"Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Karizmatik hoca şart

Galatasaray kazandı. Üç puanı hanesine yazdırdı. Ancak TV ekranlarına yansıyan başkan Adnan Polat'ın yüz ifadesindende analaşılacağı üzere, G.Saray'ın futbolu galibiyete rağmen memnuniyet verici değildi. G.Saray bu sezon iyi futbol oynadığı maçların adedi bir elin parmaklarını geçmez. En iyi oynadığı maçta Porekiz'de Benfica'yı yendiği maçtı. G.Saray'da problem, Skibbe'nin takıma benimsetmeye uğraştığı futbol mantalitesi. Ama bu şablonun G.Saray'a uymadığı gerçek.

Futbol otoritelerinin söylediği bir fikir var: G.Saray, Türkiye'nin en kaliteli kadrosuna sahip diye. Fakat bu kadronun ortaya koyduğu futbol kalitesi, kadrosuyla ters orantılı. Akıcı bir futbol yok. Rakipleri G.Saray'ı kendi oyun alanına hapsedebiliyor. Hatta Haccettepe 9 kişi kaldığında bile G.Saray hücuma çıkmakta zorlandı. Bu teknik direktörün takımına uygulattığı oyun anlayışının yanlışlığının göstergesi. Daha önce de değindiğim o yanlışlık şu: G.Saray oyunu kendi yarı alanına hapsediyor. En az 7-8 oyuncu G.Saray ceza sahası önünde oyun kurma adına yığılıyor. Burada çok fazla yan ve geri pas yapılıyor. Böyle olunca rakip ileri çıkarak oyunu orada sıkıştırıyor.

Hücum bölgesine ise G.Saray fazla oyuncuyu göstere göstere çıkarıyor. Uzun toplarda ise ileride tek forvet bulundurduğu için etkili olunamıyor. Hücuma hızlı ve sürpriz çoğalmaları yapamayan G.Saray'ın işi usta ayaklarına kalıyor. Lincoln, Kewell, Arda ve Baros eğer günündeyse G.Saray maçları kazanabiliyor. Bu maçta Arda ve Kewell çok silikti. Haccettepe oyunu tam kadro sürdürebilseydi G.Saray'ın iş zordu. Formsuz oyuncuları dinlendirmenin yararlı olacağı düşüncesindeyim. Mesela Arda'nın hem fizik, hemde kafaca dinlenmeye ihtiyacı var.

Hakemlerimizin formsuzluğu sürüyor. Gereksiz kartlara bu hafta yanlış oyunculalara kart gösterme de eklendi. Bir de Hacettepe Teknik Direktörü Erdoğan Arıca'nın Lincoln'e tepkisini çok anlamsız buldum. Estetik bir hareketi dalga geçme olarak algılamak bir teknik adama yakışmadı. Kızması gerekense, sarı kartı varken bile bile ikinci kartı yiyen kendi oyuncusuydu.

SAİD OKUR

02.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Güneş, Kore'de şampiyonluğa koşuyor

  BAŞARISIZ OLDUK

  Karizmatik hoca şart

  G.Saray-Hertha Berlin maçını İtalyan hakem yönetecek

  Efes, Darüşşafaka'dan Cliff Hammonds'u aldı

  Polat: G.Saray'da istikrar yok

  Trabzon'un altın dönemi

  Zirveye heyecan geldi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır