"Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

“Geleceğin Sineması”na başvurular başladı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığının sinema öğrencilerinin kısa film projelerini senaryo aşamasında desteklediği ‘’Geleceğin Sineması-6’’ için başvurular başladı.

TÜRSAK Vakfından yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğünün projesi olan, 6 yıldır ilgili üniversitelerin fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından desteklenen ‘’Geleceğin Sineması’’, öğrenci filmlerini senaryo aşamasında destekleyen ilk ve tek proje olma özelliği taşıyor. Üniversitelerin ilgili fakülte dekanlarının ve bölüm başkanlarının, okullarındaki öğrencileri yönlendirdikleri ve bölümlerindeki iyi projeleri gönderdikleri ‘’Geleceğin Sineması’’na, öğrenciler de proje gönderebilecek ve geçmiş yıllardan farklı olarak birden fazla teklif ile katılabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bütçe desteği vereceği ‘’Geleceğin Sineması’’nda dereceye giren ilk üç öğrenciyi TÜRSAK Vakfı da kamera, dizüstü bilgisayar ve dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirecek.

Başvurmak isteyenlerin film projelerinin sinopsisini, senaryosunu, film ekibini ve öngörülen ayrıntılı yapım bütçesini içeren proje dosyaları ile kimlik bilgilerinin yer aldığı bilgi formunu en geç 1 Haziran 2009’a kadar TÜRSAK Vakfına ulaştırması gerekiyor. Projeye, sinema ve iletişim alanında eğitim veren Türkiye genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının ilgili bölümlerinde okuyan lisans ve lisansüstü öğrencileri, herhangi bir tema-tür sınırlaması olmaksızın imgesel, deneysel, belgesel ve animasyon dallarında başvurabilecek. ‘’Geleceğin Sineması 6’’nın seçici kurulu, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Günay Kiracı, SİYAD Başkanı Murat Özer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Daire Başkanı Nejat Gökçe, yapımcı Osmantan Erkır, sinema yazarı Ömür Gedik, yönetmen Özcan Alper, senarist Sırrı Süreyya Önder ve oyuncu Şebnem Dönmez’den oluşacak. ‘’Geleceğin Sineması’’na katılmak ve şartname hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğrenciler gerekli bilgileri ‘’www.tursak.org.tr’’ adresinden edinebilecek.

15.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bahtiyar Vahapzade vefat etti

  Ahmet Özhan’dan konser

  “Geleceğin Sineması”na başvurular başladı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır