"Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

GÜLDESTE: “Din Görevlisi Hatıra Yarışması”

DİYANET-SEN’İN “İnsana hizmet dine hizmettir anlayışı” ile büyük fedakârlıklarla yürüttükleri mesleklerinde edindikleri tecrübeleri paylaşmak amacıyla düzenlediği “Din Görevlisi Hatıra Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu.

Yarışmada derece giren eserlerin de içinde yer aldığı yazıları “Güldeste” kitabında topladı.

Gazetemizin Ankara Temsilciliğini ziyaret eden Diyanet-Sen Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, sendikanın kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle bu çalışmanın bir ilk olduğunu, bundan sonra her yıl bu tür yarışmaları düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Güldemir, yarışmada birinciliğe Nevşehir’den yarışmaya katılan Hüsrev Öndegelen “İlk Adım” isimli eseriyle seçildiğini, Denizli’den Ziya Hayta’nın “Kur’ân Hasreti” ile ikinci, Mardin’den Cumali Ergün’un “Yeşil Işıkta Geç(me) isimli eseriyle üçüncü olduğunu bildirdi. Güldemir, Sakarya’dan yarışmaya katılan Bilâl Yıldırım’ın “Ben Köy İmamıyım” adlı eseriyle Jüri Özel Ödülünü, Çanakkale’den yarışmaya katılan Adem Yıldız’ın da “mansiyon ödülü” kazandığını ifade etti.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, yarışmayla ilgili olarak kitabın “önsöz”ünde şunları yazdı: “Din görevlisi bir başka ifadeyle imam, önder, rehber liderlik eden kişi. İlk insandan günümüze devam eden yeryüzü serüveni… İnsanlık tarihiyle yaşıt bir meslek… İnsan hayatının her aşamasında yani doğumundan ölümüne her vesile ile insanların yanı başında yer alan böylesi önemli görevi yerine getiren insanların hayat tecrübelerinden yararlanmak hatıralarını ölümsüzleştirmek daha sonra gelen nesillere tecrübe ve birikimlerini aktarmak, tarihe not düşmek için ‘Güldeste” de hatıralarınızla buluşalım dedik, çağrımıza yüzlerce karşılık geldi. Çok şeye şahit olacaksınız bu kitapta: İlk görev heyecanından yüz yıllar öncesinin bilgelerinin adanmışlığını andıran eylemlere, din görevlisi olmanın zorluklarına, küçücük bir köyden, farklı ülkelere kadar görevi uğruna bu yola başkoymuş din görevlilerimizi bulacaksınız bu kitapta…”

RECEP GÖREN / ANKARA

19.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Cami hazireleri gün yüzüne çıkıyor

  GÜLDESTE: “Din Görevlisi Hatıra Yarışması”

  Sus Dergi yayın hayatına başladı

  Semerkand Aile: Modern çağda yaşlanmak

  Troya, müzesine kavuşacak

  Türkiye’nin ilk müzik müzesi yolda

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır