"Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

MAKİNALAR STOP EDERSE...

Sanayi üretiminin Eylül'de yüzde 5,5 düşmesinin, ileride birçok sektörde yoğun işten çıkarmalara sebep olabileceği uyarısı yapıldı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, “Üretim yapamayan sanayici ne yapacak? Sipariş alamıyorsa makinelerini durduracak. Durmuş makinanın başındaki adama iş veremezseniz onu nereye kadar çalıştırabilirsiniz?” diye konuştu.



Faiz, kur ve enflasyon yükselecek

Krizin muhtemel sonuçlarına dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ‘’Bundan böyle faiz, kur ve enflasyonda yukarıya doğru bir hareket göreceğiz. Buna bağlı olarak banka ve şirketlerde büy leri büyümelerini aşağıya doğru çekiyor’’ dedi.



OECD’den AB’ye faiz indirimi çağrısı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı Genel Sekreteri Angel Gurria, küresel finansal krizle mücadelede Avrupa Merkez Bankasının yüzde 3,25 düzeyinde tuttuğu euro gösterge faizini indirmesi gerektiğini söyledi.



Faizsiz kredi, kepenklerin kapanmasını önler

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa sıfır faizli kredi verilmesiyle işten çıkışların azalacağını ve kepenk kapatmaların önüne geçileceğini kaydetti.



Hammadde ithalatı 124.3 milyar dolara ulaştı

TÜRKİYE'NİN yılın ilk dokuz ayındaki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38.8 artarak 124.3 milyar dolara ulaştı.



Benzin, iki günde 16 kuruş ucuzladı

AKARYAKIT ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatında, 7 ile 8 YKr indirim yapıldı.



Irak'tan yatırım çağrısı

IRAK Hükümeti, Türk şirketlerinin Irak’ta iktisadî ve ticarî alanlarda yatırım yapmaları için yaptığı çağrıları yineledi.



Buğday stokları un fiyatını düşürdü

ORTA Anadolu Un Sanayicileri Birliği Başkanı Mehmet Güney, buğday stoklarının artması sebebiyle un fiyatlarında düşüş yaşandığını bildirdi.



Sağlık yardımı

VMerhabalar… Değerli okurlar bundan böyle her hafta Perşembe günleri bu köşede siz değerli okuyucularımızı Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı alanlarında ve özellikle sosyal güvenlik reformu konularında bilgilendirmeye ve sizden gelen soruları cevaplandırmaya çalışacağız.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır