"Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

8 bin 647 polise soruşturma

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, bu yıl yapılan soruşturmalar sonucunda, 8 bin 647 polise çeşitli disiplin cezaları verildiğini açıkladı.

TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının ve bağlı kuruluşların bütçesi üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini cevaplayan Atalay, emniyet teşkilâtında eğitimi çok önemsediklerini vurgulayarak, 2003 yılında yüzde 21 olan yüksekokul ve üniversite mezunu polis oranının, 2008’de yüzde 75’e çıkardıklarını bildirdi.

Muhalefet milletvekillerinin ‘’mafya türü çeteleşmelerin şehirleri sardığı’’ yönündeki eleştirileri hayretle dinlediğini belirten Atalay, ‘’Biz bir süre kapkaç ile yaşadık. Şimdi unutuldu. Nereye gitti? Bu, bir özel projeyle gitti. Biz çalışıyoruz. Şu anda şehir suçlarının genelinde çok ciddî azalma var’’ diye konuştu. Atalay, Türkiye’nin, en güvenli ülkelerden birisi olduğunu vurgulayarak, ‘’Türkiye, faili meçhuller ülkesi olmaktan çıkmıştır. Bunu hepiniz görüyorsunuz” dedi.

İŞKENCENİN ÖNLENMESİ ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ile işkence ve kötü muamelenin önlenmesinin, AKP iktidarının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ve bunlardan taviz vermeyeceklerini bildirdi. ‘’Güvenlik birimlerinin, vatandaşlara, haksız bir şekilde işkence yapmasına nasıl razı olabiliriz?’’ diye soran Atalay, işkence ve kötü muamelenin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Muhalefet milletvekillerinin, ‘’polislere kimlik soramıyoruz?’’ diye lâf atması üzerine Atalay, ‘’Öyle bir şey varsa bana bildirin. Soramıyorsanız bu yanlış... Bildirin bana kimmiş, o kimlik sormasına engel olan. Bunun dışında bulunan varsa, cezasını görür. Böyle bütün mensuplarımızı suçlamayalım. Polis, sorulmadan kimlik göstermek zorunda. Bunu bütün polislerin ve vatandaşların bilmesi gerekir. Zaten polis, bir kişiyle muhatap olduğunda polis kimliğini gösterecektir. Polisin böyle bir zorunluluğu var” diye konuştu.

ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇE, DÜZENLEMELER

BAŞARIYA ULAŞMAZ

Atalay, güvenlik güçlerinin vatandaşlara insanca davrandığını, ancak ne kadar hukukî değişimler yapılırsa yapılsın, zihniyet değişmedikçe bu düzenlemelerin başarıya ulaşmayacağını kaydetti. İnsan haklarıyla ilgili yayımladığı yeni genelgeye de değinen Atalay, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Bu konuda hiçbir müsamaha yoktur. Güvenlik birimlerini seviyoruz, her imkânı temin ediyoruz ve arkalarındayım. Ama içlerinde yanlış yapanı cezalandırmazsak, bütün bu kurumlarımız suçlanır. Bunu güvenlikçi arkadaşlarıma söylüyorum; yanlış yapanı, hukuka uygun davranmayanı, vatandaşa haksız yere eza, cefa edeni temizlemeliyiz. Bir yerde yanlış varsa, iyi tepki gösterilsin ve üzerine gidilsin. Suç oranı yüksek değil. 2008 yılında poliste soruşturmalar sonucunda 8 bin 647 personele çeşitli disiplin cezaları uygulanmıştır. Bu konularda gayet dikkatli çalışıyoruz.’’

POLİS KİMLİK GÖSTERMEK ZORUNDA

Vatandaşların polise kimlik sorması konusuna açıklık getiren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Polis, sorulmadan kimlik göstermek zorunda. Bunu bütün polislerin ve vatandaşların bilmesi gerekir. Zaten polis, bir kişiyle muhatap olduğunda polis kimliğini gösterecektir. Polisin böyle bir zorunluluğu var” diye konuştu.

21.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  DP’den başörtülü aday

  Benim de hatalarım var

  Türkiye’yi ziyaret et

  El Zeydi’ye destek, ABD elçiliğine siyah çelenk

  Bush ve Abbas biraraya geldi

  İsrail’den füze saldırısı

  İşsiz gençlerin AB fırsatı

  ‘Güneydoğu, kendini taşıyamıyor’

  Köye dönüş meyvelerini veriyor

  Trafiğe çıkmadan ceza yedi

  Bir çocuğun bayramı

  Fahiş zam iddiası

  8 bin 647 polise soruşturma

  Meclis içtüzüğü değişiyor

  Arıtman’a partisinden uyarı

  İktisat duâyeni ölümünün 1. yıl dönümünde anıldı

  İHH, 12 bin kişiyi göz ameliyatı yaptırdı

  5 bin köy okuluna internet bağlanacak

  13 ilin emniyet müdürleri değişti

  Adlî Tıp’ta görev değişimi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır