"Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İSRAİL İNSAN HAKKI TANIMIYOR

AB Komisyonunun insanî yardımlardan sorumlu üyesi Louis Michel, Gazze saldırılarında İsrail'i uluslararası insan hakları hukukunu ihlâl etmekle suçladı. Michel, La Libre Belgique gazetesine yaptığı açıklamada, “İşgalci bir gücün ilk yükümlülüğü insan hayatını korumak, can güvenliğini sağlamak, onları beslemek ve gözetmektir'' dedi.

İSRAİL’İN SUÇLARI İSPATLANDI

İsrail'in “göstere göstere” bu yükümlülüklerinin hiçbirini yerine getirmemesini “kabul edemediğini” ifade eden Belçika eski Dışişleri Bakanı Michel, 'İsrail'in suçlarına dair uzmanların üzerinde görüş birliği sağlayarak açığa çıkardığı kanıtlar, bu ülkenin Gazze Şeridinde uluslararası insan haklarına uymadığını ortaya koymaktadır” diye konuştu.

AB de katliâma

isyan etti

AB Komisyonu’nun insanî yardımlardan sorumlu üyesi Louis Michel, Gazze saldırılarında İsrail’i uluslar arası insan hakları hukukunu ihlâl etmekle suçladı. Michel, La Libre Belgique gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’İşgalci bir gücün ilk yükümlülüğü insan hayatını korumak, can güvenliğini sağlamak, onları beslemek ve gözetmektir’’ diyerek, İsrail’in ‘’göstere göstere’’ bu yükümlülüklerinin hiçbirisini yerine getirmemesini ‘’kabul edemediğini’’ ifade etti. Eski Belçika Dışişleri Bakanı Michel, ‘’Uzmanların üzerinde görüş birliği sağlayarak açığa çıkardığı İsrail’in suçlarından oluşturduğu deliller, bu ülkenin Gazze Şeridi’nde uluslar arası insan haklarına uymadığını ortaya koymaktadır’’ dedi.

İsrail’in Orta Doğu’nun tek demokratik ülkesi vurgusuna da dikkati çeken Michel, ‘’Bir demokrasiden geliyorsa bunları kabullenmek daha da zor’’ diye konuştu. Michel, AB dışişleri bakanlarının geçen ay aldığı İsrail’le ilişkileri güçlendirme kararına itirazını da ortaya koyarak ‘’İki taraftan birini güçlendirecek enstrümanları kullanmama konusunda dikkatli olmalıyız’’ uyarısında bulundu. Brüksel / aa

14.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İSRAİL İNSAN HAKKI TANIMIYOR

  BM’den bir karar daha

  Vahşi ve acımasız savaş

  RİCE’E BASKI YAPTIRMIŞ

  “Fevkalâde bir iş yaptık”

  Hamas’tan Mısır’a hayır

  NORMAL BİR İNSAN GİBİ YAŞAMAK

  “YENİ BOMBALARI ÜZERİMİZDE DENİYORLAR”

  Azıcık vicdanı varmış!

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır