"Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Bir tartışma da Putin ile Barroso’dan

Moskova’ya enerji ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi için gelen Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Rusya Başbakanı Vladimir Putin ortak basın toplantısında sert bir üslûpla tartıştı.

Düzenlenen ortak basın toplantısında Barroso’nun tanınmış gazeteci ve insan hakları savunucularının ölümleri konusunda ciddî endişe duydukları konusunda Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’i bilgilendirdiklerini açıklaması Putin’i kızdırdı. Putin, “Barroso konuyu Kremlin’de değerlendirdi, burada açıklıyor. Medvedev burada olmadığı için cevap veremeyecek.” eleştirisi getirdi.

Baltık ülkelerinde Rusça konuşan azınlıkların haklarının ihlâl edilmesinden de Moskova’nın rahatsız olduğunu kaydeden Putin, Avrupa’yı göçmenlerin haklarını ihlâl etmekle suçladı. Putin, “Her ülkenin kendi şartları içinde konuyu ele almak gerekiyor. Rusya her zaman özgürlükler ve hukukun üstünlüğü konusunu tartışmaya hazır. Ancak biz de Baltık ülkelerinde yaşayan Rus azınlığın durumundan memnun değiliz. Avrupa’da yaşayan göçmenlere yönelik ayrımcılığı biliyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinde bulunan hapishanelerin durumu da ortada.” eleştirisi getirdi.

Söze giren Barroso, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün ülkeler arasındaki diplomasiden daha önemli olduğunu ifade etti. Barroso: “Bunlar doğrudan insanlarla, vatandaşların haklarıyla ilgili şeylerdir. Ben bunun Avrupa medeniyetinin en önemli ortak değeri olduğunu düşünüyorum’’ diye konuştu. Barroso’nun açıklamalarından rahatsız olduğunu ima eden Putin, “Bu tartışmayı devam ettirecek miyiz?” diye sorması üzerine toplantıda hava biraz yumuşadı. Enerji konusunda değerlendirmede bulunan Barroso, Rusya’nın daha fazla güvenilir ve öngörülebilir olması gerektiğini söyledi. Nabucco doğal gaz boru hattı projesinin enerji arzının çeşitlenmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Barroso, kendilerinin diğer Güney ve Kuzey Akım’lara da karşı olmadıklarını belirtti.

08.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  NATO’dan Rusya’ya: ‘19. yüzyıl bakışını bırak’

  Bir tartışma da Putin ile Barroso’dan

  Meş'al’den Arap ülkelerine veryansın

  İsrail, Gazze’deki tünelleri vurdu

  Obama, çekilme seçeneklerini inceliyor

  Hamas heyeti yeniden Mısır’da

  İran: Silâhlarımızı kendimiz üretiyoruz

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır