"Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Küresel kriz 2009'da ara transferi de vuracak

Dünyadaki küresel ekonomik kriz nedeniyle batan bankaların ardından futbol kulüpleri de şuanda zor durumda.

Geçen yılarda ara transfer dönemine girilmeden transfer hazırlıkları tüm hızıyla sürüyordu. Ama bu yıl kâbus gibi gelen küresel kriz yüzünden transfer politikasının hareketli geçmeyeceğe benziyor. Bu konuda UEFA yetkililerinden gelen uyarılar etkili olmuş gibi görünüyor. Geçen yılarda fütursuzca para harcayan 4 büyükler 2009'da daha tutarlı olacaklar. Nitekim hiçbirisinden transfer hakkında çıt yok. Medyada atıp tutmalar devam ediyor ama işin aslı biraz karmaşık. Ronaldinho, Eto, Ronalda gibi yıldız isimleri getirip götürmeler hep medyanın uydurmacalarıdır. Yamalı bütçeyi yırtıp bu futbolcuları getirecekler hariç tabi.

UEFA Asbaşkanı Şener Erzik geçen hafta yaptığı açıklamada., 'Kulüpler bütçelerine göre transfer yapmaları gerekir. Aksi halde ummadıkları sonuçlarla karşılaşabilirler" dedi. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı yani. Çok futbolcu alalım taraftar transfer yaptığımızı sansın naraları artık fayda etmiyor. Gerçeği bizim kulüplerin mali krizi bitmiyor ki Anadolu kulüplerinin çoğu şuanda can çekişiyor. Onlar kriz olmadan öncede mali krizdeydiler. Yani onlar için daima kriz var. Diyarbakır'ın hali ortada.

Yaşanan finansal kriz nedeniyle sponsor bulmakta gittikçe zorlaşıyor. İngiltere, Almanya'daki sponsorların çoğu batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Futbolda oluşabilecek kriz için herhangi bir çalışmanın olmaması aslında düşündürücü. Türkiye'de her yıl kötü mali politika yüzünde kaç futbol takımının kayıplara karıştığı malumunuzdur. Bu takımlar oluşturulurken alınan paralar herhangi bir denetim mekanizmasına tabi tutulmadan çarçur edilmesi ve daha sonraki yılarda takımın devamını sağlayacak yeterli miktarda gelirin olmaması çoğu takımın tarihe karışmasına neden oluyor.

Türkiye'de tüm kulüplere örnek teşkil edecek bir kulüp varsa yılarca zengin bütçesi ile ayakta kalan Gençlerbirliği'dir. Bu zenginliğin şifresiyse doğru zamanda, doğru yerde, iyi transfer yapmasından geçiyor. Futbolun meyvesi olan seyircileri de etkiledi kriz. Eskiden hınca hınç dolan statlar şuanda sessizliğe bürünmüşler. Ayrıca forma satışlarındaki düşüşte göze çarpıyor. Geçen yıl en çok forma satan Fenerbahçe, bu yıl kriz nedeniyle ilk yarıda istediği satışı yapamadı. Anlayacağınız; ufukta kriz var, kulüp başkanları düşünceli, ara transfer dönemi yaklaşıyor.

ÇETİN KASKA

10.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  4 büyüklerden 1'i şampiyon olur

  F.Bahçe için son fırsat

  Lincoln'ün yıldızı bu sezon parlıyor

  Son 12 yılın en iyi Trabzonspor'u

  Efes, Armani Milano'yu Abdi İpekçi'de ağırlıyor

  Sivasspor zirve yolunda emin adımlarla ilerliyor

  İspanyol hakemler Necati Ateş'in 2 golünü saymadı

  F.Bahçe ve Beşiktaş bayanları Avrupa sınavında

  Bank Asya 1. Lig'de bu hafta

  Küresel kriz 2009'da ara transferi de vuracak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır