"Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

EL ARABİYE TELEVİZYONUNA KONUŞTU

“İslâm dünyasına karşı görevim, Amerikalıların düşmanınız olmadığını iletmek. Bazan hatalar yapıyoruz. Ancak ABD ile İslâm dünyası arasında sadece 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığı yeniden oluşturamamamız için bir sebep yok.”

MÜSLÜMANLARI DAHA ÇOK DİNLEYECEĞİZ

“Çocukluğumda birkaç yıl Endonezya'da yaşadım, daha sonra gittiğim Müslüman ülkelerde de insanların ortak umutlar ve hayaller taşıdığını gözledim. Bundan sonra Müslümanlarla daha çok konuşacağız ve onları daha fazla dinleyeceğiz.”

ABD’nİn yeni başkanı Barack Obama, Dubai’den Arapça yayın yapan El Arabiye televizyonuna verdiği demeçte, “Müslüman dünyasına karşı görevim, Amerikalıların sizin düşmanınız olmadığını iletmek” dedi. Barack Obama, “Bazen hatalar yapıyoruz, mükemmel değiliz, ancak bizim geçmişimize bakarsanız, Amerika’nIn bir koloni olarak doğmadığını görürsünüz. Amerika ile Müslüman dünyası arasında sadece 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığı yeniden oluşturamamamız için bir sebep yok” diye konuştu.

Çocukluğunda birkaç yıl Endonezya’da yaşadığını hatırlatan Obama, daha sonra gittiği Müslüman ülkelerde de insanların, inancı ne olursa olsun, ortak umutlar ve hayaller taşıdığını gözlediğini anlattı. Obama, Müslümanlarla ilişkilerde bundan sonra onlarla daha çok konuşulacağını ve onları daha fazla dinleyeceklerini kaydetti.

Barack Obama, Müslüman bir ülke başşehrinden dünya Müslümanlarına hitap edeceği yönünde daha önce verdiği sözü de yinelerken, bunu nerede ve ne zaman yapabileceğini ilişkin ise bilgi vermedi. Obama, terör örgütü El Kaide’nin açıklamalarını da “İflas etmiş görüşler” diye nitelendirdi.

Amerikan ABC televizyonu, Obama’nın başkan olarak göreve başladıktan sonra ilk resmî demecini El Arabiye’ye verdiğini duyurdu.

Obama, İran yönetimine de bir mesaj göndererek, “İran gibi ülkeler, sıkılmış yumruklarını açmaya isteklilerse karşılarında bizim onlara uzanmış elimizi bulacaklar” dedi.

Başkan Obama, gelecek birkaç ayda yaklaşımlarını gözden geçirerek belirleyeceklerini kaydederek, “Bizim İran’la ilişkilerimizde, diplomasi dahil bütün güç araçlarını kullandığımızdan emin olmamız önemli” diye konuştu. Obama’dan önce ABD’nin BM’deki yeni daimi temsilcisi Susan Rice da yeni yönetimin İran ile doğrudan diplomasiye girişeceğini duyurmuştu. Obama, Orta Doğu sorununa ilişkin olarak da İsraillilerin ve

Filistinlilerin artık görüşme masasına dönmesinin zamanının geldiğini söyledi. ABD’nin yeni Orta Doğu temsilcisi George Mitchell, gelecek günlerde bölgede ilk temaslarını yapacak. Washington / aa

28.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  EL ARABİYE TELEVİZYONUNA KONUŞTU

  Beyaz sayfaya hazırız

  Gazze, toplama kampı gibi

  BBC’ye tepki büyüyor

  ATEŞKES UZUN SÜRMEDİ

  Hamas ‘uzlaşmaya’ sıcak bakmıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır