"Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Meş'al’den Arap ülkelerine veryansın

Şam’da düzenlenen Gazze mitinginde konuşan Meş'al, bazı Arap ülkelerini eleştirdi ve “İsrail ile bazı Arap ülkelerinin Filistin halkını Hamas ile karşı karşıya getirmek istediklerini” ileri sürdü.

Meş'al, “Bazı Arap ülkeleri bizim yanımızda duran ülkelere teşekkür etmek istemiyor. Biz, Gazze saldırıları sırasında bütün Arap ülkelerinin kapısını çaldık. Bazıları bize cevap vermedi. Bu süreçte, bi-zimle birlikte duran Suriye, Türkiye ve İran’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. Meş'al konuşmasında, Hamas yetkililerinden Ayman Taha’nın, Mısır’daki barış görüşmelerinin ardından Gazze Şeridi’ne geçtiği sırada, üzerinde bulunan yüklü miktarda paraya Mısır tarafından el konulmasını eleştirerek, “Biz, Gazze’deki halkımız için İslâm dünyasından para alıyoruz. Bu bir hata değildir. Parayı taşıyan kişiye teşekkür etmemiz gerekir, takip etmemiz değil” diye konuştu. Gazze mitingine Hamas’ın Siyasî Büro Şefi Halid Meş'al, İslâmî Cihad lideri Ramazan Shallah, Filistin Komünist Partisi yetkilisi Ahmet Halifi ve Suriye Baas Partisi yetkilileri katıldı. Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı mitingde, Filistin ve Suriye bayraklarının yanı sıra Türk bayrakları da yer aldı. Konuşmalar sık sık sloganlarla kesilirken, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunuldu.

08.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  NATO’dan Rusya’ya: ‘19. yüzyıl bakışını bırak’

  Bir tartışma da Putin ile Barroso’dan

  Meş'al’den Arap ülkelerine veryansın

  İsrail, Gazze’deki tünelleri vurdu

  Obama, çekilme seçeneklerini inceliyor

  Hamas heyeti yeniden Mısır’da

  İran: Silâhlarımızı kendimiz üretiyoruz

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır