"Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ARSENAL YENİLGİSİ F.BAHÇE'Yİ ATEŞLEDİ

KÖTÜ başladığı 2008-2009 sezonunda ilk haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından çıkışa geçen Fenerbahçe, son 5 resmi maçında mağlubiyeti unuttu.

Son yenilgisini Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki İngiliz rakibi Arsenal karşısında İstanbul'da 5-2'lik sonuçla alan sarı-lacivertli ekip, bu mağlubiyetin ardından adeta hırs yaparak yaptığı zorlu maçlarda iyi sonuçlara imza attı. Sezon başından bu yana üst üste en fazla 3 maçı yenilmeden geride bırakan Fenerbahçe, Arsenal yenilgisinden sonra seriyi 5 maça yükseltti.

''Devler Ligi''ndeki 3. maçında Arsenal'i Kadıköy'de konuk eden Fenerbahçe, rakibine 5-2 yenildi. Bu maçın ardından Kadıköy'de lig maçında Bursaspor'u konuk eden sarı-lacivertliler, Arsenal maçının skoruyla bu kez kazanan taraf oldu. Türkiye Kupası'nda Ankaragücü deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Fenerbahçe, ligde Eskişehirspor deplasmanında 2-2'lik beraberlikle yetindi. Daha sonra deplasmanda Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile 2. maçına çıkan Fenerbahçe, deplasmanda 0-0 beraberlikle 1 puan alarak gruptaki şansını son iki maça taşıdı. Londra deplasmanındaki 1 puanın ardından, son olarak Süper Lig'de derbi maçta ezeli rakip Galatasaray'a karşı alınan 4-1'lik galibiyet, sarı-lacivertli ekipte moralleri üst seviyeye çıkardı.

12.11.2008


 

A.Gücü tesislerine taşlı saldırı yapıldı

SÜPER Lig'de yeni sezona büyük umutlarla giren, ancak aldığı başarısız sonuçların ardından zor günler geçiren Ankaragücü'nde sular durulmak bilmiyor. Kulübün, gelecek sezon 100. yılını kutlayacak olmasından dolayı büyük beklentilere giren, ancak bu beklentilerin boşa çıkmasının ardından her maçta yönetime olan protestolarını dile getiren sarı-lacivertli taraftarlarla yönetim arasındaki gerilim her geçen gün doruğa ulaşıyor. Alınan bilgiye göre, dün gece Cemal Aydın Spor Kompleksi'ne giren kimliği belirlenemeyen kişiler, başkanlık binasının camlarını taşlarla kırdılar. Bunun üzerine kulüpte bulunan yönetici Atilla Bedri'nin silahla havaya ateş açtığı ve saldırıda bulunan kişilerin kaçtığı öğrenildi.

12.11.2008


 

ÜMİT ÖZAT KORKUTTU

ALMAN BİRİNCİ LİG TAKIMLARINDAN KÖLN'ÜN KAPTANI ÜMİT ÖZAT'IN KALP RİTMİNDEKİ DÜZENSİZLİK NEDENİYLE KALDIRILDIĞI HASTANEDE GÖZLEM ALTINDA TUTULDUĞU BİLDİRİLDİ.

ALMAN Bundesliga ekiplerinden 1. FC Köln'ün kaptanı Ümit Özat'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ümit Özat'ın, önceki sabah erken saatlerde kalp ritmindeki düzensizlik nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve burada, saat 20.00'ye kadar gözlem altında tutulduğu bildirildi. Yapılan tetkiklerden sonra, çok önemli bir bulguya rastlanmadığı belirtilirken, Ümit'in sıkıntısının, psikolojik faktörlere bağlı olabileceği ifade edildi. Ümit'e yakın kaynaklar, futbolcunun durumunun gayet iyi olduğunu, ancak olayın basına yansımasından ötürü üzüntü duyduğunu belirttiler. Oyuncunun, futbola devam edip etmeyeceğinin ise henüz kesinlik kazanmadığı kaydedildi. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, eski milli futbolcuları Ümit Özat'ın yeniden rahatsızlanması nedeniyle kulübün resmi internet sitesinde geçmiş olsun dileğinde bulundu.

12.11.2008


 

Hidayet'in 35 sayısı yetmedi

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Portland Trail Blazers'a 106-99 yenilirken, milli basketbolcu 35 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 42 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışların 4'ünde başarılı olurken, 14 kez denediği 2 sayılık atışların da 7'sini sayıya çevirdi. 12 kez geldiği faul çizgisinde de 9 isabet bulan Türkoğlu'nun 35 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistlik performansı, yenilgiyi engelleyemedi. Magic'de 29 sayı ve 19 ribauntla oynayan Dwight Howard'ın performansı da galibiyet için yeterli olmazken, Keith Bogans'ın 12 sayılık çabası da yenilginin önüne geçemedi. Blazers'da ise Brandon Roy, 27 sayı, 4 asist ve 3 ribauntla galibiyetin mimarı olurken, Steve Blake ve Travis Outlaw da 20'şer sayıyla takımlarına katkı sağladı.

12.11.2008


 

Efes, deplasmanda CSKA Moskova önünde

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde bugün deplasmanda Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile yapacağı maçta, Avrupa kupalarındaki 397. sınavına çıkacak. Lacivert-beyazlılar, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında, bugüne dek yaptıkları 396 maçın 245'ini kazanırken, 151 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Efes Pilsen, basketbolda ''Kupa 1''de ise çıktığı 311 maçta 193 galibiyet, 118 yenilgi aldı.

12.11.2008


 

Beşiktaş Cola Turka Nadezhda ile oynuyor

BEŞİKTAŞ Cola Turka, FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu 5. maçında bugün Rusya'nın Nadezhda takımı ile karşılaşacak. Karşılaşma, Akatlar Cola Turca Arena'da saat 19.30'da başlayacak. Daha önce oynadığı 4 karşılaşmadan 1 galibiyet, 3 mağlubiyet alan Beşiktaş Cola Turka, 5 puanla 6 takımlı grubun 5. sırasında yer alırken, yaptığı 4 maçta hala galibiyet yüzü görmeyen 4 puanlı Nadezhda ise grubun son sırasında bulunuyor.

12.11.2008


 

Lidere yakışır oyun!

Kazanırken eleştirmek maharet. Bazıları gibi skora bakarak konuşmuyorum ama daha üzerine koyan bir Trabzonspor beklerken umutlarım kırılıyor doğrusu. Hadi, her şeyi kabul ettik ama Hacettepe'nin Trabzonspor'u Avni Aker'de baskı altına almasını kabul edemeyiz. Trabzonspor tabelada lider ama oyunda kesinlikle lider değil. Lider bir takım bu kadar atak yemez, bu kadar pozisyon vermez. Bir yanda şampiyonluğa, diğer yanda kümede kalmaya oynayan iki takım arasında farklar olur. Oyuncu farkı desen, var. Hoca farkı desen o da var. Camia farkını söylemiyorum bile. Yok, 23 oyuncu transfer ettiniz, bu mu takımınız demiyorum. Çok basit bir soru soruyorum. Trabzonspor, Hacettepe karşısında neden baskı uygulayamadı? Ersun Yanal'dan bu sorunun cevabını herkes gibi biz de bekliyoruz.

Bir kere Trabzonspor, ikinci viteste giden araba gibi. Vites yükseltmesi gerekiyor. Futbol artık bu kadar yavaş oynanmıyor. Önceki yazılarımda söylediğim, iki bek, orta alan sorunu devam ediyor. Colman gol atıyor ama o kadar. Gökhan Ünal, takımdan ayrı düz koşu yapar gibi. Isaac, bir şeyler yapmak istiyor ama sadece istiyor, yapamıyor. Yattara'dan bir şey anlayan varsa bize de anlatsın. Aklı ile ayakları ayrı yerlerde. Bunu hareketlerinden okuyabiliyoruz.

Çok eleştirdiğimiz ama maçta Trabzonspor'un en çalışkanı yine Hüseyin'di. Serkan, Hüseyin, Sylva dışında sivrilen oyuncusu olmayan Trabzonspor yine kazanmasını bildi. İyi oynamadı ama iyi yaptığı işlerden biri bol bol şut atmaktı. Bu sene dış şutlarla kazanılan puan sayısı en az 9. Sonuç olarak, mazereti olmayan haftalar başlıyor. Yeni takımız, uyum sürecindeyiz lafları geçerliliğini yitirebilir. İyi oynamayarak kaç kere kazabilirsiniz . Sahada iyi oyun yok diye hocayı yüzde yüz kabahatli bulmak yerine sorun nerede onu çözmek gerekiyor. Yönetimin bu dönemde bütün birimleriyle hocanın arkasında olduğunu deklare etmesi gerekiyor. Bu takım lider. Lider takımın hocasının arkasında daha sıkı durmak gerekiyor ki, o da gerekenleri yapsın. Hep söylüyorum, Trabzonspor'un hoca sorunu yok, oyun sorunu var. O da birkaç transfer olmadan gerçekleşmeyecek gibi.

KADİR BIYIKLI

12.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır