"Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Kadınlar, 12 Eylül’e şahitlik edecek

UÇAN Süpürge, bu yıl on ikincisini düzenleyeceği kadın filmleri festivalinde, kadınların 12 Eylül 1980 dönemine ait anılarını ‘’Mektup Sergisi’’nde bir araya getirecek.

Alınan bilgiye göre, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 12. yılında, ‘’12 Eylül anıları’’ kadınların gözünden yaşatılacak. ‘’Mektup Sergisi’’ adı verilen faaliyetle festival döneminde seyircilerle buluşacak 12 Eylül anıları kurgu da olabilecek.

Kadınlar, el yazısıyla anlatabilecekleri anı ya da kurgularını ses kaydı, video, grafik, resim ya da fotoğraflarla da anlatabilecek. ‘’Kim olursanız olun, yakın tarihin önemli günlerinden 12 Eylül 1980 size de değdi. O döneme dair tanıklıklarınız, dinlediğiniz hikâyeler, bizzat yaşadıklarınız, boğazınızda düğümlenip de söyleyemedikleriniz, çok söylediğinizin ama kimselerin duymadığı ne varsa paylaşmak istemez misiniz? O dönemden size doğrudan veya dolaylı olarak kalanları mektuba dönüştürebilir, dilediğiniz kişiye hitaben yazabilir ve oluşturulacak Mektup Sergisine katılma şansı elde edebilirsiniz’’ sloganlarıyla duyurulan faaliyet, 7-14 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ankara’daki Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde sergilenecek. 12 Eylül 1980 dönemine ayna tutmayı, farklı hikayeleri bir araya getirerek 12 Eylül’ü hatırlamayı ve hatırlatmayı amaçlayan sergiye katılacak kadınlar, anılarını 1 Nisan 2009 tarihine kadar ‘’Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Büyükelçi Sokağı 20/4 Kavaklıdere-Ankara’’ adresine gönderecek. Mektuplar Ayşegül Devecioğlu, Gülden Treske, Halime Güner, Latife Tekin ve Umut Tümay Arslan’dan oluşan jürinin değerlendirmesinin ardından festivalde sergilenecek.

09.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yayıncılar krizden beter durumda

  Kadınlar, 12 Eylül’e şahitlik edecek

  Ayavukla Kilisesi Kültür Merkezi olacak

  Said Nursî ve Tasavvuf

  138 yıllık ahşap cami restore edildi

  Ressam Coşkun’dan “Tanıklar”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır