"Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Beyaz sayfaya hazırız

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD Başkanı Barack Obama’ya Herald Tribune ve New York Times’da yayınlanan bir açık mektup gönderdiklerini hatırlatarak şöyle dedi: “Her şeyden önce Amerika yeni bir sayfa açmak istiyor. Gelin, bu fırsatı beraber değerlendirelim.”

Fas’In Rabat şehrinde dün başlayan 8. İKT Enformasyon Bakanları toplantısından önce Türk gazetecilere açıklama yapan İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İslâm dünyasının ABD ile ilişkileri konusunda iyimser olduklarını belirtti.

20 Ocakta ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’ya Herald Tribune ve New York Times’da yayımlanan açık mektup gönderdiklerini de söyleyen İKT Genel Sekreteri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mektupta birçok unsur var. Her şeyden önce Amerika yeni bir sayfa açmak istiyor. Amerika’da yeni bir fırsat doğuyor. Gelin bu fırsatı beraber değerlendirelim. Obama görevi devralırken ve seçim konuşmalarında İslâm dünyasıyla iyi ilişkiler kurmak istediğini söyledi. Biz de diyoruz ki 1,5 milyar Müslüman adına, bu fırsatı yaratmak istiyoruz. Yeter ki karşılıklı güven olsun, karşılıklı saygı olsun. İslâm dünyasının meseleleri doğru bir şekilde anlaşılsın.”

Obama’nın yakın zamanda özel temsilci atayacağını belirten İhsanoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın 1996’da İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezini (IRCICA) ziyaret ettiğini ve o dönemde ilk kez dinlerarası diyalog toplantısı düzenlendiğini hatırlattı.

İhsanoğlu, “Başkan Obama’nın bu konuya önem verdiğini biliyoruz. Biz ümitvarız, biz iyimser olarak bakıyoruz. Bütün mesele hangi adımların atılacağı ve bu sekiz senedir yapılan hataların hangi tedbirlerle düzeltileceği meselesine bağlıdır. Ümidimizi ve iyimserliğimizi bir müddet için koruyacağız” dedi. Obama’nın ilk 100 gün içinde bir İslam ülkesini ziyaret ederek, İslam dünyasına yönelik konuşma yapacağıyla ilgili açıklaması konusunda da İhsanoğlu, bu adımın çok önemli olduğunu belirterek, “Oradan İslâm dünyasına hitap edeceğini söylemesi, İslâm dünyasının önemini idrak ettiğini gösterir. Ve burada bir uçaksavar gemisinden, bir savaş uçağından hitap etmesi değil, demokratik bir İslâm ülkesinden hitap etmesi bana mantıklı geliyor” diye konuştu. Rabat / aa

28.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  EL ARABİYE TELEVİZYONUNA KONUŞTU

  Beyaz sayfaya hazırız

  Gazze, toplama kampı gibi

  BBC’ye tepki büyüyor

  ATEŞKES UZUN SÜRMEDİ

  Hamas ‘uzlaşmaya’ sıcak bakmıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır