"Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

“Dindarlık kimsenin babasının malı değil”

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP’nin Kur’ân kursu açılımı konusunda, “Bu memlekette dindarlık ve Müslümanlık hiç kimsenin ve siyasî partinin babasının malı değildir” dedi.

Kurtulmuş: Dindarlık kimsenin babasının malı değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kur’ân kursları konusundaki açılımı için CHP’yi tebrik ettiklerini ifade ederek, “Bu memlekette dindarlık ve Müslümanlık hiç kimsenin ve siyasî partinin babasının malı değildir’’ dedi.

Kurtulmuş, partisinin Eskişehir teşkilâtınca düzenlenen ‘’Saadet Türkiye Buluşmaları’’ etkinliğindeki konuşmasında, global ekonomik krizin Türkiye’yi henüz etkilemediğini, yaşanan olumsuzlukların ülkenin yapısal problemlerinden kaynaklandığını öne sürdü. 2000 yılının başından itibaren uygulanmaya başlanan 17. IMF protokolünün ülkedeki bu krizin kaynağı olduğunu savunan Kurtulmuş, hükümete seslenerek, ‘’IMF’nin mahkûmiyetine boyun eğmeyin’’ dedi.

Kurtulmuş, CHP’nin çarşaftan sonra Kur’ân kursu açılımı bulunduğunu hatırlatarak, ‘’Nasıl çarşaflı kardeşlerimize CHP rozet taktığında bu partiyi takdir ettiysek, Kur’ân kursları konusundaki açılımı için de CHP’yi tebrik ediyoruz. Bu memlekette dindarlık ve Müslümanlık hiç kimsenin ve siyasî partinin babasının malı değildir’’ dedi.

‘’Bu memleketin 75 milyonu Müslümandır. Sonuna kadar Müslümanlık değerlerine saygı göstermek, bunları önemsemek zorundayız’’ diyen Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

‘’Ama CHP ve AK Parti Genel Başkanlarına hatırlatmak istiyorum. Şu anda önümüzde 15 yaşın altındaki çocukların Kur’ân öğrenmesini engelleyen bir yasa var. CHP, eğer bu konuda samimiyse hemen Meclis’e gitsin ve bu maddenin kaldırılması için yasa tekliflerini versin. Başbakan da (Kur’ân kursları ve Camiler açık) diyor. Ancak, Diyanet İşleri Başkanlığı da (1452 Kur’ân kursu kapalıdır. Türkiye’de Kur'ân kursu eğitmeni açığı vardır) diyor. Kapalı olan Kur’ân kursları açılmalı, eğitmen kadrosu açığının giderilmesi için de Diyanet İşleri Başkanlığına kadro tahsis edilmelidir.’’

09.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Piyasalarda sıkıntı had safhada

  Reformları hızlandırın krizden etkilenmeyin

  Tüketici borç tuzağına düşürülüyor

  Meclis, Başbakanlık tezkeresini görüşecek

  Türk Eğitim-Sen'den 41 vali hakkında suç duyurusu

  Krizde "komşulara" ihracat arttı

  Devlet nereye, ne harcıyor?

  YSK'nın "yardım" uyarısı Resmî Gazete'de

  “Dindarlık kimsenin babasının malı değil”

  Mahkeme yeminine laiklik ayarı geliyor

  Tuzla’da bir işçi daha vefat etti

  Çorlu’da feci kaza: 4 ölü

  2 ilde 19 araç kundaklandı

  Kabinli taksiler yolda

  Kuvvetli yağış uyarısı

  Gazze için yardım gecesi

  FİLİSTİNLİLER İÇİN BULUŞTULAR

  Memur-Sen’den Yeni Asya’ya ödül

  Sigara ruh sağlığına da zarar

  Bakanlık, beslenme alışkanlıklarını araştıracak

  Bugün “Yarı gölge ay tutulması” yaşanacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır