"Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Gündem yine hakemler

Üç büyükler bu haftayı puan kayıplarıyla kapattı. Buna karşılık Anadolu'nun şampiyonluk kovalayan diğer iki takımı, Trabzonspor ve Sivasspor yollarına tam gaz devam ediyorlar. Geçen yıl şampiyonluk hedefini Sivas Anadolu'nun tek temsilcisi olarak sürdürmüştü. Buna bu sezon Trabzonspor da eklendi. Şu anki konumları itibariylede hayli iddialı pozisyondalar.

Trabzonspor'un oynadığı futbol bu sezon hayli keyif veriyor. Zaman zaman eksiklikleri olsa da 23 tane yeni oyuncuyla yeniden kurgulanan bir takım için çok çok başarılı Trabzonspor. Ersun Yanal geçmişte yaptığı hataları Trabzonspor da tekrarlamıyor. Çılgınca hücum yerine, daha dengeli ve kontrollü oynayan bir mantaliteyi takımına benimsetmiş. İnançlı oynayarak maçı kazanma becerisi gösterebiliyorlar. Mesela bu hafta çok iyi oynamamalarına rağmen kazanmayı başardılar. Kötü oynarkende kazanmakta çok önemli.

Bu haftanın en çok konuşulan konusu ise yine hakemler oldu malesef. Hatta G.Saray kulübu internet sitesinden sert bir açıklama yaptı. Gerçektende maçın hakemi Selçuk Dereli öylesine kötü yönetim gösterdi ki; G.Saray kulübünün açıklaması biraz maksadı aşmış olsa da, bu tepkiyi hak etti. Yetki verildi diye hakemlerin bu denli kolaycılığa kaçıp, yetkilerini hoyratça kullanmaları yanlış. F.Bahçe- Belediye maçı hakemi Cüneyt Çakır da aynı Dereli gibi bedava kartlar çıkardı. Cüneyt Çakır geçen hafta da çok fazla eleştirilen hakemdi. Bir hakem böyle her hafta eleştiriliyorsa MHK onu biraz dinlendirmeli. Aslında bu da çözüm değil. Çünkü hakemlikte kabiliyet gerekiyor. Tıpkı futbolculukta olduğu gibi. Ne der ünlü hakemler; hakem olunmaz, hakem doğulur diye.

Geçenlerde bir fikir atılmıştı.Hakemliğinde okulu olsun diye. Bu fikir aslında mantıklı. Madem bir işi iyi yapmak için eğitim gerekli. Bunun içinde hakemliğin eğitimle iyi bir yere gelmesi mümkün. Eğitim aşamasında beceremeyenler ayıklanır. Bu sayede kaliteli hakemlere ulaşılır. Adam öyle bir maç yönetiyor ki, hakikaten G.Saray kulübünün de açıklaması gibi senaryoyu uygular pozisyonda görüyorsunuz hakemi.

Aslında böyle bir senaryo yok muhtemelen. Bu tamamen hakemin kafasındaki senaryodan başka bir şey değil. Artık hakem hangi kafayla maça çıkıyorsa bu tip hezeyanlar gösterebiliyor. Futbolumuzun gelişmesini hakemliği bir tarafa bırakarak gerçekleştiremek mümkün değil. Federasyon hekemliğimizle acil ve de islaha yönelik tedbirleri en kısa zamanda almalı.

SAİD OKUR

10.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üç büyükler düşüşte

  Millî Takım kalesi ‘alarm’ veriyor

  SİVAS ARTIK UMUTLU OLABİLİR

  F.BAHÇE YARIŞTAN KOPUYOR MU?

  Gündem yine hakemler

  SİVAS VE TRABZON'UN YÜZÜ GÜLÜYOR KARLI ÇIKTI

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  HAFTANIN PROGRAMI

  PUAN DURUMU

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır