"Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Lincoln'e gösterilen 2 sarı kart da doğru

TÜRKCELL Süper Lig'de oynanan maçlarda yaşanan hakem hataları ve kulüplerin yayınladığı deklarasyonlarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, yönetici ve oyuncuları suçladı.

Son dönemde eleştiri oklarının baş hedefi olan MHK Başkanı Oğuz Sarvan İzmir'de düzenlediği basın toplantısında, MHK'ye yönelik eleştirileri cevapladı. Galatasaray-Kayserispor Süper Lig maçında Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Lincoln'e gösterilen kartların doğru olduğunu söyleyen Oğuz Sarvan, "Hakemlerin verdiği kararlar nihaidir. Maçtan sonra hakemin şu kararı doğru bu kararı yanlış diye tartışmanın anlamı yok. Hakem Selçuk Dereli'nin Lincoln'e gösterdiği kart doğrudur'' dedi.

AVRUPA'DAN ÖRNEKLER VERDİ

Oyun kuralı kitabından pasajlar da okuyan Sarvan, Avrupa liglerinde oynanan maçlardan da örnekler vererek yaptığı açıklamalarında, kulüp yöneticilerinin verdiği demeçlerin kendilerini etkilemediğini belirterek, ''Yapılan bu açıklamalar ilerideki maçları etkilemek için yapılmaktadır. Ben de hakemlerim de bunu iyi biliyoruz ve etkilenmiyoruz. Bir de yönetici ve teknik adamların maçlardan önce hakemler hakkında oyuncularına yaptıkları açıklamalar, oyuncuların dengesini bozuyor, hakemlerin kendilerine artniyetli yaklaştıklarını sanarak tepkili oluyorlar." dedi. "Elimizde bir kadro var ve bundan iyisi yok" diyen Oğuz Sarvan 18 yaşında bir futbolcuya A Takım'da şans verilebileceğini, ama hakemlikte böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, hakemlerin belli evrelerden geçmesinin şart olduğunu söyledi.

11.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lincoln'e gösterilen 2 sarı kart da doğru

  A Millîler Fildişi Sahili önünde

  Beşiktaş'ın rüyası açılıyor

  Fatih Terim 83. millî maç heyecanını yaşayacak

  FİLEDE TÜRK DERBİSİ

  Bank Asya'da 21 antrenör değişti

  Bilardo sporu kahvehane köşelerinden kurtulamadı

  Prof. Sevim toprağa veriliyor

  Delgado çalışmalara başladı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır