"Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Muhatabını anla, sonra söylemek istediğini söyle

DEĞİŞİM Rehberi& Eğitim Danışmanlık Eğitim Uzmanı Hüseyin Gökhan Karaçivi, muhatabını iyi anlamayan bir kişinin hiçbir meseleyi iyi anlatamayacağını kaydetti. Yeni Asya Sürekli Eğitim Merkezinin (YASEM) eğitim faaliyetleri devam ediyor. Bu hafta sonu Yeni Asya Seminer Salonunda, Hanımlar Eğitim Merkezi talebelerine yönelik “Müzakere Teknikleri ve Faal Kişilik” semineri gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Eğitim Uzmanı Hüseyin Gökhan Karaçivi, sağlıklı bir iletişimin ilk şartının muhatabın iyi anlaşılmasından geçtiğine dikkat çekti. Muhatabını iyi anlamayan bir kişinin hiçbir meseleyi iyi anlatamayacağını vurgulayan Karaçivi, insan ilişkilerinde doğru davranış tekniklerini anlattı. Olumlu ve pozitif davranışların insanları etkilediğini vurgulayan Karaçivi, insanlar arasında sağlam ve sağlıklı bir iletişimin kurulabilmesi için ilk önce muhatabın ve onun ihtiyaçlarının iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Günlük hayatın içerisinde herkesin bir şekilde “satış” yaptığını belirten Karaçivi, “Hizmet elemanları da fikir satar. Sizin ne sattığınızdan daha önemli olan şey, muhatabınızın neye ihtiyacı var. Bunu anlayıp muhatabınızın ihtiyaç duyduğu şeyleri verirseniz hem siz, hem de muhatabınız mutlu olacaktır. Bu da yaptığınız hizmette büyük yarar sağlayacaktır” diye konuştu. Seminer sonunda katılımcılara YASEM katılım sertifikaları verildi.

MUSTAFA GÖKMEN / İSTANBUL

17.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  SAFRANBOLU’NUN SOYUT MİRASI DA YAŞATILACAK

  Muhatabını anla, sonra söylemek istediğini söyle

  Meslek Birlikleri yasal telif hakkı arama kuruluşlarıdır

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır