"Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Doping testinden kaçış yok

GEÇEN yıl dünya genelinde yapılan doping kontrollerinde en fazla numune futbolculardan alınmış. Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) resmi internet sitesinde yer alan istatistiklere göre, futbolculardan geçen yıl 28 bin 313 numune alınmış. WADA tarafından kabul gören ve dünyada sadece 33 adet bulunan doping kontrol merkezlerinden alınan bilgilerle oluşturulan istatistiklerde, atletizm 23 bin 305 numuneyle ikinci, beyzbol 16 bin 971 ile üçüncü sırada yer alıyor. Son yıllarda özellikle Fransa Bisiklet Turu'nda olmak üzere yaşanan doping skandallarıyla bir hayli yara alan bisiklet branşında, geçen yıl 16 bin 462 numune alınırken, yüzme 12 bin 550, halter 6 bin 620, güreş ise 3 bin 907 numuneyle başı çeken branşlar arasında bulunuyor. Alınan numunelerde yasaklı madde bulunma oranına bakıldığında, yüzde 4.09 ile körling başı çekiyor. Bisiklet branşı yüzde 3.91 ile ikinci olurken, boks ise yüzde 3.16 ile en fazla yasaklı madde kullanılan üçüncü branş olarak dikkati çekiyor. Halterde yasaklı madde kullanma oranı yüzde 3.02 iken, bu oran beyzbolda 2.69, basketbolda 2.47, futbolda ise 1.23'e kadar düşüyor.

WADA'ya bağlı çalışan ve dünyada sadece 33 adet bulunan merkezlerden biri olan ABD'nin Los Angeles kentindeki doping kontrol merkezi, geçen yıl tam 38 bin 350 tane numune almış. Los Angeles'ı, 15 bin 94 numune ile Kanada'nın Montreal kenti takip ederken, 13 bin 313 numuneyle Almanya'nın Köln kenti 3. sırada yer alıyor. Türkiye'de WADA tarafından kabul gören tek merkez olan Ankara'daki Türkiye Doping Kontrol Merkezi (TDKM) ise 2007 yılı boyunca 3 bin 430 numuneyi analiz etmiş. İtalya'nın başkenti Roma'da 10 bin 903, ABD'deki Salt Lake City'de 10 bin 439, Çin'in başkenti Pekin'de ise 10 bin 202 numuneye bakılmış. Ankara/ İlknur Çetinbaş

13.11.2008


 

F.Bahçe-Porto biletleri satışa çıktı

AVRUPA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe ile Portekiz'in Porto takımları arasında 25 Kasım Salı günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak (G) Grubu 5. hafta maçı öncesi biletlerin genel satışı başladı. Fenerbahçe-Porto maçı bilet fiyatları tribünlere göre şöyle: Telsim ve Migros: 66 YTL, Fenerium Üst H–I: 132 YTL, Fenerium Alt B-F Blok: 255 YTL, Fenerium Alt C-E Blok: 305 YTL.

13.11.2008


 

Türkiye 13. sıradaki yerini korudu

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), kasım ayı dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye, bin 32 puanla 13. sıradaki yerini korudu. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle, dünya klasmanında ilk sıraya yükselen, Türkiye'nin 19. Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden İspanya, bin 657 puanla liderliğini sürdürürken, 3. sırada yer alan Almanya, İtalya ile yer değiştirdi ve 2. sıraya yükseldi.

13.11.2008


 

Mehmet Okur hasta babası için geldi

BASKETBOL yaşamını ABD'de sürdüren milli basketbolcu Mehmet Okur, babasının sağlık durumunun ciddileşmesi üzerine İstanbul'a geldi. NBA takımlarından Utah Jazz'da oynayan Mehmet Okur, International Hospital'da yoğun bakımda bulunan babasının sağlık durumunun ciddileşmesi üzerine THY'nin New York uçağıyla saat 12.30'da Atatürk Havalimanı'na geldi. Okur, alandan doğruca hastaneye gitti.

13.11.2008


 

Fenerbahçe Ülker averajla lider

BEKO Basketbol Ligi'nde 4. hafta maçları tamamlanırken, Fenerbahçe Ülker, bu haftayı da averajla lider olarak tamamladı.

Sarı-lacivertliler, Bursa deplasmanında OYAK Renault'yu 73-71'lik skorla yenerek, puanını 8'e çıkardı ve bu hafta da averajla ilk sırada yer aldı. Ligin diğer yenilgisiz takımlarından Galatasaray Cafe Crown ise sahasında karşılaştığı Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni 76-70'lik skorla geçerek 4. galibiyetini elde etti. Sarı-kırmızılılar, 8 puan ve averajla 2. sıradaki yerini korudu. 4 maçından da galibiyetle ayrılan Türk Telekom da deplasmanda Kepez Belediyesi'ni 82-58 gibi farklı bir skorla yenerek puanını 8'e yükseltti ve bu hafta da averajla 3. sırada yer aldı.

13.11.2008


 

Trabzon'un kupada umudu yok

TRABZONSPOR kaptanı Hüseyin Çimşir, ''Şu anda lig lideriyiz, inşallah bunu böyle devam ettiririz'' dedi. Kaptan Hüseyin, Fortis Türkiye Kupası ikinci maçında sahalarında Beşiktaş'a 2-1 mağlup oldukları maçın, kupaya devam açısından önemli olduğunu, ancak mağlubiyetle birlikte büyük ihtimalle kupadan eleneceklerini belirtti. Bazen iyi futbol oynanan maçların kazanılamadığını ifade eden Hüseyin, ''Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Mağlup olmamıza rağmen bizi alkışladılar. Artık ligi düşüneceğiz. Şu anda ligin lideriyiz, inşallah bunu böyle devam ettiririz'' diye konuştu.

EGEMEN: POZİSYON VERMEDİK

Beklentiler karşısında baskının da arttığını dile getiren Hüseyin, şöyle devam etti: ''Bunu kaldırmak kolay değil. Ama Trabzonspor gibi büyük bir takımda forma giyen futbolcunun bunu kaldırması, bu baskıya alışması gerekiyor. Biz sessiz ve derinden gitmek istiyoruz. Her maçımızı final havasında oynayıp ligin sonuna kadar bu şekilde devam ederiz.'' Bordo-mavili takımın savunma oyuncusu Egemen Korkmaz ise Beşiktaş karşısında pozisyon vermediklerini, ancak mağlup olduklarını kaydetti. Egemen, ''Özellikle ilk yarı net pozisyonlara girmemize rağmen istediğimiz son vuruşları yapamadık. Kalemizde çok fazla tehlike yaşamadık ama iki gol gördük. Kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Taraftarlarımıza ayrıca çok teşekkür ediyorum. Yenilmemize rağmen bizleri alkışlarla soyunma odasına gönderdiler'' dedi.

13.11.2008


 

Alex idmanda fizyoterapist eşliğinde koşuyor

FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde, Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve İspanyol çalıştırıcının saha içinde yaptığı toplantıyla başlayan antrenmanda, sarı-lacivertliler tempolu koşular yaptı. Sadece koşuyla geçen çalışmada, Aragones futbolcularını oldukça yordu. Yüksek tempodan etkilenen Burak, bir ara koşuyu bırakıp yüzünü yıkayıp normale döndükten sonra tekrar koşuya devam etti. Antrenmana sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Guiza ile Tümer katılmazken, boğaz enfeksiyonu olan kaleci Volkan ve hafif sakatlığı bulunan Can da antrenmanda yer almadı. Sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Alex, çalışmada takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde koşu yaptı.

13.11.2008


 

G.Saray kupada bugün Kayserispor'la oynuyor

FORTİS Türkiye Kupası (B) Grubu'ndaki ikinci maçında bugün Kayserispor'u ağırlayacak olan Galatasaray'da tek hedef galibiyet. Ali Sami Yen Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Lig TV karşılaşmayı naklen yayınlayacak. Lig'de aldığı 4-1'lik Fenerbahçe yenilgisi sonrası büyük moral bozukluğu yaşayan sarı-kırmızılı ekip, seyircisi önünde Kayserispor'u yenerek hem moral kazanmayı hem de gruptaki ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Bu maç öncesi sarı-kırmızılı ekipte, elmacık kemiğinden operasyon geçiren Servet ile sakatlıkları devam eden Linderoth, Barış, Serkan Çalık ve Hasan Şaş eksikler arasında yer alırken, bel ağrıları bulunması nedeniyle dinledirilen Lincoln'ün durumuna tekrar bakılacak.

13.11.2008


 

DİYARBAKIRSPOR COŞTU, SAKARYASPOR'DA HÜSRAN

BANK Asya 1. Ligde haftanın maçında Diyarbakır, Altay'a 4 gol atarak en büyük sürprizi yaptı. Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle çıkan Sakarya'da deprem devam ediyor. Kasımpaşa beraberliği Malatya'ya pahalıya maloldu. Erciyes lider Manisa'ya acımadı. Çaykur Rize'de sıkıntılar devam ediyor Diyarbakırs sahasında ağırladığı Altay'ı farklı yenerek puanını 20'ye yükselterek ligde 3. sıraya oturdu. Altay ise bu yenilgiye karşılık 2.sıradaki yerini korudu. Üst üste alınan yenilgiler Sakaryaspor'u ligin dibine demir attırdı. Evinde Boluspor önünde 3 puan kaybeden yeşil-siyahlılarda golcü Taner kadro dışı bırakıldı.

Ligde maç fazlasıyla Altay'ın 2 puan önünde lider konumda bulunan Manisas, Kayseri Erciyes deplasmanında hiç ummadığı bir yenilgi aldı. Manisa bu hafta sahasında Kartalspor ile karşılacak. Malatya ise Kasımpaşa deplasmanına moralli bir şekilde gitti. İstanbuldaki taraftarlarının da desteğini alarak maça çıkan ancak her hafta olduğu 2 kırmızı ve 3'de sarı kart gören Malatyaspor aldığı beraberliği fazla sevinemedi. Kadro kurmakta zorlanan Malatyaspor bu hafta Gaziantep Belediye'yi konuk edecek. Kartalspor, Güngören'i 3-0'la geçerek rahat konumunu devam ettirdi. Ligde liderle 10. sıradaki takım arasındaki puan farkının sadece 7olduğunu düşünecek olursak her takımın zirve hedefinin devam ettiğini söyleyebiliriz.

M. SAİD YALÇIN

13.11.2008


 

F.Bahçe Ülker İpekçi'de Sloven Union'u ağırlıyor

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu 4. maçında bugün İstanbul'da, Slovenya temsilcisi Union Olimpija ile karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.15'de başlayacak. Grupta geride kalan 3'er maç sonrası 2 galibiyet ve 1 yenilgisi bulunan Fenerbahçe Ülker averajla 3. sırada yer alırken, henüz galibiyeti olmayan Slovenya temsilcisi ise 6. ve son sırada bulunuyor. Fenerbahçe Ülker'in Sırp antrenörü Boğdan Tanjevic, Avrupa Liginde 3 maçta 2 galibiyet alarak grupta iddialı bir duruma geldiklerini ve bugünkü maçı da kazanarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

13.11.2008


 

Melih Gökçek, "Futbol Meslek Okulu" sözü verdi

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da bin 200 kişilik futbol okulu kuracağını söyledi. Havaalanı yolu üzerinde bulunan Sarayköy Ankaraspor Tesisleri içinde yer alacak okulda sadece ve sadece futbol eğitimi verileceğini belirten Gökçek, ''İddia ediyorum, Türkiye'nin futbolcusunun yüzde 50'si yüzde 60'ı buradan yetişecek. Burası tam bir futbol fabrikası olacak'' diye konuştu. Gökçek, bir dönem daha seçilmesi durumunda Futbol Meslek Okulu'nun yanına 1200 kişilik de yurt yaptıracağını da kaydetti.

13.11.2008


 

Real Madrid kupada 3. lig takımına elendi

İSPANYA Kral Kupası 4. turunda 3. Lig takımlarından Real Union'e elenen Real Madrid'te krizin başladığı belirtiliyor. İlk maçı deplasmanda Real Union'a 3-2 kaybeden ve dün Santiago Bernabeu Stadı'nda 4-3 kazanmasına rağmen kendi sahasında rakipten daha fazla gol yediğinden dolayı kupadan elenen Real Madrid, İspanyol baaınından sert eleştiriler aldı. Marca gazetesi ''Kriz'' manşetini atarak, Raul dışında tüm Real Madridli futbolcuların döküldüğünü, defansta her zamanki hataları tekrarlandığını yazdı. Eleştiriler en fazla teknik direktör Schuster'e yöneltilirken, Alman teknik adam, ''Yerimi kaybetmek beni endişelendirmiyor ama bazılarının bu konuda şüphelerinin olmasını anlıyorum'' dedi.

13.11.2008


 

Süper Ligde en kıdemli teknik adam Bülent Uygun

SİVASSPOR'UN, ''Asker Bülent'' lakaplı teknik direktörü Bülent Uygun, aldığı başarılı sonuçların yanı sıra ligde en kıdemli teknik adam olma unvanını da elinde bulunduruyor. Süper Lig'de 9. haftaya kadar yaşanan teknik direktör kıyımları spor kamuoyunda tepkilere neden olurken, son iki sezonun flaş takımı Sivasspor'u çalıştıran Bülent Uygun'un yanı sıra Abdullah Avcı ve Tolunay Kafkas, uzun görev süreleriyle dikkat çekiyorlar. Süper Lig'de 66 maçta takımının başarısı için çaba sarf eden Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, şu anda aynı takımda en uzun süre görev yapan teknik adam olma özelliğini taşıyor. Uygun, kırmızı-beyazlı takımla birlikte Fortis Türkiye Kupası'nda 7, İnter Toto Kupası'nda da 4 karşılaşmaya çıktı.

13.11.2008


 

Bursa-Beşiktaş maçının gerginliği devam ediyor

nBURSASPOR Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Çavuşoğlu, Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan'ın, ''Bursaspor'a dostluk elimizi uzatıyoruz'' yönündeki sözleri üzerine, ''Beşiktaş Kulübü keşke dostluk elini geçen sezon Adana'da oynadığımız maçta uzatsaydı. Şimdi daha rahat ortam olurdu'' dedi.

13.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır