"Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Milletle dalga geçmeyin

Hükümet tarafından, 29 Mart’tan sonra uzlaşı içinde yeni bir anayasa yapılacağına ilişkin açıklamaları inandırıcı bulmadığını vurgulayan Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP’yi halkı kandırmakla suçlayarak, “Bu büyük milletimizle dalga geçmektir. 1980 anayasasının baskıcı gücünden milleti bugüne kadar kurtarmıyorsun, sonra da 29 Mart’tan sonra yapacağız diyorsun. Bu iddiaya kargalar bile güler” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Hükümet tarafından, 29 Mart’tan sonra uzlaşı içinde yeni bir anayasa yapılacağına ilişkin açıklamaları inandırıcı bulmadığını vurgulayarak, “Bu büyük milletimizle dalga geçmektir. 1980 Anayasası’nın baskıcı gücünden milleti bu güne kadar kurtarmıyorsun, sonra da 29 Mart’tan sonra yapacağız diyorsun. Bu iddiaya kargalar bile güler” dedi.

DP lideri Süleyman Soylu, TV 8’de yayınlanan Sağduyu Programı’nda, son siyasi gelişmeler ve özel hayatına ilişkin samimi açıklamalarda bulundu. Hükümet ve muhalefete ilişkin sert eleştiriler yapan Soylu, söylediği türküler ve sanat müziği parçalarıyla da, halkın içinden farklı bir lider profili ortaya koydu.

“MİLLETLE, DALGA GEÇİYORLAR”

Hükümet tarafından, 29 Mart’tan sonra uzlaşı içinde yeni bir anayasa yapılacağına ilişkin açıklamaları inandırıcı bulmadığını vurgulayan DP lideri, AKP’yi halkı kandırmakla suçlayarak, şunları söyledi: “İktidara geldikleri günden beri yeni anayasa yapacağız diyorlar. Bu güne kadar Türkiye’de bunu yapabildiler mi? Bu büyük milletimizle dalga geçmektir. 1980 Anayasasının baskıcı gücünden milleti bu güne kadar kurtarmıyorsun, sonra da 29 Mart’tan sonra yapacağız diyorsun. Bu iddiaya kargalar bile güler.”

“RÜŞVET DÜZENİNİ BOZACAĞIZ”

Soylu, Türkiye’nin hiçbir dönem olmadığı kadar rüşvet ağı ile çevrelendiğini savunarak, bunların hukuk, siyasal ve dış politika rüşveti olduğunu söyledi. Halk fukaralıkla mücadele ederken, Ankara’daki siyasilerin ve bürokratların rüşvet düzeni sebebiyle refah içinde olduğunu ifade eden Soylu, iktidara gelmeleri durumunda rüşvet düzenini bozacaklarını kaydetti.

“AKP VE CHP, RANTDA KUCAKLAŞIYOR”

Soylu, AKP ve CHP arasında kirli ilişkilerin sürdüğünü ifade edere, şunları kaydetti: “Beş yıldır, İstanbul’da 5 binden fazla imar değişikliği olmuştur. Bu konuda bir tek kavga duymadık. Çünkü kendi imar rantlarını, birbirlerini kucaklayarak taşımışlardır. Seçim zamanı geldi şimdi güya birbirlerini itiraz ediyorlar. Türkiye, üreten bir ülke olmaktan alıkonuluyor. Diğer partilerin, siyasi parti yardımlarını engellemekte bir araya geliyorlar. Eğitim sisteminde, kaçakçılıkta, AB meselesinde bir araya gelebiliyorlar mı? Hayır.”

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, DUT YEMİŞ BÜLBÜL GİBİ”

Türkiye’de Anayasa Mahkemesi, eğitim ve sağlık sistemi gibi bir çok konuda şikâyetçi olduklarına dikkat çeken Süleyman Soylu, “Durmak yok, yola devam diyorlar. Evet, yolsuzluğa devam. Sivil toplum örgütleri ise bu durum karşısında sessiz. Dut yemiş bülbüle dönmüşler” diye konuştu. Soylu, vatandaşın manevi değerleri üzerinden siyaset yapılmasına itiraz ettiklerini kaydederek, iktidarı da muhalefeti de duygu sömürüsü ile oy avcılığı yapmakla suçladı.

“AKP’Yİ UYARIYORUM, İÇKİLİYKEN NAMAZA YAKLAŞMA”

Başka partilere geçen belediye başkan adaylarının, adaylıklarının iptaline yönelik çalışma yaptığı öne sürülen YSK’yı eleştiren Soylu, hem hükümeti, hem de YSK’yı şu sözlerle uyardı: “Haksızlığa uğrarsak, AKP’nin de, YSK’nın da canını acıtırım. AKP, benim Elazığ Belediye Başkanımı alacak ama bizim partimize geçen belediye başkanını YSK’ya götürecek. YSK, bu konuda bir önceki seçimde de kararlar vermiştir. Eğer önseçim yapılmamışsa, o aday başka bir partiden de aday olabilir diye. AKP’yı uyarıyorum, içkiliyken, namaza yaklaşma.” İstanbul / Yeni Asya

17.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KENTLERDEKİ İŞSİZLİK YÜZDE 14.2'YE YÜKSELDİ

  Milletle dalga geçmeyin

  ADAY LİSTELERİ BUGÜN SEÇİM KURULLARINA TESLİM EDİLİYOR

  EKONOMİDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLÂN EDİLMELİ

  ÖSS başvuruları başladı

  20 bankada unutulan binlerce lira var

  Risâle-i Nur İslâm âlemini birleştiriyor

  BOLU DAĞINDA KAR ULAŞIMA GEÇİT VERMİYOR

  Enerji çok, değerlendiren yok

  YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

  Kayseri’de 21 köye kar engeli

  Yargıda “arabuluculuk” sistemi

  CHP: Anayasa değişikliği gündemimizde yok

  Babacan, 3 ülkeyi ziyaret edecek

  En fazla 2-B arazisi Antalya’da

  Yurt dışına gönderilen işçi sayısı azaldı

  TÜZMEN: İHRACATTA İLK YARIDA DARALMA OLACAK

  TÜKETİCİNİN GÜVENİ ARTTI

  TMSF, ASLANLI KÖŞK’Ü SATIŞA ÇIKARDI

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır