"Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Gazze, toplama kampı gibi

İsrail ordusunun, kuzeyinden güneyine, üç hafta boyunca sürdürdüğü saldırılardan sonra Gazze Şeridi hayalet şehir görünümünde. Ürdün’den gelen, aslen Gazzeli olan psikiyatr Rawya Borno Gazze’yi İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudiler için kurulan “toplama kampları”na benzeterek, İsrail’i suçluyor: “İsrailliler soykırımı unutmadılar, affetmediler. Her daim soykırımı anlatıyorlar. Peki, Filistinlilerin başına gelenler nedir? Bu çocuklar da asla unutmayacak, affetmeyecekler...”

İsraİl ordusunun, kuzeyinden güneyine, üç hafta sürdürdüğü saldırılarından sonra Gazze Şeridi hayalet şehir görünümünde. Kurumlara ait binalar, apartmanlar, evler, dükkânlar yerle bir olmuş. Ancak hayalet şehir görünümüne uymayan tek şey, saldırılardan hayatta kalmayı başarmış kadın, erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı insanların, bu moloz yığınlarının arasında, hatta üzerinde, hayat savaşını sürdürmeleri.

Gazzelilerin çoğu, şehrin sokaklarını doldurup, savaşın yol açtığı travmayı atlatmaya çalışırken, şehir içinde bombalarla yerle bir olan sayısız binanın enkazı, savaşın unutulmasına izin vermemek üzere duruyor. Gazze şehir merkezindeki, Hamas’ın gösterilerine de ev sahipliği yapan parlamento binası ve meclis salonu kullanılamayacak durumda. Ayakta kalan küçük bir bölümde ise temizlik ve tamirat yapılıyor.

Vurulan diğer binaların, derneklerin, hayır kurumlarının kalıntıları da olduğu gibi duruyor.

Kuzeyde ise insanların ne gidecek bir yeri, ne yiyecek ne de giyecek bir şeyleri kalmış... İnsanlar, çoluk çocuk, genç yaşlı, ha yıkıldı ha yıkılacak durumdaki evlerin içinde, eğer yarı enkaz şeklinde bir evleri de kalmamışsa yıkılan evlerinin molozlarının önünde, bulabildikleri bez parçalarıyla üzerini kapatmaya çalıştıkları iptidaî çadırların içine sığınmış durumda. Bazıları ise belki de bir çaput dahi bulamadıkları için öylece molozların üzerinde oturuyor.

Ürdün’den gelen, aslen Gazzeli olan psikiyatr Rawya Borno Gazze’yi, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudiler için kurulan “Toplama kampları”na benzetiyor. Gazze / aa

28.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  EL ARABİYE TELEVİZYONUNA KONUŞTU

  Beyaz sayfaya hazırız

  Gazze, toplama kampı gibi

  BBC’ye tepki büyüyor

  ATEŞKES UZUN SÜRMEDİ

  Hamas ‘uzlaşmaya’ sıcak bakmıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır