"Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Yusuf: Doğuştan Beşiktaş'lıyım

BEŞİKTAŞ'IN sürpriz bir şekilde Bursaspor'dan renklerine bağladığı Yusuf Şimşek, ilk röportajında ilginç sözler söyledi.

Yaşıyla ilgili eleştirilere üzüldüğünü ifade eden 33 yaşındaki futbolcu, doğuştan Beşiktaşlı olduğunu da açıkladı. Ntvspor'dan Hakan Gündoğar'ın sorularını cevaplayan Yusuf, Trabzon'la anlaşamadıkları için Beşiktaş'la görüştüklerini söylerken, "Biz son güne kadar menajerlerim Alaattin Gülerce ve Metin Korkmaz Trabzonspor ile görüştüler ama anlaşamadılar. Daha sonra Beşiktaş'ın teklifi çıkınca Beşiktaş kulübüne gelmek zorunda kaldık. Onlar bu teklifi yaptı, biz de kabul ettik, bu şekilde gelişti. Ortada aslında etik olmayan bir şey de yok benim düşüncemde. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum. Bu transferde emeği geçen sayın Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kuruluna, Beşiktaş Kulübü Başkanı sayın Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum, beni Beşiktaş'a kazandırdıkları için" dedi.

YAŞIMLA DEĞERLENDİRMESİNLER

33 yaşındaki futbolcu yaşıyla ilgili eleştirelere çok üzüldüğünü ifade ederken, "Burada konuşmanın çok büyük anlamı yok. Yaşla ilgili tabii ki tepkiler gelecek, bunları hoş karşılamak lazım bende hoş karşılıyorum. Ben çıkıp sahada işimi en iyi şekilde yapacağımı düşünüyorum. Ondan sonra da eleştiri geleceğini düşünmüyorum. Türkiye'ye bir çok yabancı futbolcu geliyor. Onların da yaşlarının ne kadar büyük olduğunu biliyoruz ama önemli olan sahadaki yapacağın işlerdir. İşlerimizle değerlendirsinler, yaşımızla değerlendirmesinler diye düşünüyorum ben." şeklinde konuştu.

KİMSEYİ KENDİME KIYAS ETMEM

Yusuf Şimşek son olarak şunları söyledi: "Ben kimseyle kendimi kıyas etmiyorum, herkesin oyun stili farklı, yaşayış şekli farklı, özel hayatı farklı. Ben diğer futbolcularla aynı şeyi düşünmüyorum, özellikle Sergen abiyle aynı şeyi düşünmüyorum. Ben kendim için çıkar oynarım, ailem için çıkar oynarım, taraftar için ve kulübüm için çıkar oynarım. Ben kimseyle kendimi kıyas etmiyorum, ben yaptığım icraatlarla insanların kıyas etmesini istiyorum. Büyük camianın sorumluluklarını biliyorum, daha önce Fenerbahçe'de üç buçuk yıl gibi uzun süre hizmet ettim. Oradaki zorlukları biliyorum, oradaki her şeyin sonuçla ilgili olduğunu, başarıyla ilgili olduğunu biliyorum. Gençliğimizde bunları tam idrak edemedik ama şimdi hem tecrübelendik hem olgunlaştık. Futbolumuzun da son demlerin yavaş yavaş geliyoruz. "

BEŞİKTAŞ'IN KADROSUNDA ÇOK KALİTELİ FUTBOLCULAR VAR

YUSUF Şimşek, "Fenerbahçe'de yaşadığımız şampiyonluğu inşallah Beşiktaş'ta fazlasıyla doya doya, hem güzel futbol, hem güzel mücadele olarak kazanmak istiyoruz. Aynı şekilde Türkiye Kupası'nı da almak istiyoruz. Neticede hepsi takım arkadaşımız. Hepsi kaliteli futbolcular ki Beşiktaş kadrosunda bulunuyorlar. İnşallah onlarla biran önce buluşmak istiyorum. Bunu şimdi değil, imza atarken açıklayacaktık ama bu gerçek, biz sonradan değil anadan doğma Beşiktaşlıyız" şeklinde konuştu.

11.01.2009


 

Bursa'dan Yusuf savunması

BURSASPOR Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Yusuf Şimşek'in Beşiktaş'a transferinin ardından, Trabzonspor Kulübu tarafından yapılan açıklamalarla ilgili, ''Bu konuda hiç bir yanlış hareketimiz yoktur'' dedi.

Yazıcı, Yusuf Şimşek'in önceki gece Beşiktaş Kulübü ile anlaştığını, bu oyuncunun ligin ikinci yarısında siyahbeyazlı formayı giyeceğini hatırlattı. Yusuf Şimşek'in transferinin ardından çok şeylerin konuşulduğuna dikkati çeken Yazıcı, ''Yusuf'un transferiyle ilgili sözümüzü tutmadığımız yönünde Trabzonspor Kulübü tarafından açıklamalar yapıldı. Bu konuda hiçbir yanlış hareketimiz yoktur'' dedi. Yazıcı, kamuoyunun bu işin doğrusunu, ancak Yusuf Şimşek'in menajerlerinden öğrenebileceğini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Bildiğim şudur, bu oyuncuyla ilgili Trabzonspor ile prensip anlaşması yaptık. Ancak bir gün sonra Yusuf'un menajerleri bana gelerek, 'Trabzonspor yöneticileri menajerlik paramızı veremeyeceklerini söylediler. Başka kulüplerle görüşebiliriz dediğimizde, (Görüşün) cevabını aldık' dediler. Sonrasında Beşiktaş Kulübü ile anlaşma yapıldı. Bildiğim budur."

11.01.2009


 

G.Saray otel sahasında ligin 2. yarısına hazırlanıyor

DEVRE arası hazırlık çalışmaları ve TRT Radyospor Cup'a katılmak için Antalya'da bulunan Galatasaray, çalışmalarını sürdürüyor.

Sarı-kırmızılı ekip, Mardan Spor Tesisleri'nde basına ve taraftara açık gerçekleştirdiği sabah idmanında, önce düz koşu yaptı. Teknik Direktör Michael Skibbe yönetimindeki oyuncular, daha sonra yarı alanda taktik ağırlıklı çift kale maç yaptılar. Çift kale maçta Emre Aşık, ayağından sakatlanarak antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Öte yandan Galatasaray'ın Antalya'daki kampına önceki akşam saatlerinde katılan Cassio Lincoln ve kaleci Aykut Erçetin takımdan ayrı düz koşu yaptılar. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren çalışmanın ardından sarı-kırmızılı ekip, takım otobüsüyle konakladığı Concorde De Luxe Resort Otel'e döndü. Galatasaray, günün ikinci çalışmasını da Mardan Spor Tesisleri'nde basına ve taraftara kapalı olarak saat 17.00'de gerçekleştirdi.

11.01.2009


 

F.Bahçe kupada Tokatspor önünde

FENERBAHÇE, Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda bugün deplasmanda TFF 2. Lig Yükselme Grubu ekiplerinden Tokatspor ile yapacağı maçı kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Grupta yaptığı iki maçı da kazanarak 6 puanla lider olan sarı-lacivertliler, Tokatspor karşısında da galibiyeti hedefledi. (D) Grubu'ndaki mücadeleye Ankaragücü karşısında deplasmanda aldığı 1-0'lık galibiyetle başlayan Fenerbahçe, ikinci maçında Kadıköy'de Bursaspor'u 2-0 yenerek averajla grup liderliğine yükseldi. Grupta yaptığı iki maçta 1'er beraberlik ve mağlubiyet alan Tokatspor ise 1 puanla 4. sırada bulunuyor. Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan TFF 2. Lig ekibi, Ankaragücü'ne 1-0 mağlup oldu. Tokat Gaziosmanpaşa Stadı'nda bugün saat 13.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Selçuk Dereli yönetecek.

11.01.2009


 

Gökhan Ünal: F.Bahçe'yi yenmeliyiz

TRABZONSPOR'UN golcü oyuncusu Gökhan Ünal, ligin ikinci yarısının ilk haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda yapacakları maça galibiyet için gideceklerini söyledi.

Gökhan Ünal, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, dün akşam Antalya Cup'ta 1-0 yenildikleri Heerenven maçında birçok pozisyona girdiklerini, ancak bundan yararlanamadıklarını belirterek, ''Hazırlık maçlarına konsantre olmak zor. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirseydik maçtan galibiyetle ayrılabilirdik. Yorgunluğun da maçın sonucunda etkisi oldu'' dedi. Gökhan Ünal, ikinci yarının ilk maçında Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacaklarını ifade ederek, ''Fenerbahçe transferlerle kadrosunu güçlendirdi. Biz, İstanbul'a galibiyet için gideceğiz. İkinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak ve 25 yıllık şampiyonluk özlemimize son vermek istiyoruz'' diye konuştu. Gökhan Ünal, bir gece kulübünde bir bayanla birlikte fotoğraflarının gazetelerde çıkmasıyla ilgili olarak ise ''Fotoğrafları çeken kişi olayı abartmış. Ben o gün izinliydim. İzinli olan futbolcu istediğini yapabilir. Bizler robot değiliz'' ifadelerini kullandı. PAF takımında attığı 16 gol ile gol krallığında ilk devre sonunda ilk sırada yer alan ve profesyonel yapılarak (A) takımda forma giymeye başlayan Göksu Alhas ise, ''Kulübüme uzun yıllar başarıyla hizmet etmek istiyorum. Hocama bana verdiği forma şansından dolayı teşekkür ediyorum. Hedefim Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak'' diye konuştu.

11.01.2009


 

G.Birliği Hollanda'da oynayan gurbetçi Hurşit Meriç'i aldı

GENÇLERBİRLİĞİ, Hollanda Birinci Lig ekiplerinden ADO Den Haag'da forma giyen Türk futbolcu Hurşit Meriç ile prensipte anlaştı.

Kulüp genel menajeri Cem Onuk, yaptığı açıklamada, Hollanda kulübüyle her konuda anlaştıklarını ve Türk oyuncunun yarın Ankara'ya gelerek bazı pürüzleri de giderdikten sonra resmi sözleşmeye imza atacağını söyledi. ADO Den Haag'da 2007 yılından bu yana oynayan ve sol açık mevkinde görev yapan 25 yaşındaki Hurşit Meriç, forma giydiği 50 maçta, toplam 6 gol kaydetti.

11.01.2009


 

Macar futbolcular Antalya kampı için sabırsızlanıyor

MACARİSTAN'DA son iki haftadan bu yana yaşanan dondurucu soğuklardan bıkan futbolcular, kendilerini bir an önce Antalya'ya atmak için gün saymaya başladı.

Devre arası kampını Antalya'da geçirecek olan Macaristan Birinci Futbol Ligi'nin elit takımlarından Debrecen, Györ ve Zalaegerszeg, yolculuk için son hazırlıklarını tamamladı. Bu takımların futbolcuları Macar spor medyasına yaptıkları açıklamalarda, ülkedeki dondurucu soğuklar nedeniyle devre arası hazırlık antrenmanlarında isteksiz olduklarını belirterek, tüm dünyadaki takımlar ve futbolcular için adeta cennet olan Antalya'da yapacakları kampın kendilerine mutluluk ve huzur getireceğini açıkladılar. Macar futbolcular, geçtiğimiz yıl da Antalya'da kamp yaptıklarını, Antalya'daki şartların mükemmel olduğunu, takımlarıyla birlikte aşçılarının gelmesine dahi gerek olmadığını, Türk mutfağının nefis yemeklerini afiyetle yediklerini söylediler.

11.01.2009


 

Zico CSKA Moskova'ya imza attı

ÖZBEKİSTAN'IN Bunyodkor takımını ile yollarını ayıran Brezilyalı çalıştırıcı Arthur Zico Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile anlaştı.

Rus basını, Zico'nun CSKA Moskova'yla 3 yıllık bir anlaşma yaptığını yazdı. "Avrupa'ya tekrar döndüğüm için mutluyum" açıklamasını yapan Arthur Zico'nun yeni takımından övgü ile bahsedmesi dikkat çekti. Brezilyalı çalıştırıcı, eski CSKA Moskova'nın teknik direktörü Valeriy Gazayev ile yakalanan başarı grafiğini devam edeceğini belirtti. Zico, yedi yıldır yanında olan abisi Edu'nun ise yeni takımında yardımcılık görevi yapacağını söyledi.

11.01.2009


 

Hidayet yine coştu

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, Türk oyuncu Zaza Pachulia'nın oynamadığı maçta sahasında Atlanta Hawks'ı 121-87 yendi. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 25 dakika sahada kalan temsilcimiz Hidayet Türkoğlu, 21 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistlik performans sergileyerek takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

5 kez kullandığı 3 sayılık atışların hepsini sayıya çeviren Türkoğlu, 4 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise 1 kez başarılı oldu. 4 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabet bulan Türkoğlu, 21 sayıyla takımının en skorer ismi olarak galibiyetin mimarı oldu. 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Magic'de 16 sayı ve 10 ribauntla oynayan Dwight Howard ile 14 sayı, 9 asistle maçı tamamlayan Jameer Nelson, takımlarına önemli katkı sağladılar.

11.01.2009


 

AND DAĞLARI'NDA ZORLU YARIŞ

30. Dakar Rallisi'nin 7. etabı geçilirken, Jim Beam Türk Takımı'ndan Kemal Merkit, bu etabı 87. sırada, Kutlu Torunlar ise 124. sırada tamamladı.

Dakar Rallisi'nde 6. etaptaki zorlu yarışın ardından kısaltılan 7. etapta 243.36 kilometre yol kat edildi. Mendoza-Valpariso arasındaki etapta, kamyonlar yarışmazken, motosikletler ve otomobiller büyük mücadele verdi. Şili'de And Dağları'nda 3 bin metre yükselikte hem motosikletlerin, hem de sporcuların sınandığı parkuru Kemal Merkit 87. sırada tamamladı. Bir diğer Türk yarışçı Kutlu Torunlar ise 124. sırada yer aldı.

Genel klasmanda Kutlu Torunlar 115. sırada yer alırken, Kemal Merkit ise 121. sırada kendisine yer buldu. Şili topraklarındaki zorlu etabı Şilili motosikletçi Francisco Lopez ilk sırada tamamladı. Motosiklet kategorisinde genel klasmanda ise İspanyol Marc Coma liderliğini sürdürdü. Bu arada yarışçılar günü dinlenerek geçirdi. Yarışın 8. etabı bugün yapılacak. Sporcular, Valparaiso-La Serana arasındaki toplam 652 kilometrelik parkurda başarı kovalayacak. Yarış, 18 Ocak Pazar günü Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de sona erecek.

11.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır