"Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Sporda şiddetin bilânçosu

TÜRKİYE'DE 2004 yılından bu yana 3 bin 786 kişinin spor müsabakalarında şiddet olaylarına karıştığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Spor Güvenlik Şube Müdürlüğü istatistiklerine göre, ilgili yasanın çıktığı 2004 yılında olaylara karışan fanatik taraftar sayısı 297 iken, bu sayı 2005'te 653, 2006'da 748, 2007'de bin 158, geçen yıl 930 olmak üzere toplam 3 bin 786'yı buldu. Olaylara en çok karışan fanatik taraftar grubunun yüzde 94 oranı ile futbolda bulunduğu belirlenirken, bu oranın basketbolda yüzde 4, voleybolda yüzde 1 olduğu ortaya çıktı. Geriye kalan yüzde 1'in ise diğer spor dallarında olduğu bildirildi. Şiddet olaylarına karışanların meslek grupları incelendiğinde, ilk sırada yüzde 20 oranıyla öğrenciler ve serbest meslek sahipleri geldi. Fanatiklerin yüzde 12'si işsiz, yüzde 9'u işçi, yüzde 6'sı esnaf, yüzde 2'si tekstilci ve diğer mesleklerden oluştu.

ŞİDDETTE EN FANATİKLER LİSE MEZUNLARI

Şiddete karışanların eğitim durumuna bakıldığında da fanatiklerin yüzde 42'yi oluşturan bin 329'u lise, yüzde 22'si ilkokul, yüzde 18'i üniversite, yüzde 18'inin ortaokul mezunu olduğu belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Spor Güvenlik Şubesi Müdürü Halil Dumanlı, spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğe tevessül ederek ceza alan kişilerin takibi amacıyla, 5149 sayılı kanun çerçevesinde güvenlik birimlerince ''Bilgi Bankası'' oluşturulduğunu bildirdi. İl ve ilçe spor güvenlik kurullarınca, spor müsabakalarını seyirden men veya para cezası alanların etkin şekilde takibinin yapılabilmesi amacıyla, Mernis projesiyle bağlantılı bir proje hazırlandığını ve kullanıma açıldığını kaydeden Dumanlı, ''Proje ile emniyet müdürlüklerimiz veri girişlerini hızla yapabilecek, cezalı kişiler hakkında istatistiki bilgileri alabilecek, misafir takımın cezalı seyircisini görebilecek, gerektiği hallerde fotoğraflı görüntülerini alarak spor alanlarına girmelerini engelleyecekler'' dedi. Dumanlı, fanatik ve holiganların önüne geçebilmek amacıyla, illerde faaliyette bulunan spor güvenliği birimlerince, her takıma yeteri kadar polis görevlendireceklerini ve böylece olay çıkarabilecek taraftarlara karşı da zamanında önlem alınabileceğini sözlerine ekledi.

12.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sporda şiddetin bilânçosu

  KAYIP YILDIZ: ALİ BİLGİN

  Tuna Üzümcü Beşiktaş'ta 6 dakika oynayabildi

  G.Saray'lı futbolcular bol bol imza dağıttı

  Beşiktaş Antalya'da marşlarla karşılandı

  Mehmet Okur, Detroit Pistons'ı tek başına yıktı

  Rus tenisçi Sharapova Avustralya Açık'tan çekildi

  Akdeniz Satranç Şampiyonası Kemer'de başladı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır