklarını açıkladı. “İklim değişikliğini önleyemeyiz, ama başka yerlerden toprak satın alabiliriz” diyen Naşid, “Maldivlerden ayrılmak istemiyoruz, ama yıllarca çadırlarda yaşamak zorunda kalacak iklim mültecileri olmak da istemeyiz” dedi. Naşid, toprak konusunu bazı ülkelerle görüştüklerini de belirterek, “Hindistan ve Sri Lanka Maldivlere benzeyen iklim ve kültürleriyle cazip ülkeler. Avustralya da ihtimallerden biri...” diye konuştu.


  Yaban hayatına koruma

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı, sulak alanların azalması, plansız ve çarpık şehirleşme, usulsüz avlanma sebebiyle azalan yaban hayatını korumak için yapılan ağaçlandırma çalışmalarında, hayvanların beslenme ve barınmasına imkân tanıyan türlere de yer verecek. Orman Genel Müdürlüğü ve Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü, her yıl yüz binlerce hektar alanı ağaçlandırıyor ve bu çalışmalarda yapraklı türlerin yanı sıra ibreli orman ağacı gibi endüstriyel amaçlı türler tercih ediliyor. Yaban hayatı konusunda yapılan araştırmalar ise fındık, ahlat, yabanî kiraz, kızılcık, muşmula, döngel, kuşburnu, böğürtlen, kestane, alıç, dağ muşmulası ve dut gibi meyveli orman bitkilerinin özellikle kuş türleri ve ayılar için çok önemli besin maddeleri olduğunu ortaya koyuyor. Meşe, kestane, kayın gibi türlerin meyveleri yaban domuzları, yarı herdem yeşil meşelerin yaprakları ise yaban keçisi, karaca, geyik gibi büyük memelilerin kış beslenmelerinde hayati öneme sahip. Türkiye’de yaban hayatının geliştirilmesi amacıyla yapılacak çalışmaların başında habitatların rehabilitasyonu geliyor. Bu kapsamda, Türkiye genelinde yapılan ağaçlandırma projelerinde tek türle ağaçlandırma yapılmasından kaçınılması ve karışıma yapraklı türlerin hatta meyveli türlerin katılması, yaban hayvanlarının beslenmesi ve barınması açısından büyük önem taşıyor.


  Erik ağacı çiçek açtı

ZONGULDAK'TA bir erik ağacının çiçek açması vatandaşları oldukça şaşırttı. Maden Mühendisleri Derneği Lokali bahçesinde bulunan erik ağacı, hava sıcaklığının normalin üstünde seyretmesi sebebiyle çiçek açtı. Gökçebey İlçe Tarım Müdürü S. İrfan Soysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halk arasında “aldanma” olarak bilinen bu olayın devamlı sıcaklardan kaynaklandığını belirterek, “Erik ağaçları, genellikle Şubat ve Martta çiçek açıyor. Son zamanlarda havaların güneşli gitmesi nedeniyle bu erik ağacı meyve vermiş olabilir.” dedi. Bazı vatandaşlar ise, ilk defa Kasım ayında bir ağacın çiçek açıp meyve verdiğini gördüklerini belirterek çok şaşırdıklarını söyledi.


  OTİSTİK ÇOCUKLARA HAYVANLARLA TERAPİ

İZMİR'İN Menemen ilçesindeki Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocuklara, iletişim becerilerinin gelişimi amacıyla hayvanlarla terapi tekniği uygulanıyor. Merkez Müdürü Sadettin Akçi, otistik çocukların çevreleriyle iletişim kurmasını sağlamak ve davranış problemlerini çözmek amacıyla uygulanan çok sayıda terapi yöntemi bulunduğunu söyledi. Merkezde verilen özel eğitim sürecinde, iletişim odaklı terapi tekniklerini de uyguladıklarını ifade eden Akçi, ‘’İnsanlar arası iletişimin sosyal ön koşulları vardır. Oysa insanla hayvan arasındaki ilişkide ön koşul söz konusu değil. Özellikle öfke krizine giren çocuklar, koşulsuz iletişim kurabilen hayvanlarla bir araya geldiğinde rahatlıyor’’ dedi.


  Emzirilen bebeklerin akciğerleri daha güçlü

EMZİRİLEN bebeklerin akciğerlerinin çocuklukta, emzirilmeyenlere göre daha güçlü olabileceği bildirildi. İngiliz ve Amerikan bilim adamlarının, 1456 bebekle 10 yaşlarına gelene kadar yaptığı araştırmada, bebekken en az 4 ay boyunca emzirilen çocukların akciğerlerinin görevlerini daha iyi yerine getirdikleri görüldü. Sonuçları Thorax dergisinde yayımlanan araştırmada, emmenin farklı mekanizmaları ve emme süresinin, bu etkiden kısmen sorumlu olabileceği ve biberonların tasarımında yapılacak değişikliklerin de bu etkiyi oluşturabileceği belirtildi. Araştırma çerçevesinde izlenen çocuklardan üçte birinin, bebekken en az 4 ay boyunca emzirildiği ve bu çocukların derin bir nefes aldıktan sonra emzirilmeyenlere göre dışarı daha fazla hava verdikleri gözlendi. Çocukların akciğerlerinde görülen bu etkiye, anneleri astım ya da alerjik bir yapıya sahip olsa dahi rastlandığı kaydedildi. Emzirmeyle ilgili daha önce yapılan araştırmalar, emzirmenin, bebekleri hayatlarının ilk döneminde solunum yolu problemlerinden koruduğu göstermişti.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır