"Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

3G’ye Mayıs’ta geçilecek

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurulu İkinci Başkanı Galip Zerey, Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) üyeliği için abone merkezlerine hemen gitmeye gerek olmadığını, bunun belli bir zamana yayılacağını belirterek, ‘’Nüfusu bin ve üzeri olan yerler, 10. yıl sonunda aşamalı olarak 3G ile kapsanmış olacak’’ dedi.

Zerey, 3G’nin 2009 Mayısta kullanılmaya başlanmasının hedeflendiğini hatırlattı. Operatörlerle imzalanan imtiyaz sözleşme taslaklarının Danıştay’a gönderildiğini bildiren Zerey, sözleşmelerin imzalanmasının ardından operatörleri cihazları ithal etmeleri ve sistemlerini kurmaları için 3 aylık bir süre tanındığını belirtti. Yasaya göre, 3G’yi kullanmak isteyenlerin abone merkezlerine giderek işlem yapmaları gerektiğini belirten Zerey, ancak BTK’nın uygulamayı daha kolay hale getirmek için çalışma yaptığını söyledi. Zerey, ‘’Abone merkezlerine hemen gitmek gerekmeyecek, zamana yayılacak. Aboneler SMS’le üye olabilecek, ‘6 ay içinde abone merkezlerine uğrayın’ denilecek. 3G’yi hemen kullanmaya başlayacaklar. Zorlayıcı değil, kolaylaştırıcı olması için çalışıyoruz. Kanuna uygun olarak ıslak imza da alınacak ama hemen değil’’ dedi. Zerey, nüfusu bin ve üzeri olan yerlerin, 10. yıl sonunda aşamalı olarak 3G ile kapsanmış olacağını da dile getirdi.

12.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Yetim aylığı alan erkek öğrenci çocukların aylıkları evlenseler bile kesilmeyecek

  İki sene dayanırsak sonrası kolay

  Sterlin 28 yılın en düşük seviyesinde

  KOBİ’ler kaynak fakiri

  3G’ye Mayıs’ta geçilecek

  Maden ihracatı yüzde 20 azaldı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır